Lázár János Fidesz-frakcióvezető szerint felmerül a kérdés, hogy a bankok az önkormányzatokkal kapcsolatban miért nem vállalják a kockázatot, ha a lakossági hiteleknél ezt megtették. A politikus a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott, hogy a külföldi...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=162322
Grat! "Kétkamarás parlament", "felsőház", "értékrend", "hosszútáv", zene füleimnek! Még a végén eljutunk kairoszig is?!
Nyiladoznak lassacskán a szemek...
Amikor a Kósa az államcsődről beszélt,meg a hasonló megnyilvánulások tömege amik egyértelmüen a tőzsdén csapodtak le egyértelmüen azt jelentik szerintem,hogy a fityeszesek itt keresik a nagy pénzeket.Nem érdekli őket a közbeszerzésnél lenyulható gombok azt ott hagyják a seggnyalóknak.Egy jókor nyitott tőke áttételes short vagy long sokkal tisztább pénz ráadásul adózott is.Strómanokon keresztül megcsinálják a kötést,majd valamelyikük nyilatkozik egy baramságot,beülnek a fotelba számolják atölünk elvett pénzt.Egyszer keresnek a shorton utána meg a longon.Üdv.
"Az a baj ezzel az ürgével, hogy pszichopata - ma máshogy nevezik -, aki szemrebbenés nélkül hazudik és semmi lelkiismeret furdalása nincs.
Akkor is a szemedbe hazudik, ha tudja, hogy Te tudod, hogy hazudik.."
Pontosan, és nincs egyedül. LÁttam a dajcsot, a selmecit is nyilatkozgatni, és közben szinte kiröhögik a kérdezőt.
"
- Amikor felvették a hitelt 2006 szeptemberében, volt olyan megfontolása, hogy ezt a pénzt jól forgatva akár árfolyamnyereségre is szert tehet a város?
- Nem, ez mind fejlesztésre, jó fejlesztésekre, a helyi vagyon gyarapítására ment el. Ezek nagyrészt európai uniós beruházások voltak, az önerőt biztosítottuk ebből. Más esetben visszavásároltuk a távhővállalatot, rendeztük a szemétszállító cégben az önkormányzati érdekeltséget, és a vízműben is. Kivásárlásokra ment el a pénz, energetikai beruházásokra vagy éppen kórház- és iskolafejlesztésre. Ezek mindegyike megtérülő beruházás volt.
- De végül csak megforgatta a pénzt.
Ahogy ma megjelent, és az ÁSZ-jelentésben is szerepel, a város 2008-ban árfolyamnyereséget realizált. Bár nagyon hízelgő rám nézve az a kijelentés, hogy én tőzsdéztem a város pénzével, és 1,8 milliárdos nyeresége lett a városnak, talán elhiszik nekem: ezt a bankkal közösen csináltuk. Az árfolyam kedvező mozgását kihasználva call és put opciós határidős ügyletekkel nyereséget tudtunk realizálni. Ez ráadásul nem a tőzsdét jelenti, a tőzsdén értékpapírt árulnak, a pénzpiacon meg pénzt. Mi a pénzt adtuk és vettük."
Az a baj ezzel az ürgével, hogy pszichopata - ma máshogy nevezik -, aki szemrebbenés nélkül hazudik és semmi lelkiismeret furdalása nincs.
Akkor is a szemedbe hazudik, ha tudja, hogy Te tudod, hogy hazudik..
"Ez igaz. De a politikának azért nem csak eladna kell, hanem tennie is kellene"
A mosóporgyártónak is tennie kell, mert különben a következő hónapban nem veszik meg a termékét..
A politikus "termékét" se veszik meg legközelebb.
Csak hát sajnos nagy a különbség pár hét és 4 év között..
"Orbánéknál a kamukampány sokkal hangsúlyosabb, mint a tényleges problémamegoldás."
Magyar embernek ilyen kampány kell, ezt jól látják Orbánék..
Kétkamarás parlament kéne... egy népi, mint a mostani... és egy szakértői felsőház (vagy nevezzük aminek akarjuk), aminek a lényege, hogy megvétóz minden hülyeséget.. de ahhoz is értékrend kell, márpedig a nép értékrendje más rövidtávon, mint hosszútávon...
Mert ezek a fajta fékek lettek kiirtva...AB,Költségvetési Tanács stb..
Amikor azt hallottam, hogy nem kell a politikusokra haragudni, mert Ők a társadalom részei, onnan jönnek, sértve éreztem magam.
De most, hogy látom, hogy ilyen röhejes produkció után is mennyien szavaznának a fideszre, vagy, mikor látom, hogy remegő kezű középkorú nő könnyes szemmel szorongatja gyurcsány fletó kezét, hogy „Feri gyere vissza és ments meg minket!”, most már nem csodálkozom, hogy itt tartunk.
"Sajnos nem az a baj, hogy hazudnak és hülyének nézik az embereket.... mert az emberekkel ezt teszi az "intelligens" mosóporreklám is, meg a Való Világ is, meg mindenki, aki el akar adni valamit..
De hát ez a sales dolga, nem ?"
Ez igaz. De a politikának azért nem csak eladna kell, hanem tennie is kellene... Orbánéknál a kamukampány sokkal hangsúlyosabb, mint a tényleges problémamegoldás.
Sajnos nem az a baj, hogy hazudnak és hülyének nézik az embereket.... mert az emberekkel ezt teszi az "intelligens" mosóporreklám is, meg a Való Világ is, meg mindenki, aki el akar adni valamit..
De hát ez a sales dolga, nem ?
(Orbán úr egyszer még a 90-es évek elején elmondta, hogy a politika sem más, mint a mosópor, el kell adni valahogy..)
Az igazi baj az emberekkel van, akiket ezzel át is lehet ejteni..
Folytatódik a Lázár kontra Erste párbaj
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=162322