sok igazság van abban amit írtál, de... én is egyszerű tőzsdéző vagyok és én pl. azért nézem ezt a topikot az utóbbi időben rendszeresen, mert úgy látom, h itt van néhány ember aki komoly tudással rendelkezik, és a chartjaikat elsősorban azért nézegettem, h tanuljak ezekből amennyit lehet. pl. alakzatok, indikátorok használata, célárak meghatározása. ugyanakkor nem emlékszem, h bármelyikőtök chartja alapján valaha is vettem volna fel pozit. sztem egyébként az is baj ha vki - ha már más írása, chatja stb. alapján vesz fel pozit amin veszít - akkor nem saját magát hibáztatja, hanem az illetőt.
Az egyszerű tőzsdézők nagy többsége számára a bullish vagy bearish beállítottság csak azon múlik, hogy mit láttak, hallottak vagy olvastak valahol. Itt kezdődik a probléma. Aki EWI ben látja a tutit nézegesse, nekem azért ne kelljen megnézni . Jól néznék ki ha azok után mennék én is amiket felraknak a netre. Maradok inkább a saját elképzelésemnél. Ha az EWI adja a pénzt hogy kereskedjek, akkor majd megnézem, szerintem ő sem örülne neki ha arra nyitnék.
Még ha nem tetszik egyeseknek, ketteseknek akkor sem. Nagy % azért veszít mert megnéz vagy 10-20 " irány "chartot és utána mi lesz vajon. Fogalma sincs merre menjen.
Nem szoktam nézegetni a grafikonokat, csak összezavar, ha azokat nézegetném kifejezetten hátráltat. Már le szoktam róla. Én nem látok bele a fejébe hogy miért gondolja azt ahogy.
ami árnyalja nálam a képet az a bux/otp... otpben még mindig mossák a pénzt az oroszok, szal sajnos az egyelőre támasztva... és így az index sem fog nagyon mozdulni lefelé... :S
tegnapi beírásom, mint az álom, úgy teljesül (eddig)... ;)
szerda, 15:02
dax kis tf, na lehet megvolt 5hullám lefelé, most jöhetne némi range, aztán holnap reggel zutty a mélybe... maybe ;)
ELLI(o)TT KLUB