Visszaolvastam még egyszer és meggyőződtem, hogy semmi negatívot nem írtam irányodba, amiért így felpaprikáztad magad. Nem értem, miért vagy ilyen ellenséges. De befejeztem, tényleg nem érdemes erre több időt pazarolnom. :((
Mondjuk nekem volt olyan h a bank is rosszat adott át a NAV-nak, aztán én megcsináltam ahogy gondoltam, és mikor már leadtam a bevallást akkor jött a banktól a módosítás, hogy adjam be én, ők már nem tudják, szóval résen lenni
2019 májusában bedandó adóbevallás esetében a 2018 jan. 1 és 2018 dec. 31 között lezárt ügyletek után kell adót fizetni. T+2 kiutalásnál számit! Osztalék vágásnál igazad van ott számít a T+2 nap, épp ezért már a mai naptól nem vagy tulajdonosa a részvénynek ha eladtad, tehát az idei évben keletkezett a nyereség/veszteség
Ja, az agyalás az megy. De remélem, lassan lenyugszanak a kedélyek. :) Gondolom sokan nem figyeltek erre eddig, ha nem adtak/vettek az utolsó napokban, nem volt jelentősége. Ezért lehettek az ellenvélemények.
Ok. Most látom még megy az agyalás rajta. Ezt az elszámolási rendszert nem most találták ki, nem csak ebben az évben van így, hanem már évek óta így megy, hogy az utolsó napok már a következő évibe számítódnak be.
Szia sophie! Azért érdemes a tbsz mert ha viszont 3 évig nem kell gyűjtő év után akkor jobban jársz, ha viszont kell és feltorod akkor semmivel nem jársz rosszabbul.. Sőt akár még akkor is jobban mert ha 2. Év után torod fel akkor 1 évvel később fizeted az adó egy részét mintha folyamatosan kereskedtel volna.
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A