Lányom első diplomája egyiptológia volt, ahol minorban ógörögöt és latint is tanítottak és megdöbbentem, hogyan ejtik most ki, amit én még anno a középiskolában - és egy kicsit a jogi karon - tanultam, és az egyetem az egyetem után - egy kis ideig - tanítottam is a tanszéken, bár nem a latin tanszékre gondolok, mert akkor ott még ilyen nem volt, de a római jogban igen. :) De az Enefire rátérve, és már örülnék az 500-600 közötti árfolyamnak is.
Jogos, negyedszázada tanultam latint... Viszont 700 felett már vagy a bukás, vagy a nyerés lesz mindenkinek, vérmérséklete szerint... Végülis Caesarnak (akinek a nevét lehet, hogy nem cézárnak, hanem kájszárnak ejtették, de törit is régen tanultam, ha hosszan is) volt még utána 5 jó éve...🙄 Amúgy meg ma van, hogy 2069 (ha nem tévedek) éve, hogy nem mondta, de utólag kitalálva is jól hangzik.
Egyetértek azzal, hogy a rómaiak még nem ismerték a "j" betűt, ezért "iacta", és ezt akkor mondta Caesar, amikor már nem volt visszatérés, a folyó átlépésekor tehát elindult az egyeduralom – vagy a bukás – felé vezető úton. Csak a jelentés történelmi hűsége érdekében írtam. Remélem, mi nem afelé megyünk. :)
Nem mondom kétszer, hogy ez az új papírok bevezetésének előszele, hiszen közleményben január elejére tették a várható időpontot! Az meg lassan letelik. Ma vagy jövő hét elején aktuális. Szóval, nemcsak a technikai képe jó, de esemény is lesz, annak minden - általunk még nem ismert - következményével... Ha lesz forgalom, akkor bedurran.
Ugyan mini forgalommal, de jól néz ki: https://invst.ly/pg9j6 Ráadásul tegnap csak az Évi adott el... :-) A könyvben az eladói oldal meg kies, mint a magyar puszta...
A 600 elég gyengének hangzik. Most van a ciklus közepe, fideszmókusnak most kellene dübörögnie 2 évig, hogy legyen valami zsongás idővel. Egyébként Sós rövidúton szétcseszi körülötte a játszóteret, aztán a hajára kenheti a nyomdázott papírokat is.
ENEFI - THE BEST