A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Hát kedves mínuszok kollégáim, nem nagyon értem ezeket a mínuszokat és ráadásul nem is szeretem. Hiú vagyok nagyon. Viszont titkán tévedek, de akkor nagyot.😉
Hát én azért nem teszek fel mindent a devizára. Sok szerencsét hozzá. Kell egy egészséges portfólióba, de ha Magyarorszagon fogsz élni és itt fogsz költeni akkor teljesen felesleges. Veszíteni fogsz vele. A fák nem nőnek az égig. Ha mégis akkor meg az Euró így is úgy is bevezeti magát. Én értem, hogy mindenki negatív a forinttal kapcsolatban, és én is veszek 393 körül, ha lejön oda, de véletlenül sem tolok bele minden állampapírt. Van egy brutal jó carry lehetőség. Azt kereskedem.
A magyar állampapírokból devizát vesznek, ebből a devizából lesz befektetési arany vásárolva Ausztriában. Széfet, bármelyik osztrák bankban bérelhetsz bármekkora időtávra, amiben az aranyat és egyéb más általad értékesnek tartott dolgaidat tarthatod.
Felesleges. Ha nincs devizájuk vegyél. Ha van akkor miért? Gondold el, ha mindent átváltasz, akkor arra fogadsz, hogy egy év múlva a kereszt 460 körül lesz. Biztos ezt akarod?
Az eurusd az utolsó emelkedés korrekciós fibo(61)szintjén/long határán fordult, impulzivan ahogy kell (bár ettől még lehet más is) szerkezetre kell figyelni. Fed ide vagy oda napos gyertya fordítos formáció, az elért szint még nem. Hetes gyertya mindkét irányt támogatja jelen(!)formájában. Jövő héten kiderül. Fő irány továbbra is short, de fed előtt szubjektíve mehetett volna még feljebb is anélkül, h a trend érdemben megkérdőjelezhető lett volna. Szvsz.
Félidős választás is már itt van... eddig mindig mikor paritásba váltani tudtam volna, maradtam EUR-ban, megszívtam. Most átnyargalnék USD-ba, de nem vagyok okos.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!