Kérdésére a válaszom: A korábbi kötelező nyílvános vételi ajánlatban foglaltaknak nincs joghatása azon esetre ha a nagytulaj a vásárlásai során eléri a 90%-ot, ui. a korábbi vételi ajánlati eljárás lezárult. A nagytulaj vételi jogot a kisbüfik kiszorítása céljából csak egy újabb vételi vagy önkéntes vételi ajánlat keretén belül gyakorolhat. A vételi jog(kiszorítás) vételi ajánlaton belül történő gyakorlása esetén a megszerzendő részvények ellenértéke a vételi ajánlatban meghatározott vételár és az egy részvényre jutó saját tőke értéke közül a magasabb összeg.
Sziasztok! Arra gondolok, hogy nem is volt az a cél, hogy elérjék a 90 %-ot, viszont azt elérték ezzel, hogy nyomott áron rengeteg rv-t megkaptak. Becsaptak Minket, de min. félrevezettek. Kár, hogy ez előbb nem jutott eszembe.
Köszönöm válaszod, én csak most bontottam ki az értesítő borítékot. Megnyugtattál, hogy nem mulasztottam el semmit, már-már lelkiismeret furdalásom lett volna. Tényleg rossz érzés, hogy bármi történhet a világban, 2 - 3 hétre elzártak tőle, hogy céged a jogos tulajdonával szabadon rendelkezzen. Nem tartom 21. századi megoldásnak! Tényleg babánköztársaság a kőkorszakban! Még jó, hogy egyénileg egyszerűbb volt a megoldás.
FHB:Most vedd!