a tegnapi beírásaid, beírásod is erősen bejött a mennyiség kivételével kapcsolatban bár szinte lehetetlennek tűnt persze tudom én, hogy itt nincs lehetetlen max. tehetetlen és telhetetlen. gyönyörű világ ez. szép napot nyugodt kereskedést kívánok:) léptem:)
szerintem itt még az is képben lehet, hogy mennyi részvényt akar(sok
részvénnyel nehezen mozdul az árfolyam), milyen forgalmat, (alacsony
áron jobban megveszik az új papírokat is), esteleg imidzskérdés is, bár
erről csak sejtésem van. :)) szóval a lényeg: azon az árfolyamon emel
tőkét, ahol akar, hisz a beapportálandó értékhez viszonyítják úgyis a
darabszámot. azaz alacsony árfolyamon sok részvény lesz, nehezebben
mozdul az árfolyam, viszont a tulajnak nagyobb % lesz. ha túl magas a
%-a, akkor lehet egyből közkezet növelne, tehát KP-hez is jutna. így
hirtelen nekem ilyen szempontok jutnak eszembe. Aztán lehet a lényeg meg
nem. Úgyse tudjuk meg, csak ha már megtörtént. És hát azért még egy
dupla darabszám vsz minimum lesz... (remélem azért nem 0,78-on emelnek
tőkét.)
Én már megértettem. :) Mivel a tulaj fogja eldönteni hány Ft-on emel tőkét,így lényegtelen neki hol áll az árfolyam.Ha 50Ft-on akar tőkét emelni,akkor ott fog,hiába leszünk 100 Ft felett.Szerintem ezért nem akarják még elengedni az árfolyamot,hogy ne legyen túl nagy különbség a tőkeemelés és az árfolyam között.Normál esetben előző napi zárón vagy 180 napos átlagon emelnek tőkét,lehet itt nem így lesz,de ha Vajna jön szerintem bőven kárpótolni fog az alacsonyabb áron való tőkeemelésért.
Nekem ami nem teljesen világos az az, hogy többen írják itt is meg a többi Estes topikban is, hogy a „BEFEKTETŐ”-nek a leendő nagy Ő-nknek nem lényeges az árfolyam azaz nem érdeke az emelkedés meg hogy a 80-100 közötti tartomány van belőve. Én ezt nem egészen értem. Nem foglalkoztam közgazdasággal a részvénykereskedésben is csak a vesz tart elad dolgokat ismerem és igyekszem tanulni. Na de akkor aki például vesz vagy vett 100 felett mint például én is az nem normális. Nem értem. Várom a véleményeteket!:)
Est Média