Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Nem sok vevő van.Innét már fordulhatna a papír.Nincs nagy gebasz a cégnél,ezért jó lenne ha nem menne 2000 alá.Megrendelések érkezni fognak,csak az a kérdés mikor.
Tényleg Szép Napot Mindenkinek:-)
Eddig is komolyan gondoltam a reggeli bejelentkezéskor kötelező és elvárt udvarias megszólítást, de ma nagyon pozitív hangulatban vagyok:-)
Mit várok? Természetesen long, shortra megvan a 4 papírom! Majd választok.
Egyébként Boródi Ferenc úr válaszát nagyon pozitívnak tartom:-)
Most értem haza külföldről, emiatt nagy késéssel tudok csak reagálni hozzászólására.
Az InvestLife ZRt. megalapítását 1998. februárjában nagymértékben segítette Demján Sándor, akinek igen sokat köszönhetek én magam is, büszkén vallom magam „Demján tanítványnak”. Ettől független tény, hogy a társaság nem része a Demján Sándor által irányított cégcsoportnak, a tervezettnél hamarabb, még 1998. decemberében megtörtént általam a részvények kivásárlása. Sándor még ezt követően is támogatta működésünket 2002-ig mint FB elnök.
Az nagyon megtisztelő, hogy úgy gondolja, megválasztásom nem rossz ómen.
T. Realmadrid!
A fórumon van aki kérdéseket tesz fel, vitát provokál, szakmai tudásából fakadóan próbálja elemezni egy adott papír értékét stb.. De van olyan is, aki egyfajta segélykérésként kezeli. A negatív hangvételű beírások, egy amúgy is csökkenő trendben lévő papír esetében rendkívül demoralizáló lehet. Nem bántani akarlak, de a pakkod sorsát Neked kell eldöntened! A segélykérést azért említettem meg, mert vannak olyanok is, még ha nem is konkrétan teszik fel a kérdést, de a gyakorlottabb fülnek egyértelműen az jön le, hogy "Mond már meg, mit csináljak, tartsam vagy adjam el?" Nos, aki erre konkrét választ ad, az nem való ide.
A Freesoft papírral kapcsolatban igen komoly szakmai beírások születtek, B kategóriás papír, a cég válasza is megérkezett (csúcs), már csak el kell dönteni adni vagy tartani. Sokszor volt már rá példa, hogy eladás után egekig ment a papír ára, majd jött a megbánás:-)
Ui.: Ha volt is, már nincs Veled semmi bajom, csak a hozzáálásod legyen egy kicsit pozitívabb. Ne felejtsd, csak a realizált nyereség után kell adót fizetni, ugyanez fordítva, a realizizált veszteség már biztos, hogy nem fordítható vissza.
Bocs.Nem annak szántam,hogy megsértődj.Az igazság az,hogy pár sört is megittam a mai győzelem után és lehet kicsit nyersen fejeztem ki magam.Mondani valóm lényege,hogy a beírásaid nagyon sűrűn változnak hol + hangú hol - hangú.
További sikeres kereskedést neked.
Ja és a Freesoft legyen a következő 2-3 évben a legrosszabbul teljesítő papírod.(Szerintem ebben az esetben nagyot gazdagodnál)
Legyen igazad, de én továbbra is kételkedem az államban. Herdáltak itt már el jóval több pénzt is mint amennyit az állam a pályázat előkészítésre költött. Jövőre választások , azt se feledd. Egyébként most is van részvényem 2100 fölöttről 1000 db , de ez meg is marad hosszútávra mert a banki kamatnál azért ez is többet fog hozni. Rövid távon meg szépen kerestem a genesissel, amit valószínűleg pannergy-be teszek szintén hosszútávra. Egy-egy korrekció esetén meg Otp rövidtávra.
Néha lehet hogy sületlenséget írok, kritikát elfogadom, nem sértődöm meg.
A véleményem az,hogy TE sok sületlenséget írogatsz állandóan.Látszik,hogy nem tudod,hogy mit csinálj.1x eladod majd mindjárt visszaveszed.Ha eladtad lefelé,ha vetted felfelé várod.Ez érdekes.
Ezt a levelet én már régebben megkaptam és már céloztam is rá itt a fórumon.(beírásomkor már rá lehetett katt a pályázati anyagra)
Azt is írtam,hogy nem csak 24milliárdról van szó hanem több mint 35milliárdról összesen.Ebből komoly megrendelések fognak megvalósulni a következő 4 év alatt.Pályázatok előkészítése és kiírása az államnak is pénzébe került.Ezt nem feleslegesen csinálták.A lényeg az,hogy tudják azt,hogy mennyibe kerül a megvalósítás és ha a megfelelő összegek a rendelkezésreállnak akkor a pályázat nyertesével szerződést kötnek.(Részletekben is lehet vagy csak 1-es elemek valósulnak meg ha nincs elég pénze a megrendelőnek.)VALAMI LESZ AZ TUTI.A kérdés,hogy mikor és mennyi 10-20?milliárd. 2009.10.16 17:00
"Magyarországból informatikai nagyhatalom? Lehetséges!" (itbusiness.hu)
1 kiragadott részlet:Oszkó Péter rögtön annak adott hangot, hogy az ict-szektor lehet a globális recesszió utáni felemelkedés egyik nagy győztese.
Itt nem az a lényeg,hogy 2 napig menjen majd visszaessen,hanem az,hogy 2-3 éves távlatban 5000 felett legyen.
Ja és a nagyok majd csak akkor figyelnek fel rá.
A másik.Ezt olvasd el.
Tehát keretszerződés,és csak megrendelésekkor lesz infó esetleg,és teljesítésekkor lesz pénz,hát ezért nem jönnek ki az infók,mert nincs egyenlőre aláírt megrendelő.Ha volna publikálnák nekem ez jött le.Egyenlőre árajánlatkérési stádiumok vannak,meg az állami bürokrácia időspirálja.Tényleg mitől is menne fel?
Ezután a levél után semmi jót nem várok a részvénytől. Emelkedni nem fog mert nincs vevő, kis büfik már nem veszik , nagyoknak sem kell hisz a cég veszteséges , a pályázati pénz ezek szerint csak lehetőség de nincs rá garancia hogy lesz megrendelés, hisz már megy a kötözködés.
Akkor fog emelkedni ha tulajoknak az lesz az érdeke, oda teszik az árfolyamot ahova akarják.
Megy e 2000 alá csak tőlünk kis befektetőktől függ, mennyire és mikor fogy el a türelem.
Ha a Q3 is nagyon gyenge lesz akkor sokan eldobják csökkentve az árfolyamot. Így rövid távú jóslatom továbbra is 1650 Ft Q3 jelentés függvényében. Jó jelentés esetén 1800-2000 Ft de ennek adok kisebb esélyt.
Egy éven belül biztos lesz egy olyan időszak amikor 3000 fölé megy de ez is a nagy tulajoktól függ.
Egy valamit nem értek , minek kellett az alapnak 53000 db részvény hisz az csak 2 % és jelen pillanatban úgy néz ki árfolyam nyereségük sem lesz igazán. Azt meg nem hiszem hogy azért vettek mert a cég nagy jövő előtt áll és mondjuk 5 év múlva már 4000 Ft fölött lesz az árfolyam. Ennyi időre előre nem gondolnak szerintem.
Igen nem szándékozunk elárulni azt, hogy a KSZF-fel milyen szerződést írtunk alá, mert az nagyon nagyot változtatna az árfolyamon és mint tudja ott van az Illés úr 150k-s pakkja valakinél és nem akarjuk , hogy az az illető gazdagodjon meg a mi munkánkból, ezért szeretnénk itt ezen az árfolyamon a lehető legtöbb részvényt begyűjteni saját magunknak , illetve kedvenc strómanjainknak.
(mert ugye most ezt írták szépen becsomgaolva: sajnos hiába írtunk alá egy 24 milliárdos keretszerződést, sajnos foglamunk sincs, hogy mire válllakoztunk, és ennek mekkora lesz a profittartalma és várhatóan mikor kell elkezdenünk dolgozni rajta...Hát ez legalább olyan vicces, mint az első verzió).
Valamint mr. Illés kezéből azért vettük ki a 10%-ot mert megdugta a másik vezér feleségét, de ezt közös megegyezéssel inkább nem hoztuk nyilvánosságra.
Az, hogy 1650-en véltelenül bent áltt többszázezer vételi ajánlat az természetesen nem bennfentes info volt, véletlenül sem jutott ebből a mutyiból senkinek, a brókereket is megkértük, hogy ne használják fel ezt az info-t , és eszerint cselekedtek.
Most meg természetesen nem öntjük nektek kisbefektetők nyakába az 1650-en megszerzett részvényeinket, mert egyszerűen nem tartjuk etikusnak ezt az extraprofitot...
Sajnos Illés úr továbbra sem árulja el (még a vezér feleségének sem) hogy kinek adta el a maradék 150k részvényt, erről nem tehetünk, pedig már keressük a megoldásokat a tulajdonosi megfeleltetés kötelező voltára...
Amúgy meg olvassuk a fórumot, ahonnan a legérdekesebb infokat az új igazgatónk küldi el nekünk és a kisbefektetői hangulatnak megfelelően rángatjuk fel az árfolyamokat 1600-ról 2700-ig és ott jól nyakon öntünk mindenkit.
A legjobb beírásokon meg hatalmasakat röhögünk, főleg így péntekenként.
Legmélyebb tisztelettel,
Végh Béla
Kisbefektetői kapcsolattartó
egy nagyon korrekt válaszlevelet kaptam a cégtől pár nappal ezelőtti email-emre, melyet megosztok Veletek. bár most nincs részvényem, de örültem a válasznak. :-)
...
RE: tájékoztatás hiánya / Barát Szabolcs úrnak is
Fri, October 16, 2009 1:35:56 PMFrom: Antosz Titusz <antosz.titusz@freesoft.hu>Add to Contacts
To: ...... <.......@....>
Köszönjük az érdeklődését! Sajnos konkrét kérdést nem tartalmaz levele a FreeSoft részvényével kapcsolatban, más cégek ("Genesis, Orco") minősítése pedig nem feladatunk. Ennek ellenére megpróbálok válaszolni kedves levelére.
A Befektetők tájékoztatására minden tőlünk telhetőt megteszünk, minden előírást betartunk. A média és az elemzők figyelme egy B részvény iránt jóval alacsonyabb, így kevesebb megjelenést tudunk elérni, mint más A részvények. Eddig is megválaszoltunk minden részvényesi kérdést, ahogy az Ön levelére is válaszolunk.
A Portfolio FreeSoft részvénnyel kapcsolatos fórumát ismerjük és olvassuk is, de a tőzsdei kommunikációnkat nem ezen az oldalon folytatjuk. Örömmel tapasztaltuk, hogy a fórum bejegyzések száma, részvényünk iránti érdeklődés és a tőzsdei forgalmunk augusztus vége óta emelkedett. Portfoliónak eddig is megküldtük minden közzétételünket, de hogy ebből mit jelentetnek meg az már az Ő döntésük.
Barát Szabolcsnak továbbítottam az Ön levelét, bár Szabolcsnak az Igazgatóság tagjaként nem a kommunikáció javítása lesz a feladata.
Amennyiben észrevétele arra vonatkozik, hogy a KSZF pályázattal kapcsolatos elégtelen a tájékoztatásunk, akkor arra az alábbiakat tudjuk elmondani (amit már más fórumozó részvényes kérdésre is megírtunk):
A Központi Szolgáltatási Főigazgatósággal (KSZF) kötött nagy összegű keretszerződéseink kapcsán további információkat adni csak az azok alapján megkapott konkrét megrendelések - azok tartalma, összege, teljesítési határideje stb - ismeretében tudunk. Így pontos előrejelzést adni az adott közbeszerzés végső árbevételére és nyereségére nem lehet. Amennyiben jelentős méretű konkrét megrendelést kapunk, akkor azt természetesen az előírásoknak megfelelően közzé fogjuk tenni, ahogy azt eddig is tettük. Minden KSZF-es szerződés aktuális állása, lekötött (visszaigazolt) eszköz és szolgáltatás mennyisége és nettó értéke konzorciumonként elérhető a KSZF portálján, amire a FreeSoft közbeszerzés oldalán közvetlen linket is talál: link Így a KSZF portálján minden FreeSoft csoport tag konzorciumának pályázata és annak aktuális állása elérhető.
Megnyugtathatom, hogy az árfolyam – Ön által kifogásolt – alakulása nem a cég és nem bennfentes személyek „mutyizásának” a következménye, hiszen amennyiben bennfentes személyek kereskednek a FreeSoft részvényeivel azt eddig is és ezután is mindig közzétettük az előírásoknak megfelelőn. Ezekkel kapcsolatban még semmilyen elmarasztalást nem kapott a FreeSoft a tőzsdére lépése óta.
Amennyiben a fórum bejegyzésével ellentétben továbbra is FreeSoft részvényese marad vagy érdeklődik részvényünkkel kapcsolatban, akkor továbbra is megtalálhat a Társaságról minden információt a BÉT a PSZÁF és a FreeSoft honlapján. A tőzsdére lépésünk óta publikált összes közzétételünk megtalálható a FreeSoft honlapján: link
Amennyiben további kérdése van, kérem nyugodtan forduljon hozzám a lenti elérhetőségek bármelyikén.
Freesoft részvény
Üdv,
Hotf ace