Nálam is az van mint DLPH-nál, akkor most ennyi volt? Nem kell semmit csinálni? Nem változott semmi, ugyan úgy köthetek minden, akkor nem is foglalkozok többet ezzel.
Mi van, ha én nem hiszek nekik, mert nem bízom a szakmai tudásukban, vagy a jóindulatukban?
Akkor hogy tudnak nekem tanácsot adni?
Kérdeztem már én az ügyfélszolgálatot a náluk lévő befektetési eszközeim adózásával kapcsolatban, de nem tudtak válaszolni. Azt mondták, forduljak adótanácsadóhoz.
A megfelelési teszt szerint Önre a következő jogi nyilatkozat vonatkozik:
Az Ön által szolgáltatott információk alapján a KBC Equitas Zrt. úgy véli, hogy Ön egy tájékozott és tapasztalt befektető, aki teljes mértékben tisztában van a gazdasági és pénzügyi élet összefüggéseivel, és megítélésünk szerint az összetett pénzügyi eszközökbe történő befektetések megfelelőek az Ön számára. Mindazonáltal fontosnak tartjuk, hogy leginkább olyan összetett termékekbe fektessen, amelyeket már jól ismer. Ha azonban Ön mégis úgy dönt, hogy olyan összetett termékbe kíván befektetni, amellyel kapcsolatban semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik, győződjön meg róla, hogy az ilyen befektetések jellemzőiről és a kapcsolódó kockázatokról rendelkezésre álló valamennyi információt beszerezte, emellett pedig legalább ilyen fontos a kellő óvatosság és körültekintés, valamint a kockázatok megfelelő megosztása. Ennek kapcsán tisztában kell lennie azzal, hogy egyes összetett pénzügyi termékek (pl. kiírt opciók) esetében az elszenvedett veszteség mértéke meghaladhatja az Ön eredeti befektetésének összegét. Az ilyen termékekbe történő befektetésekhez elengedhetetlen az adott termék működésének és kapcsolódó kockázatoknak az alapos ismerete. Felhívjuk a figyelmét, hogy a KBC equitas Zrt. szolgáltatása az ügyfélmegbízások végrehajtására korlátozódik, és az itt megfogalmazott figyelmeztetésen túl a KBC Equitas Zrt. nem fogja Önt tájékoztatni minden egyes megbízás kapcsán az adott megbízás megfelelőségéről, és nem fogja megakadályozni, hogy Ön nem megfelelő pénzügyi eszközökre vonatkozóan megbízást adjon
"Háromszori figyelmeztetés után sem töltötte ki a tesztet, így automatikusan a legalacsonyabb besorolást kapta!
A megfelelési teszt szerint Önre a következő jogi nyilatkozat vonatkozik:
A rendelkezésre bocsátott információk alapján nincs lehetőségünk ismereteinek, illetve tapasztalatainak szintjét felmérni. Nem áll módunkban tájékoztatni arról, hogy mely összetett termékek felelnek meg az Ön számára befektetési szempontból, és melyek nem. "
Na most megkaptam. És? Be vagyok sorolva. Nem nagyon értem mi gond van ezzel... ha valaki elmondaná...nem figyelmeztetnek? Mire? Na ne.......
Én is kaptam ilyen e-mailt, de mi hülyeség ez? Most hol kell bejelenteni, meg mit? Csak hagy tőzsdézzek azt kész, ha nem csinálok semmit, akkor mi lesz?
Én már javasoltam Jánosik Úrnak, hogy le lehssen tiltani a DT-t meg a TDT-t, mint ahogy határidős szerződést sem kötelező kötni velük, de valamiért nem támogatta az ötletemet :(((
" Felhívjuk a figyelmét, hogy a KBC Equitas Zrt. szolgáltatása az ügyfélmegbízások végrehajtására korlátozódik, és az itt megfogalmazott figyelmeztetésen túl a KBC Equitas Zrt. nem fogja Önt tájékoztatni minden egyes megbízás kapcsán az adott megbízás megfelelőségéről, és nem fogja megakadályozni, hogy Ön nem megfelelő pénzügyi eszközökre vonatkozóan megbízást adjon. "
Bizonyára Ön számára is ismeretes, hogy 2007. december 1-től hatályba lépett Magyarországon az EU pénzügyi eszközök piacairól szóló, a tőkepiacokat szabályozó „Markets in Financial Instruments” (2004/39/EK) uniós irányelvét („MiFID”) implementáló, a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”).
se manuálisan se autÓmatikusan nem bukott nálam senki se föl, se le.
szerintem is átgondolatlan elhamarkodott levelet írtak.
Lehet, hogy ők kaptak rossz besorolást az EU-tól és most gondban vannak mert nincs besorolási jogosításuk?
OK-OK mérjenek de írnak róla 20sort azt szevasz? Valami velősebb infó nem ártana, főleg ha ekkora "hatása" van. Valaki tud linket vagy valamit ahol erről lehet részleteket megtudni.
Sajnálom sorstársaim, de a Mifid-en lévő besorolás kötelező, ha csak nem szeretnéték a tutti állampapir befektetésekbe belekóstolni. Sőt még igy is nagyon sanszos, hogy nem szakmai befektető besorolást fogjátok kapni, mert nem kereskedtek akkora volumenben (ha jól emlékszem 100000 euro, vagy nincs mögöttek akkora tőke) akkor már is csak lakossági ügyfél lehetsz.
Ez kötelező rossz, nem a magyar kisbefektetőknek találták ki.
Viszont nem ez a Mifid lényege, hanem az, hogy ügyfél a legjobb elbánásban ( pl. ár)részesülj a brókercéged által.
El lehet menni másik brókercéghez is, de ott is fel fogják mérni az anyagi javaidat, kereskedési szokásaidat, tudásod stb.....
Ez egy picit szerintem sértő! Carom le hogy mi a véleményük a tudás szintemről! Ne soroljonak Ők engem sehová!!! Van aki még normális ebben az országban?
Ha szépen nyugodtan ott tartanánk már, hogy a Petiben 15.30 és 22.00 között már a New Yorki papírokra köthetnénk mondjuk 0,15 %-ért akkor egyből kiderülne, hogy milyen széles tábor rendelkezik komoly tudásszinttel. Szerintem sem szövegelni kell....mindenkinek sokkal jobban megérné.
Törölt felhasználó2007. 12. 09. 09:10
Azért ez a pártállami stílus ahogy ezt a levelet fogalmazták tenyérbemászó. Úgy tesznek mintha ők tennének szivességet azzal hogy a nyamvadt kérdőívüket kitöltjük nekik, hogy aztán célzottabban nyomják a reklámukat. Részemről nem töltök ki semmit, nagyon fogom bánni hogy utána nem ajánlgatjk nekem a személyemre szabott termékeiket.
Sajnálom hogy eq szinvonala egyre süllyed, a tulajdonosváltákor beharangozott nagy reformokból semmi nem lett. A kötési díjaiknál is akad már jobb.
Equitas MiFID
Tisztelt Ügyfelünk!
Bizonyára Ön is hallott vagy olvasott arról, hogy
2007. november 1-től érvénybe lépett az EU pénzügyi
eszközök piacairól szóló, a tőkepiacokat szabályozó
“Markets in Financial Instruments” (2004/39/EC)
uniós irányelve, a “MiFID”. Ezen direktívának eleget
téve a 2007. december 1-ét követő első belépéskor
tájékoztatást kap ügyfél-kategóriába történt
besorolásáról és Társaságunk végrehajtási politikájáról.
A levéllel együtt egy ún. megfelelőségi tesztet is
kiküldünk, melynek kitöltésével felmérheti, mely
komplex termékek felelnek meg tudásszintjének.
A teszt kitöltésére a 2007. december 1-et követő első
három belépés alkalmával lesz lehetősége. Amennyiben
nem, vagy hiányosan tölti ki a tesztet, nem lesz
lehetőségünk az Ön ismereteinek illetve tapasztalatainak
szintjét felmérni. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez
esetben nem lesz módunk Önt tájékoztatni arról, hogy
mely összetett termékek felelnek meg az Ön számára.
Üdv!