lehet, de ha 11-kor az EU Retail Sales valami csudi jó szám lesz, akkor lehet fiúk másképpen látják...bár font esetében egyelőre jó szám ellenére visszafogott volt a reakció...de nem akarom elkiabálni.
Ismét szép napnak nézünk elébe.
Tegnap egy kellemes emelkedésnek lehettünk tanúi. Úgy tűnik, egyenlőre elfogyott a lendület. H4-en akár egy zászló is lehetne, csak nekem nem tetszik benne a kalapács gyertya. Miután nem a kanóc irányában folytatjuk a haladást, ezért továbbra is egy visszatesztre számítok 1367/1404 környékére. Ezt jelen pillanatban alátámasztja a H1-en kialakulóban lévő dupla csúcs, melynek a célára egyenlőre csak 1435. De ha ezt elérjük a 1455 sikeres visszateszt után megcélozhatjuk a 1367-t. Valószínű a heti sáv itt marad a 1367-1540 között, ha csak valamely hír ki nem billenti belőle.
Amennyiben átlépjük a 1545-t, megcélozhatjuk a 1630-sellenállást, majd a 1760-t. Ezt sajnos alátámasztja a dodó index is, úgyhogy shortosok, csak óvatosan.
Lefelé a 1367 letörésével ( most már nagyon erős támasz ) visszatérhetünk az előző oldalazásba 1289-ig
Hosszútávon továbbra is 1.1000 és 1.1500 közötti tartományt tartom elképzelhetőnek.
Persze! Ez a stratégia jó példa arra, hogyan tudja valaki az Elliott elméletet úgy alkalmazni a gyakorlatban, hogy még csak nem is tud róla! Miért? Azért, mert hullámos alapon ez a stratégia picit leegyszerűsítve nem más, mint vadászat a 3-ik hullámokra, csak éppen elhagytuk belőle a hókusz-pókuszt ;-)
Ha felrajzolsz egy sematikus 12345 szerkezetű hullámot, érthetővé válik, hogy miért. Múlt októberben írtam ugyanerről "Elliottul", az így szólt:
"1) Ha kialakul a karika 1 csúcs 5-ös szerkezettel, várunk, hogy karika 2 magasabb alj alakuljon ki ABC hármas szerkezettel. Karika 2 EWT szerint a karika 1 hosszára vetített 50-62% körüli retrace-nél alakul ki (H4/H1-en lesz látható).
2) ha az előző feltétel teljesült, EWT alapon három eltérő hozam-kockázatú long belépési lehetőségünk lesz ezt követően:
a) agresszív belépés ABC karika 2 kialakulásakor (stop 5 alatt; célár karika 1 fölött illetve karika 3-nál)
b) belépés ABC karika kialakulását követően, akkor, amikor a kész karika 2 B hullámát töri felfelé az árfolyam (stop karika 2- alatt; célár u.a).
c) konzervatív belépés karika 1 felfelé törésekor (stop karika 2- alatt; célár u.a).
Vegyük észre egyúttal azt is, hogy amint karika 2 kialakul, lehetőségünk nyílik a zöld báziscsatorna megrajzolására, amelyről már tudjuk, hogy hogyan segít: amíg abban vagy fölötte halad az árfolyam, emelkedő árfolyamra számíthatunk. Vegyük észre egyúttal azt is, hogy az eső trend törése esetén az esés szürke báziscsatornája fölé megy az árfolyam..."
Még egy utolsó gondolat mára:
Szerintem éjjel szépen lecsurog 1450 környékére, aztán egy visszalövés 1485/1500 környékére, aztán irány 1370/1400, majd egész héten oldalazhatunk a 1370-1540 között. Mindenki jól jár, lehet longolni, shortolni is. Aztán, hogy a jövőhéten lefelé, vagy fölfelé tör ki beleőle, majd az idő vas foga.....
Én még nem izgulok. Ősz óta zuhantunk egy óriásit, december közepe óta meg még egy óriásit, szerintem pár száz pipis korrekció belefér anélkül, hogy a trend változzon. Most emelkedtünk 400 pipit, de hogy mondjuk emelkedjünk még 400-t, ahhoz azért funda is kéne, és technika is. Szerintem technikailag csak akkor lesz megtámasztva az emelkedés, ha visszateszteljük mint már írtam a 1370-t, de min a 1404-t. De ne tévesszük szem elől a min másfél éves eu pénzpumpát se.
ez felfelé mozgás eddig kicsit sem korrektív jellegű volt. lefelé sem volt korrekció csak beszakadt, most se kell feltétlenül fordítva. USA adatok lesznek még a héten, de ha nem lesz közöttük valami váratlan +dollár szempontjából, akkor nem tudom, h lesz a teteje. 1.1660 simán belefér.
EUR/USD