Végre lefordult a dollár. Ha ilyen nagy mértékű gyengülése előrevetítette, igazából nem értettem mit sz.rozik annyit. Nagyon intenzíven jön lefelé érdemes figyelni fontos szinteket hogy mi lesz a fő irány utána.
A márciusi mélypontot követő emelkedés 78% finoman fordult a jen, ezt a szintet vagy háromszor tesztelte már. A 102 höz kicsit több svung kell... értsd túladott volt.
;-) Nem tudom, kész van-e, egy lefelé kör még hiányzik nekem (most még lehet befejezetlen háromszög és lehet flat is). A lényeg, hogy ha most jelentős további emelkedés nélkül lefordul, egészen a sárga zónáig tartó esés is további emelkedés előtti korrekciónak minősül (hetesen a kék vonal fölé zárás kell hozzá).
Szerintem meg a héttérhatalom 2016-ban elbízta magát,de tanultak belőle és most semmit nem bíztak a véletlenre.Még egy ilye trump féle "meglepetés"győzelem nem fog megtörténni.
08:46 Leküzdte Kína a járványt, és most áruk tömkelegével árasztja el a világot
"...A Világbank előrejelzése szerint a kínai gazdaság az idén 2 százalékos növekedést érhet el, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint Kína a G20-as országcsoport egyetlen, gazdasági növekedést elérő országa lehet az idén. Az IMF októberben 1,9 százalékra növelte előrejelzését a kínai GDP idei növekedésére vonatkozóan. Ji Kang, a kínai jegybank elnöke pedig nemrégiben szintén 2 százalékos gazdasági növekedést jósolt az idei évre..."
Kiegészitése: Nem számoltak össze a szavazatok 95% az első napon a legtöbb államban, hanem egyszerüen azért lett győztes mert már akkor szavazat különbség alakult ki a számlálás ezen szakaszában, h győztest lehetett hírdetni. LÁSD pl.: Kalifornia. Elismerem, h más "fejlett" demokráciákban már a szavazás előtt meg van a végeredmény...
Az egy jelöltre leadot maximális szavazat 69,498,516 (Obama) volt eddig- Biden már most 74 millió felett tart és Trump és beelőzte(70millió+) a korábbi rekordot+rekord számú levélszavazat. Ez is benne van ha az okokat keressük.
Szerintem az nem a demokratikus intézmények működésének minőségi fokmérője hogy mennyi idő alatt számolják össze a szavazatokat...csak ahhoz vagyunk szokva a mai világban, h instant azonnal van valami amikor akarjuk pl.:megoldás és válasz(néha olyan is).
Mondjatok még egy országot a világon,ahol lassan 4 nappal a választások után,még csak fogalmuk sincs mi lesz a végeredmény és ahol a szavazatok jó 95%-át összeszámolják fél nap alatt a maradék 5%-kal meg jó darabig vergődnek.Az usa nem demokrácia hanem egy trágyadomb.Szarvasvadász,neked mi a véleményed?Milyen változások előtt állunk?
EUR/USD