Az FX-proban hogy tudom beállítani egy meglévő pozit milyen árszinten zárjon a távollétemben? Ha pedig már beállítottam akkor hogy változtathatom meg? Köszi előre is ha valaki segít!!!
Helló!
Kicsiben kipróbáltam élesben, s persze nem minden papsajt. Az első két-három jó tranzakció után sikerült fordítval ülni a lóra, és pont ellentétes fázisban belépkedni a piacra... Amikor meguntam a bénázást és a veszteséget, demóban ment tovább frankón. SZóval van még mit tanulni. Még nagyon sokat kell... Hajrá mindenkinek!
Amúgy meg most pihenek és vennem kell egy új számológépet, amin kevesebb digit van, a többire úgysincs most szükségem. :)
Holnap meglátom mihez kezd eursud 1,3-mal, megint lefordul-e v átmegy.
mi van veletek? 3 napja senki sem lépett poziba?
én megtettem, 1 könnyű eur / jpy shortot nyitottam délután. illetve kettőt, mivel az első után egy felszúrást követően kicsapott a stoppom. most a második alkalommal nem tettem be a stoppot...
Ha választani lehet, inkább az adó legyen nagyobb, és a spread kisebb, mert a spreadet nyereséges és veszteséges üzlet esetében egyaránt fizeted, az adót meg csak netto nyereségre, amire a statisztika szerint kevéssé valószínű, hogy sor kerül. :-) A különbség inkább ott van, hogy a valuta kereskedésnél nincsen tőkeáttétel, tehát valószínűleg nem fogod az összes pénzedet elveszíteni, a forexen pedig szinte biztos.
A brókerek nem egyenként viszik piacra az ügyfelek pozícióit, hanem összesítve, nettósítva az összes ügyfelük, vagy bizonyos csoportok pozícióit. Már ha kiviszik, mert szerintem hülyék volnának. Ebből a szempontból tehát édesmindegy, hogy mekkora pozíciót lehet kötni. Amúgy szerintem nincsen azzal önmagában semmi baj, ha nem viszik ki. Ha elég sok ügyfelük van, akkor a netto pozíció úgyis minden pillanatban nagyon közel lesz a nullához, másrészt így sokkal nagyobb a nyereségük, tehát pénzügyileg csak stabilabb tőle a cég. Megbízhatóság szempontjából inkább az a meghatározó, hogy sok ügyfelük legyen, és magas ismertségük, mert akkor egyszerűen nem éri meg nekik sumákolni az átlagos nagyságú kifizetésekkel. Nagyobb lenne a kár, mint a haszon.
Igen devizánál van nyereségadó (20%), a valutánál nincs, ha magánszemélyként üzletelsz vele, de megnézném, hogy termeled ki a 10Ft-os spread-et valutában :D De ha te tudod, akkor ügyes vagy.
Törölt felhasználó2010. 07. 23. 13:26
A devizakereskedéssel most ismerkedem,számomra idegen terület,de eddig ugy látom érdemesebb lenne nekem valutában kereskedni kp-ban,csak itt szélesebb árfolyamkeresztekkel érdemes.A devizát nem probálnám mert ott van jutalék plusz ado ugye?Javitsatok ki ha tévednék:)
Gondoltam nem kell annyi lét kockáztatni azért jobb lenne, de igazad lehet, hogy könnyebben manipulálható a dolog a kevés menyiség miatt. 0.1 lothoz szerintem nem elég az 500 dolláros számla. Pláne, ha óráson vagy 4 óráson akarok kereskedni.
Amúgy nem akarlak befolyásolni, de 1 lot ugyi 100e eur.
A mikro lot szinte biztos, hogy ki se jut a piacra megbízásként, tehát a brokik egymás között boltolnak. Ha nagyon nyerő, akkor lehet, hogy oda se adja a pénzt, ill. csalinkázások vannak.
Amúgy EURUSD-ben most láttam meg a neg. div.-et D1-en!!!!
totem-nek igaza van, de neked is, ez a kettőség van az emberben, hogy... de hiába demo, jelenleg 3500 eur - -ban vagyok. :(
Érdekes ez a forex. Tegnapi short-jaim az éjszaka megértek (volna), de se csúszó, se profit taking nem volt, mert hol jó ha van, hol nem.
Ez van, profit célt kell kijelölni mindig!!!
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.