Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Mit latsz TA? Meg valahova ma20ig elmehetne 4100/4150 koze, de mondom ha a jovo heti infla adat alacsonyabb lesz a vartnal szejjeltepik. Ma csinaltak egy rest az indexbe es ma50n napos ugy jott at hogy vissza se tesztelte. Eleg vicces a piac, as usual.
Igen igazad lehet, boole pár napja pont az esést rajzolta, a tegnapi-mai plusszban tért vissza a bull verzió. Stolz mindvegig kitart a bull mellett…..irigylésre méltó az optimizmusa.
Én vagyok a legkevésbé TA zseni, jelenleg short börtönben, de egyetértek Humanoiddal. Egy dolog az ábrát nézni, másik dolog pedig megérteni, ami történik. A corporate earnings-ek nem fogják hozni, amit várnak, amíg az infláció az égig ér, és az emberek/vállalkozások nem tudnak vásárolni. A kamatemelés nem fog ennek véget vetni. 6000-es, sőt 10000-es ábrát is tettem fel én is (nem saját, hanem szakértői), de nem mindegy, hogy milyen időtávon. :-) A másik dolog, pedig egy dolog, hogy milyen ábrát tesznek fel, és hogy mit csinálnak. Boole is el szokta adni a dolgait időben, és stolz is leginkább energy szektorban van benne, ami azért nem a Nasdaq, így ha be is ragad egy rövid időre, nagy baja nem lesz. :-)
Én se értek hozzá, de az a kérdés felmerül bennem, hogy miért a COVID mélyponttól nézzük? Miért nem a tavaly novemberi csúcsoktól? Én a neten elég sok chartot láttam már és általában azt látom, hogy van egy elhatározás és ahhoz igazodik a chart, nem pedig fordítva. Aki bullos az mélyponttól rajzol egy 5 hullámos emelkedés, aki meg bearish az meg a tetejétől rajzolja az 5 hullámos esést. Ja és mindkettő állítólag megfelel a "szabályoknak". Na most legyen okos az ember 😀
Abban 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy ez egy bear piac. Amikor felmerül ez a gondolat boole-nál, meg a többieknél, akkor pont a felfele korrekció vége van. :) Majd nézd csak vissza a fórumot.
Én nem vagyok nagy Ta zseni, de szerintem semmi nem zárja ki , hogy igazuk legyen… ha a covid aljáról nézem az S&P-t akkor az emelkedés kb 40% -t korrigálta, és akár meglehetett az alj június közepével. És indulhatott fel az 5. Hullám, amiből megvan az 1 és 2 alhullám. Ha naposon nézem. (Mondom ezt úgy , hogy shortban ülök). Azt hiszem ez stolz gondolata volt, de boole is 5500-6000 -t vár. Nyilván minden ellene szól, de azt eddig is leszarták. Szóval nem tudom mennyire egyértelmű a short. javítsatok ki kérlek ha hülyeséget írok. Köszi.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen