nem érdekel más piac, mert most nincs erős összefüggés köztük, néha van, de most nincs
ezért nem álltam át egy ideig a long szcennárióra, nem tudtam összerakni pl a dollár erőt a magyar piaci rallyval, pár hete sikerült
(nagyobb kép: magyar piac bull, EU piac bull, USA - tetőfogás és bear, Dollár erő, EEM még kérdés, chartban benne van egy bull verzió, dollár erős és hitelek miatt a hitem azért itt kicsi, eur- gyengeség, eurhuf - forint erősödés)
Ezt teszi Cimballi "találmánya", azaz Elliotti hullámelmélet (kontextus mellé), odatette a momentumot és a szignálokat. Néhány éve simán shortoltam volna, vagy nem szállok ki, kicsi pluszban és felejtem el a shortot egy ideig. Amiben persze fejlődnöm kell, h elhiggyem a long jelzést (tegnap reggeli long gondolat elvetése)
Igen, számítok vmi korrekcióra, lassulásra, de nem merek belemenni semmi mély és konkrét dologba, piszok erős az rsi naposon, óráson, nincs short jel, még első sem, nemhogy második, amire esetleg lépni lehetne
Ahogy Ad is írja bejegyzésében. A mozgást sajtkukac módszerrel előre jósolni igencsak nehéz.
Ui: A sajtkukac és az egér módszer közötti különbség. Ez a matakból jön, amikor is felbontjuk a zárójeleket. Ez történhet kívülről befelé haladva (egér módszer) illetve belülről kifelé haladva (sajtkukac módszer). A hullámelméletben az egérmódszer megfelel a nagyobb tf-en való vizsgálódásnak és célárkitűzésnek, míg a sajtkukac módszer a már kialakuló és kibontakozó hullámzás belső szerkezetéből próbál célárakat meghatározni. Ez utóbbi módszer egy induló hullámnál nem működik. Nem lehet tudni melyik hullám mikor, miért, mennyit nyúlik. Már persze ha nyúlik.
Hát, nem tudom. Lehet, hogy 3-ban vagyunk, ahogy Ad írta a blogján és akkor még felfelé van. A tegnapi nap is elég erős volt, nekem valószínűbbnek tűnik egy kisebb korrekció és tovább fel egyelőre.
Hiszek az FRSI-ben. Most egy kicsit megállunk. No nem ez lesz az év trédje az tuti. De mint mondottam számomra a BÉT-en való kereskedés a lottóval egyenétékű. :)
Ráadásul a napi nyitóhoz képesti elmozdulási statisztika nem azt mondja, hogy ma esnénk. Max oldalazni fogunk egy keskeny sávban. De benne van az is, hogy nyitóhoz képest több mint 120 ponttal leszünk feljebb.
Ehh ... kivagyok...
Gúnyolódhatsz nyugodtan, jogos a kritika. :)
Magyarázkodni persze tudnék, de minek. Most teljesen más működik. Az ilyen mozgásokra én nem vagyok felkészülve.
Ad! Elismerésem. Valóban mondottad, hogy még mindig longos a piac. Egyszerűen nem akartam elhinni.
Hétfőn tényleg volt egy kis csúcsocska (ezt eltaláltam szinte tickre), vissza is jöttünk belőle 187 forintot, de az utána következő 508 forintos emelkedést nem hittem. Nem még akkor sem, ha az ucozra hétfőn beírtam, hogy hiányzik egy 100 és egy 500 forintos hullámom felfele. Közte meg egy több napos korrekció. Na az a több nap tartott 5 és fél órát kedd reggel. :) Hát ez van...
Mától elvileg tényleg korrekciónak kellene jönni, de már nem hiszek semmiben. Itt pánik és eszetlenség van.
Ha léptéket váltok és a kisebb (akár 500 forintos) korrekcióktól eltekintek, akkor bizony még a felénél járunk a 4100-ról való emelkedésnek. Ennek a hullámnak tényleg az S&P által jósolt szinten kell véget érjen.
Hűűű ... már én is longos lettem! :)
ELLI(o)TT KLUB