Egy fordulat lehetősége megjelent a technikai képben magasabb TF-n(+túlvett volt), de utána nem követte semmi… már két napja. Így long trend él, H4-n még MA50 alá zárás se sikerült. Két hetes, utolsó aljról húzott trendvonal közelében se járt a PA. Ez a fingszeletelés esélyes jövő hét második feléig, s azzal a túlvett állapotból is kikerül. ____ Lefelé 1.0630 alá zárás jelenthetné a fordulatot. Szvsz.
Elméletileg ha nincs megnyúlás,ma érne véget időben az ötödik hullám.Átölelő már nem lesz,a bollingerek lassan engedik felfelé. Ha pedig új csúcsra nem bírt menni,akkor jöhetne a másik irány usdx 108 környéke.
Daytradehez csak napon belül kell irány/jel.Ezért nem fárasztom magam túlzottan ezekkel a jövendő mondásokkal/várakozásokkal hova tart vagy hol lesz egy- két hónap múlva. ——— De ha már….szerintem. Szerda s az azt megelőző napok nem tették tisztába a képet szvsz. Két hete a cél zóna 1.043 körül volt(további short TP zónákat validált volna) helyette lett egy szélesedő alakzat, mely legutóbb ezen a kereszten fordító volt. FED látszólag ezt a kérdést eldöntötte, mivel olyan szinteket érintett PA. De nem lett folytatás nem csak szintek, alakzatok formájában se. ——— Csütörtökön tető közelében alakzatra shortoltam, csütörtök este/éjszaka trailing stop zárta 1.0833-on. Péntek reggel pedig szépen leszakadt minden set up jel nélkül nyitás előtt percekkel. Pozim nélkül. ———— A heti zárás viszont újból visszahozta a lehetőséget mind a két irányba ami tökéletesen tükrözi a piac bizonytalanságát, ami eddig is tapasztalható volt. ——— Az esés élesen utolsó emelkedés 50-es fiboig jött le. Addig még 61-es fibot nem teszteli(1.065x) egy éles további letöressel vagy mondjuk egy bullish gartley-val, long is él. Ha nem lesz átölelő havi gyertya 1.12+ elérésének valószínűsége nálam alacsony.Ehhez még kellene egy-két long szint elérése ebben a hónapban, minimum a régi top felett valamennyivel ugye…meglátjuk. Lefelé. 1.0510-1.0480 sávon élesen át kellene törni és alatta zárni naposon ahhoz, h 1.0320-ról+egyéb szintekről (1.02) beszélni lehessen. Ebből most mi látszik charton? ———— Hétfő délutánig biztosan csak figyelek utána ha lesz rá lehetőség/jel próbálok majd piacra lépni a belépési strategiám szerint olyan irányba, amit kapok.
Szerintem is április végéig 1.02-1.03-ig erősödhet a dollár,majd lehet egy fordulat és 1.12-1.15-ig gyengülhet nyár végéig...Ez most nem egy kiszámitható helyzet...
Az kb mindegy csak kínáljon jó beszállókat. Szerdán már a hír előtt elindult és visszateszt nélkül elment olyan szintre, ami pl nálam nem szerepelt egyetlen verzióban se. Ma reggel piac nyitás előtt pár perccel leszakadt…azóta pedig semmi. Ezek így nagyon szép de számomra indifferens mozgások.
Én most már a negyedéves gyertyára koncentrálok. Utána érdemes pozit nyitni. Tippem fekete és utána irány sokkal lentebbi szintek. Akár paritás közelébe.
50-es Fiboig(utolsó aljról indult emelkedés fiboja) jött le, eddig...szóval ez is lehet, bár 4. hullámnak kicsit impulziv volt+ az többször 38-as mint nem... Olyan mint egy "B". Az meg a nagyobb képbe nem illik. Mondjuk most erősen odaragadt. USA adatra tovább megy(?)
Ha átölelő lesz akkor megy 1.12 fölé is… Kell pár nap. Azért pipa vagyok mert ez a forma így nem szerepelt nálam az első három lehetőségben. Ergo rosszul láttam nagyobb kép lefutasát.
EUR/USD