nem rossz chart, viszont nekem zavaró a sok egyforma színű vonal...pl adott irányba lehetne más színezésű...
cserébe dax 15' 3szög alj TD (short záró): link
link
OTP havi log charton berajzoltam néhány sávot.
Csak és kizárólag vizuálisan szemmel, mindennemű Elliottos, stb szabályt mellőzve, a következő szabályszerűségek vehetők észre a charton:
1. Egyik sávból a másikba átlépni csak és kizárólag teli gyertya képes
2. Nagy alsó kanócos gyertya nem képes felfele sávot váltani
3. Nagy felső kanócos gyertya visszafordulást eredményez az adott sávba. Visszapattanás mértéke min a sáv 0,3-0,5 része, de inkább a sáv alja.
Amennyiben a fenti igen egyszerű szabályok igaznak bizonyulnak, akkor ebben a hónapban nem fogunk a 6xxx csúcs fölé emelkedni, inkább tovább esünk...
chart gyártás gyakorlással, bár minden termék más beállítást kíván, szal ez tapasztalati úton megy...
otp-t nem figyelem alapból mostanság, tegnap csak az esés miatt kezdtem el követni, aztán 1 jó belépési ponton trédelni...
Akartam is gratulálni, nagyon jól eltaláltad, az elejét is. Én "természetesen" nem játszottam meg sem a shortot, sem ezt a longot, pedig valóban mindkettő várható volt.
Nem :) tavaly irgalmatlanul megszívtam, belevettem, beesett, dobtam majdnem a lokális minimum környékén majd visszament oda ahonnan indult. Hihetetlenül rossz ütemben léptem meg mindent.
Előtte csak Bét részvénycertiket vettem, hát a Dax-s igazi adrenalinbomba azokhoz képest a 3*-s mozgással. 100 pont ugrás a Daxban az 300 certipontban, rohadt gyorsan jöhet a bukó.
Persze a nyerő is.
kockázatok mindig vannak, ezeket kezelni kell valahogy...
én a chart mellett még arra spexezek, h nyílhatott ma rengeteg paraszt-short, amit még ma zárni fognak...órás gyertya mindjárt kész, nézd meg milyen alakú ;)
A chartodból tényleg annak kellene kijönni, hogy még ma, nemsokára felrántják. Nem lenne túl veszélyes innen daytrade longba lépni, ha már a mai shortból sajnos teljesen kimaradtam?
ELLI(o)TT KLUB