Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 12. 04. 09:08

Equitas MiFID  

Valaki kapott ezzel kapcsolatosan valami egyebet, vagy a bejelentkezésnél történt ezzel kapcsolatban valami, mert nálam semmi.

Tisztelt Ügyfelünk!

Bizonyára Ön is hallott vagy olvasott arról, hogy

2007. november 1-től érvénybe lépett az EU pénzügyi

eszközök piacairól szóló, a tőkepiacokat szabályozó

“Markets in Financial Instruments” (2004/39/EC)

uniós irányelve, a “MiFID”. Ezen direktívának eleget

téve a 2007. december 1-ét követő első belépéskor

tájékoztatást kap ügyfél-kategóriába történt

besorolásáról és Társaságunk végrehajtási politikájáról.

A levéllel együtt egy ún. megfelelőségi tesztet is

kiküldünk, melynek kitöltésével felmérheti, mely

komplex termékek felelnek meg tudásszintjének.

A teszt kitöltésére a 2007. december 1-et követő első

három belépés alkalmával lesz lehetősége. Amennyiben

nem, vagy hiányosan tölti ki a tesztet, nem lesz

lehetőségünk az Ön ismereteinek illetve tapasztalatainak

szintjét felmérni. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez

esetben nem lesz módunk Önt tájékoztatni arról, hogy

mely összetett termékek felelnek meg az Ön számára.

Üdv!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 02. 20. 14:36
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
Eltiltanak? Menjenek a pi....

link
Törölt felhasználó 2008. 02. 03. 22:28
Előzmény: #38  copa
Nálam is az van mint DLPH-nál, akkor most ennyi volt? Nem kell semmit csinálni? Nem változott semmi, ugyan úgy köthetek minden, akkor nem is foglalkozok többet ezzel.
copa 2008. 02. 02. 12:56
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Mi van, ha én nem hiszek nekik, mert nem bízom a szakmai tudásukban, vagy a jóindulatukban?
Akkor hogy tudnak nekem tanácsot adni?

Kérdeztem már én az ügyfélszolgálatot a náluk lévő befektetési eszközeim adózásával kapcsolatban, de nem tudtak válaszolni. Azt mondták, forduljak adótanácsadóhoz.
Törölt felhasználó 2008. 02. 02. 09:09
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
A megfelelési teszt szerint Önre a következő jogi nyilatkozat vonatkozik:

Az Ön által szolgáltatott információk alapján a KBC Equitas Zrt. úgy véli, hogy Ön egy tájékozott és tapasztalt befektető, aki teljes mértékben tisztában van a gazdasági és pénzügyi élet összefüggéseivel, és megítélésünk szerint az összetett pénzügyi eszközökbe történő befektetések megfelelőek az Ön számára. Mindazonáltal fontosnak tartjuk, hogy leginkább olyan összetett termékekbe fektessen, amelyeket már jól ismer. Ha azonban Ön mégis úgy dönt, hogy olyan összetett termékbe kíván befektetni, amellyel kapcsolatban semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik, győződjön meg róla, hogy az ilyen befektetések jellemzőiről és a kapcsolódó kockázatokról rendelkezésre álló valamennyi információt beszerezte, emellett pedig legalább ilyen fontos a kellő óvatosság és körültekintés, valamint a kockázatok megfelelő megosztása. Ennek kapcsán tisztában kell lennie azzal, hogy egyes összetett pénzügyi termékek (pl. kiírt opciók) esetében az elszenvedett veszteség mértéke meghaladhatja az Ön eredeti befektetésének összegét. Az ilyen termékekbe történő befektetésekhez elengedhetetlen az adott termék működésének és kapcsolódó kockázatoknak az alapos ismerete. Felhívjuk a figyelmét, hogy a KBC equitas Zrt. szolgáltatása az ügyfélmegbízások végrehajtására korlátozódik, és az itt megfogalmazott figyelmeztetésen túl a KBC Equitas Zrt. nem fogja Önt tájékoztatni minden egyes megbízás kapcsán az adott megbízás megfelelőségéről, és nem fogja megakadályozni, hogy Ön nem megfelelő pénzügyi eszközökre vonatkozóan megbízást adjon

Hát ennyi a vége
Törölt felhasználó 2008. 02. 02. 08:43
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
hát ha még magunktól sem tudnak megvédeni....:-))
Törölt felhasználó 2008. 02. 02. 07:52
Előzmény: #34  BuySell
Már miért lenne kötelező?

"Háromszori figyelmeztetés után sem töltötte ki a tesztet, így automatikusan a legalacsonyabb besorolást kapta!
A megfelelési teszt szerint Önre a következő jogi nyilatkozat vonatkozik:
A rendelkezésre bocsátott információk alapján nincs lehetőségünk ismereteinek, illetve tapasztalatainak szintjét felmérni. Nem áll módunkban tájékoztatni arról, hogy mely összetett termékek felelnek meg az Ön számára befektetési szempontból, és melyek nem. "

Na most megkaptam. És? Be vagyok sorolva. Nem nagyon értem mi gond van ezzel... ha valaki elmondaná...nem figyelmeztetnek? Mire? Na ne.......
BuySell 2008. 02. 01. 20:01
Előzmény: #25  -bubu-
Egyébként Mifid nem December 1-től hanem November 1-től lépett hatályba ... mind1
Törölt felhasználó 2008. 02. 01. 19:40
Előzmény: #32  -bubu-
Én is kaptam ilyen e-mailt, de mi hülyeség ez? Most hol kell bejelenteni, meg mit? Csak hagy tőzsdézzek azt kész, ha nem csinálok semmit, akkor mi lesz?
-bubu-
-bubu- 2008. 02. 01. 12:01
Előzmény: #31  balta
nem látja.......
balta
balta 2008. 02. 01. 11:58
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Én már javasoltam Jánosik Úrnak, hogy le lehssen tiltani a DT-t meg a TDT-t, mint ahogy határidős szerződést sem kötelező kötni velük, de valamiért nem támogatta az ötletemet :(((
Törölt felhasználó 2008. 02. 01. 11:16
Előzmény: #28  -bubu-
bujtatott vagyonvizsgálat...............?

azt látja!
Törölt felhasználó 2008. 02. 01. 11:15
Előzmény: #28  -bubu-
ez egy olyan szükséges rossz.
-bubu-
-bubu- 2008. 02. 01. 11:15
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
bujtatott vagyonvizsgálat...............?
Törölt felhasználó 2008. 02. 01. 10:38
Előzmény: #26  -bubu-
most akkor miért is kellett kitölteni, ha...

" Felhívjuk a figyelmét, hogy a KBC Equitas Zrt. szolgáltatása az ügyfélmegbízások végrehajtására korlátozódik, és az itt megfogalmazott figyelmeztetésen túl a KBC Equitas Zrt. nem fogja Önt tájékoztatni minden egyes megbízás kapcsán az adott megbízás megfelelőségéről, és nem fogja megakadályozni, hogy Ön nem megfelelő pénzügyi eszközökre vonatkozóan megbízást adjon. "
-bubu-
-bubu- 2008. 02. 01. 10:31
Előzmény: #25  -bubu-
-bubu-
-bubu- 2008. 02. 01. 10:28
Előzmény: #24  -bubu-
Tisztelt Ügyfelünk!

Bizonyára Ön számára is ismeretes, hogy 2007. december 1-től hatályba lépett Magyarországon az EU pénzügyi eszközök piacairól szóló, a tőkepiacokat szabályozó „Markets in Financial Instruments” (2004/39/EK) uniós irányelvét („MiFID”) implementáló, a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”).

-bubu-
-bubu- 2008. 02. 01. 10:27
Előzmény: törölt hozzászólás
KÖTELEZŐ
2222 2008. 02. 01. 09:13
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 02. 01. 08:39
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
lilia,
megelőztél :)
Előzmény: #19  csa-csi
Nekem ma küldék újra, lehet töltögetni.
Előzmény: #19  csa-csi
matol elerheto a webbrokerben.
kerdesem:
ezt kotelezo kitolteni?
csa-csi
csa-csi 2007. 12. 10. 16:03
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
se manuálisan se autÓmatikusan nem bukott nálam senki se föl, se le.
szerintem is átgondolatlan elhamarkodott levelet írtak.
Lehet, hogy ők kaptak rossz besorolást az EU-tól és most gondban vannak mert nincs besorolási jogosításuk?
Törölt felhasználó 2007. 12. 10. 15:50
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
azt írták annó, hogy a kérdőív felugrik autómatikusan....

most már nekünk kell valahonnan előkeresgetni?
Törölt felhasználó 2007. 12. 10. 15:28
Előzmény: #16  Tibrincs
Mikora mind ezen végig fogsz menni, elveszett a nyerési lehetőség és akkora már nem is akarod! :oP
Tibrincs 2007. 12. 10. 15:22
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
Valahol azt olvasta, hogy minden tranzakció előt le kell majd Ok-zni, ilynkor valami ilyesmit:

Figyelem, Ön olyan tranzakciót készül rögzíteni ami kockázatosabb mint a jelenlegi kockázati besorolása. Biztosan akarja? Tényleg? Tuti ? :))
Törölt felhasználó 2007. 12. 10. 15:17
Előzmény: #14  Tibrincs
Miért, eddig vállalta az én bukómat?
Tibrincs 2007. 12. 10. 15:16
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
A kérdőiv nem kötelező, de valahogy meg kell csinálni a besorolást.

Ha nem töltöd ki max nem tudnak besorolni, ezért nem vállalnak semmilyen felelőséget azárt, ha te határidőn szét bukod magad.
Törölt felhasználó 2007. 12. 09. 18:00
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
na, én nem bánom, ha ajánlgatnak, felőlem tegyék,
de úgyis én döntöm el (remélem!!!), hogy mibe fektetek
Törölt felhasználó 2007. 12. 09. 17:27
Az üzenetükből én ezt veszem ki:

Egyrészt van a kötelező MIFID besorolás amiről üzenetet küldenek nekem, tehát azt eldöntik ők, mindenféle kérdőív nélkül.

Plusz van egy kérdőív amit ki szeretnének tölteni, hogy utána a megfelelő termékeket ajánlgassák.

Vagy csak bénán fogalmaztak, és mégis van kötelező kérdőív.
Törölt felhasználó 2007. 12. 09. 16:08
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Válaszolok magamnak :)
link
Törölt felhasználó 2007. 12. 09. 16:00
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
OK-OK mérjenek de írnak róla 20sort azt szevasz? Valami velősebb infó nem ártana, főleg ha ekkora "hatása" van. Valaki tud linket vagy valamit ahol erről lehet részleteket megtudni.
Törölt felhasználó 2007. 12. 09. 14:34
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Sajnálom sorstársaim, de a Mifid-en lévő besorolás kötelező, ha csak nem szeretnéték a tutti állampapir befektetésekbe belekóstolni. Sőt még igy is nagyon sanszos, hogy nem szakmai befektető besorolást fogjátok kapni, mert nem kereskedtek akkora volumenben (ha jól emlékszem 100000 euro, vagy nincs mögöttek akkora tőke) akkor már is csak lakossági ügyfél lehetsz.
Ez kötelező rossz, nem a magyar kisbefektetőknek találták ki.
Viszont nem ez a Mifid lényege, hanem az, hogy ügyfél a legjobb elbánásban ( pl. ár)részesülj a brókercéged által.
El lehet menni másik brókercéghez is, de ott is fel fogják mérni az anyagi javaidat, kereskedési szokásaidat, tudásod stb.....
Törölt felhasználó 2007. 12. 09. 11:08
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Tisztelt Equitas!
Nem néznénk már szét egy kicsit külföldön?
Törölt felhasználó 2007. 12. 09. 09:39
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Felvetésre került a Phyla topikban is:

Ez egy picit szerintem sértő! Carom le hogy mi a véleményük a tudás szintemről! Ne soroljonak Ők engem sehová!!! Van aki még normális ebben az országban?
Phylaxa 2007. 12. 09. 09:30
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Ha szépen nyugodtan ott tartanánk már, hogy a Petiben 15.30 és 22.00 között már a New Yorki papírokra köthetnénk mondjuk 0,15 %-ért akkor egyből kiderülne, hogy milyen széles tábor rendelkezik komoly tudásszinttel. Szerintem sem szövegelni kell....mindenkinek sokkal jobban megérné.
Törölt felhasználó 2007. 12. 09. 09:10
Azért ez a pártállami stílus ahogy ezt a levelet fogalmazták tenyérbemászó. Úgy tesznek mintha ők tennének szivességet azzal hogy a nyamvadt kérdőívüket kitöltjük nekik, hogy aztán célzottabban nyomják a reklámukat. Részemről nem töltök ki semmit, nagyon fogom bánni hogy utána nem ajánlgatjk nekem a személyemre szabott termékeiket.

Sajnálom hogy eq szinvonala egyre süllyed, a tulajdonosváltákor beharangozott nagy reformokból semmi nem lett. A kötési díjaiknál is akad már jobb.
Törölt felhasználó 2007. 12. 04. 09:43
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
...én se , de akkor meg minek hívják fel rá a figyelmet...
...Equitas , Equitas , miért járatod le magad...
Törölt felhasználó 2007. 12. 04. 09:10
Én el is felejtettem hogy van ez a marhaság. Semmit nem kaptam
-bubu-
-bubu- 2007. 12. 04. 09:10
nagyon fontos felvetés!!!!!!!!!!!!

Jövő heti figyelő ujságot olvassátok majd el , abban lesz egy cikk ezzel kapcsolatban.

Topik gazda

Grimbo
5 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek