“Eltűnhet a növekedés Magyarországon
.
Nem csak a teljes népesség, hanem a munkaképes korú lakosság létszáma is gyorsan fog csökkenni a következő években Magyarországon - vetíti előre az Európai Bizottság legfrissebb demográfiai jelentése (Ageing Report, 2018). A népesedési folyamatoknak fájó gazdasági következményei lesznek: az előrejelzés szerint a következő 50 évben a potenciális GDP-növekedésünk 1,5% alá süllyed.”
igen, de az nálunk nem a fejlődés miatt lesz az emberi munkaerő teljesen áttolódik a szolgáltatási szektorra én azt nem értem, hogy nem látja az átlagember, hogy radikális változások előtt állunk persze az a politika hibája, ami nem készít fel erre az állampolgári jövedelem nagyon gyorsan ki fog épülni a kérdés az, hogy ez tartózkodási helyre is igaz lesz vagy sem
az idősek azért kénytelenek dolgozni mert szánalmas a tömegek nyugdíja lassan beérik a minimálbéren foglalkoztatottak, a kényszervállalkozók korosztálya a 80 ezer alatti nyugdíjakkal a robotizációt lebecslitek, holott 10 éven belül óriási elbocsátásokat generál ezért KELL a minimáljövedelem, amit minden normális ország be fog vezetni na nem 80 eurós minimumnyugdíjjal mint a fideszbirodalomban
Azon töprengtem, hogy az idősek foglalkoztatására, mint kényszerre gondolnak, mert nincs miből megélniük, khmmm, vagy mert nincs elég dolgos kéz, vagy inkább lehetőségként, hogy ne únják magukat halálra. És, ha nem a dolgos kezek hiánya, akkor mit csinál a munkanélküliség a fiatalabb korosztályok esetében.
Eltűnhet a növekedés Magyarországon
.
Nem csak a teljes népesség, hanem a munkaképes korú lakosság létszáma is gyorsan fog csökkenni a következő években Magyarországon - vetíti előre az Európai Bizottság legfrissebb demográfiai jelentése (Ageing Report, 2018). A népesedési folyamatoknak fájó gazdasági következményei lesznek: az előrejelzés szerint a következő 50 évben a potenciális GDP-növekedésünk 1,5% alá süllyed.”