csak mint erdekesseget irtam...
csak velemenyt osztok meg, nem kereskedesi ajanlasnak teszem, hanem, hogy en hogy latom a piacot es en tisztaba vagyok vele hogy nagyon gyakran tevedek,de erre van a kockazatkezeles es a stop....
vannak akiket fundas resze erdekli a kereskedesnek, vannak akiket a technikai....(vannak akiket mindketto)
egyebkent szep lassan megfigyelheto lassan mindenhol (naposon)
a long momentum USD-al szemben....(nyilvan USD/JPY kivetel)
EUR,GBP,NZD es nemsokara AUD-nal is talan 0.7880-0.79 korul
CAD/JPY-ben is long momentum van naposon....
nem akarom elkiaballni, mert barmikor fordulhat a piac,de lehet hogy szep lassan kifullad a dollar bika.....
Szerintem is mindkét irányban lehet kereskedni jelen pillanatban, Be vannak árazva a görögök, a szakadárok, csak a változást nem tudjuk előre. Az árfolyam jól érzi magát ahol van ( 1.12-1.15 között ), ezt számomra az támasztja alá, hogy akár esik, akár emelkedik, azt kb ugyanolyan tempóban teszi
abban igazad van, hogy az ukran gorog szitu nem bika,de szerintem ez mar benne van az arfolyamba...
ami meg nincs benne, hogy a gorogok kilepnek-e, illetve mi lesz a targyalasok vege es mennyi ideig zajlik....
usd oldalrol pedig ne felejtsuk ha a fundas reszet nezzuk gyengebb GDP adat, nagyon gyenge trade balance es utoljara emelkedett a msegelyt kerok szama, raadasul negativ inflacioval szamoltak Q4-ben, ezek szerint a kamatemeles elmaradhat, mert nincs inflacios nyomas sokkal inkabb deflacios, ami inkabb elenkitest valoszinusit,de ezt sem tudjuk meg csak jatszunk a gondolatokkal...
nekem van longom is es shortom is kulonbozo idotavokon es eppen AUD/USD 0.7813-at varnam mert ott van 1 celaram....
mindenesetre sok sikert a longosoknak es a shortosoknak is, mert nem azon mulik hogy long vagy shortot probalunk lekereskedni hanem hogy megfeleloen kezeljuk a kockazatot es hosszutavon a hozam/kockazat penzt tesz a zsebunkbe....
senki nem tudja hogyan er vege a kovetkezo kereskedese csak valoszinusiti.....
;)
Nezd nem igazan ertem azt mit ertesz emelkedo eknek?
H4-en amikor irtam ha megnezed az utolso 2,3,4 csucsot azok ugye egyre lejjebb vannak...
a melypontok pedig 1.13-1.1270 korul valoszinuleg a piac le fogja tesztelni ezt a tartomanyt, nem biztos de valoszinu....
gondolom nehany ezer kereskedonek vannak ez alatt stoppjai...
es ha lemegy addig akkor 1 nem tul likvid idoszakban fontosabb hir elott, utan vagy London zaras utan csinalhat 1 behalt kitorest lefele (ezert ez a celar)
M15-on pedig ugye egyre magasabb melypontokat latsz mert ezen az idosikon amikor irtam a pillanatnyi momentum (trend) ha lehet errol beszelni M15, talan micro trendnek hivhatnank az eppen felfele volt....ott pedig nyilvan a stop a melypont alatt erdemes mondjuk 5pippel, celar pedig valahol ott kellene lennie mielott kialakult az utolso lefele trend, ha ott megnezed az utolso 3 csucsot ugye jo esely van, hogy a legutobbit visszatesztelheti a piac ha a microtrend fenn marad.....
persze ilyen tipusu kereskedesek es ilyen sikon kozelebb allnak a skalpolashoz, talan annyi kulonbseggel, hogy matematikailag a hozam/kockazat arany pozitiv erteket mutat....
(nevezhetnenk algorithmus fajta kereskedesnek,mert az ugye jol hangzik,de egyszeruen matematikai valoszinusegek lekereskedese, mert nagy valoszinuseggel a piac nem fog orokke 1,1250-1,1450 kozott savozni, elobb utobb valamelyik iranyba elmozdul....
hogy merre nem tudom, csak es a pillanatnyi momentumot probaltam szemleltetni H4-en es M15-on
es ugye M15-on longnak nezett ki; H4-en meg shortnak
nem tudom sikerult-e elmagyarazni mire gondolok...
nezd meg szarvasvadasz hozzaszolasat 5201-es hsz-at
vagy
5115-oset, valoszinuleg o erthetobben at tudta adni mire gondolt....
EUR/USD