szemelyes velemeny:
H1-H4 alatt instrumentol es broker koltsegtol fuggoen, mar nem lehet ill. nem erdemes felvenni a versenyt az algokkal es robotokkal....hozam/kockazat es koltsegek miatt....
(az idovel nem szamoltunk, nekem az ido is erteknek szamit)
Nem allitom, hogy 1 Tajfoldon elo kereskedo, aki kepes 200-300$-bol megelni 1 honapban es rendelkezik kb. 500000$-os tokevel annak nincs eselye H4 alatt, de H1 ala meg igy se mennek.....
azt se allitom, hogy brokerek es kereskedok akik az ugyfelek penzevel kereskednek (dolgoznak), mellette nem kereskedhetnek idonkent H1 alatt,de altalanosagban elmondhato, hogy elveszik az elony a kereskedesben....
raadasul H1 es alatta kiesik a kereskedesi napok majdnem 40%-a a hirek miatti csapkodas miatt....
Egyébként ezt az aljat én sem longoltam, de megvártam míg felment, és ott shortoltam, mint mindig. De már dobtam is. Várható egy kis korrekció, ezért a shortjaimat most 5-10 pipenként zárom
Így igaz, de én inkább a gyertyák és ellenállások alapján kereskedek. Nekem is van fenn boll,stoch,rsi, de ezek inkább csak oldalazásnál segítenek. Indikátorok alapján nem hiszem, hogy sokan megfogták 2340-től 2280-ig az esést az előbb
Igen ez igaz , csak azt írják a Nálam sokkal okosabbak , hogy nincs értelme az alakzatokkal pl:M15 ön kereskedni..... Egy W-re spekulálni és azt letradelni meg a nyakvonalnál kell vagy annak visszatesztjénél, azaz ha TE belépsz a dupla vé második leszúrásában az nem azt jelenti hogy az is lesz , lehet lef@ssa magát még jobban vagy kioldalaz a W lehetőségéből....
ha dupla alj, az meg nem chartformáció csak feltételezi, hogy az lesz
ugye korabban beszeltunk rola, hogy nagy valoszinuseggel mi varhato.....
es talan ugyanezt kepes lesz az EUR eljatszani 1-2szer.........
(van meg 3-6het hatra mielott visszaterne a likviditas a piacra)...
sokfelekeppen lehet nezni a duplaaljat amit irsz. en bollik+indik alapjan probalok ervenyesulni. a duplaalj jobb alja mind m1en mind m5on olyan gyertya volt amire venni lehetett bolli+stohi alapjan.
M15-ön rengetegszer bejön a dupla csúcs, vagy dupla alj. Most pl M1-en csinált dupla aljból 20 pipet. Ez attól függ, hogy ki milyen időtávon kereskedik
EUR/USD