A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Private Banking friss:-EURHUF napi: Letapadt az árfolyam az emelkedő trendvonalhoz közeli szűk sávba (406,25-414). Fontos kérdés az lehet, hogy a vékony zöld trendvonal mikor tud törni. Jelenleg már majdnem a 406 körül húzódik, így nem kellene sok a hosszabb trendvonal töréséhez. Az emelkedő szakaszokban érdemes lehet keresni az eladási pozíciókat, mert inkább lefele áll, a 390,6 környéki zónát is képbe lehet hozni a trend törése esetén, mint elérhető támaszt. Ellenállások: 414,06, 421,88; 429,47. Támaszok: 406,25; 390,6.
Korul kell ezt jarnom. Mert ha ott is ugyanaz a swap, akkor minek nyitom hataridon 3 ftos spread mellett? Vs. Spot 40 filler spread. Beszelek a traderes erste tagokkal, hogy vilagositsanak fel.
Azt megkapod a spot devizánál is, naponta íródik jóvá a kamat. Rövidtávon pedig az IB-nél érdemes, cfd devizával szoktam a pár napos trédet nyomni, mivel olcsó.
Longot nem merem meglépni. A shortra járó kamat azért sokat segíthet,és ezért is preferálom a határidős FX-et még a széles spread ellenére is. Főleg, hogy nálam a kiindulópont is a hosszabb távú tartás lenne, csak hát a hosszabb távú stratégiát felülírta a 10 Ft ide oda mozgás. :) Ha bejön ez a ki-beszálló, akkor az 1 éves határidőm már 480 felettre jön ki, ami 16%.. Az azért jól esne :)
Köszi! Megkérdezem az illetékestől. . Vissza a témához, eddig jó döntés a kiszálló. M15-ön nézem és 408,60-409,20 lesz az ellenállás talán. Ha azt átviszi, akkor 413-414,20 zónában beleadok. Romló hangulatra számítok nemzetközi szinten, úgyhogy szerintem nyakon vágják a ft-ot (is).
Talan pont Te irtad, hogy Erste Tradert hasznalod. Segits nekem egy picit. 1 eves hataridot vettem, 473,01-en nyitottam a shortot. Ma 462,57-en zartam le. +10,44 ft . De miert 8,93 ft-ot ad ki nyeresegnek. 10,44 vs 8,93. A nyitasi es zarasi koltseg oke, azt meg ebbol pluszban levonja. Ekozben delutan a szamlaertek osszesitoben korrektul 10 ft feletti nyerot ir. Okt.25-tel nyitottam, nem szamolja bele az 1 hetre kapott swapot? Nem igazan vagom ezt az elszamolast, olyan mintha hianyozna a nyereseg 15%-a.
Nalam bekotott a TP 405,50-en. Remelem nem banom meg, mert 414-ig szeretnek varni a visszaszalloval. Ha leszakad akkor igy jartam :( sok sikert ha tartjatok tovabb a shortokat!
Szepen erosodik. 405 hamarosan eldonti hogy merre az arra. Ha torik akkor 398, ha nem akkor folytatja az oldalazast. Szerintem fogy az ero a forintban, es inkabb arra tippelek, hogy hamarosan fordulunk 412-413 savig. Morfondirozok a 413as shortok zarasan.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!