Az eddigi tapasztalataim alapján ( ami nem sok :(( ) a kitörésre váró háromszögből, ha egyik oldala közel vízszintes, úgy nagyobb az esély annak áttörésére
nem is vettem annak :))
most amúgy is kívülállóként nézem, mert tegnap a longjaim egy részét zártam, ma a shortok egy részét, és úgy alakult, hogy mindkettőből 3-3 csomag maradt. Jelen pillanatban nem érdekel, hogy merre megy. kivárok kb egy 200 pipis elmozdulást, majd ott meglátom, hogy mit lépek. Egyenlőre H4-en ha elindul a zászló lefelé, azért azt megjátszom.
ok, öcsi relax. :) nem letorkolás volt a célom, csak most valószínűtlennek tűnik , h töri a 1.08 abban meg pláne nem, h a 1.075...
de forgatókönyvnek természetesen el tudom fogadni-
A másik, ugyan konkrétan nem tudom megindokolni, de a chart alapján ( amit fel is raktam ma ) szimpatikusabb a "B" verzió, mint az elhúzódó 3-4-5-s hullám. Akkor adtam volna nagyobb esélyt az emelkedésnek, ha egy kicsit fölé mentünk volna az előző csúcsnak. De továbbra is csak akkor, HA letöri... :))
Hmmm...
Nem tudom mitől törni le a 1.08 ma, de 1.075 akkor is fogná...
persze, ha görögök nagyon bekavarnának, de igazából nem tűnnek negatívan kalkulált tényezőnek.
Berajzoltam naposon a december közepe óta húzódó csúcsokat(az utsót érintve) és a későbbi aljakat akkor kapok egy szépe ereszkedő trendcsatornát melynek a felső vonaláról fordultunk le tegnap.
De, ami inkább meghatározó lehet, h ismét
egy egyenlő szárú háromszög kezd kialakulni ha úgy akarom, mely szűkül az egyre kisebb maximum és minimum értékek miatt vagyis kell egy kitörésnek lennie technikailag.
Na most ez annyiban érdekes lehet, h ez a háromszög(egy ilyen volt március elején is) vagy árbocszalag alapvetően trend erősítő alakzat így a kitörést lefelé várná az ember(ennek ellentmond a most igen erős korrekciós long forgatókönyv)
viszont ha felfelé tör ki, akkor trendváltó alakzat vagyis a korrekció nagyobb lehet EUr/USD mint amit eddig írogattak....USDX is ha korrekció eléri a 1.127x akkor jó eséllyel ki esik az emelkedő trend csatornából és szintén korrekcióba kezd...szóval lehet, h 1.127x csak a kezdett és feljebb megyünk.
ez csak egy vélemény még csalók nem is álláspont.
Az opciókat is market makereken keresztül tudod kereskedni, ezért is érdemes csak kellően likvid termékekkel foglalkozni (mármint amiknek kellően likvid az opciós piaca is).
Azon futures termékek opcióit amiket írtunk, különböző tőzsdéken kereskedik, pl. NYMEX, GLOBEX, nekem az IB-nél van számlám, onnan érem el ezeket.
EUR/USD