Nem ertem ezt a levezetest. Szoval aki 2010 utan lett vagyonos az oke, elotte csak olajos lehetett (mint ugye a fidesz vezerkar). Az elobb meg azt irtad hogy ha van neki 100 mrdja akkor miert kene neki 200, mostmar a 400 sem baj. Az a baj hogy egyszeruen nem fogod fel hogy amit elloptak az a nehany szaz mrd forint az mind az orszag zsebebol let kihuzva, abbol lett volna egy normalis vilagban, iskola, ovoda, koraz, rendes vasut. Ezeket a penzeket mind a gyerekeinktol es unokaintol vettek el.
Természetesen tisztában vagyok vele, ez csak szemléletetése az összegnek. Ettől függetlenül a hazai programot úgy kellett volna kialakítani, hogy minél több vállalkozás/ háztartás részesedhessen belőle, mert összességében az növelte volna igazán a hazai jólétet. Ezt több módon is meg lehtetett volna tenni: egyrészt magukat az EU-s pénzeket lehetett volna kisebb részekre osztani, másrészt a hazai forrású támogatásoknál és közbeszerzéseknél azoknak előnyt kellett volna élvezniük, akik EU-s támogatásban még nem részesültek.
Nem tudom.lehet..De egy biztos 2010 elött csak az olajosok ,komcsi privatizatorok kiváltsága volt az ilyesmi.A magas adók és járulékok biztositották hogy ne legyen társdalmi mobilitás.A gázszerelő gázszerelő marad a vörösbáró meg vörösbáró.Ez 2010 óta a múlté.Egyébként Rockefeller mondta hogy vagyonáról minden centről el tud számolni csak az első 1 millióról ne kérdezzék.Ez igaz Mészárosra is ha 2011 ben nem kapirgálták a 10 mrd ját, 2021ben teljesen felesleges azon sopánkodni hogy 200mrd ből hogy lesz 400 mrd.Az üzlet már csak ilyen.
Jaj hagyjuk már az agipropot...mintha csak az Eu-s támogatást szét lehetne osztani mint a krumplit..Az meghatározott célokra lehet igényelni mint mondjuk fűtéskorszerűsités...Fogadjunk hogy értékpapirvásárlásra nem ad az unió támogatást sem önrésszel sem anélkül...
Akinek van 100 milliárdja, miért ne akarna 200-at? Ne úgy gondolkodj mint amikor a bucsuban lősz magadnak egy 100 milliárdos főnyereményt, aminek nagýon örülsz, de neked már az is elég nyereség a 100 ft-os befektetésre.
Fidesz újra elnyeri a választók bizalmát mert ők a legjobbak ❤️