Többszörösére emelkedett az utóbbi években a külföldön tanuló magyar diákok száma, vagyis a kivándorlás ma már nem csak a magyar munkaerõt, hanem a jövõ generációját is érinti. A folyamat pontos méreteirõl még a munkaerõ
Mondom, jellemzően maganéleti fronton dől el, aki már egyetemre is külföldre megy, nagyobb eséllyel marad, mint aki később dolgozni megy, és itthon van a csaladja.
Dániába érdemes még, nem egy ismerősöm ment oda, ösztöndíjas programban gyűjtik a kelet-európaiakat, utana igyekeznek őket ott tartani. Dánul nem kell tudniuk, elég az angol.
Tehát szerinted nem ment el innen több 100e magyar? Ezt állítod?
Te is valóságtagadó vagy, mint szivacs? Ez valami kötelező elvárás a Fidesz hívektől vagy önszorgalomból is megteszitek?
Én is. Viszont az kevésbé valószínű, hogy haza is jönnék ez esetben, hiszen akkor a baráti társaságom nagyobb része is ott lenne, akár ott is házasodtam volna.
ezt, mivel a külföldi tanulmányok egyáltalán nem jelentik azt, hogy az illető külföldön marad
PS.: én ezt nagyon régóta propagálom itt is, pl. Bécsben különösen érdemes egyetemre járni:)
"Az eddigi cikkeinkből kiderült, hogy mintegy 600 ezer magyar élhet az Európai Unióban." - mint ahogy az eddigi cikkeidből kiderült, ez csak egy becslés, mivel nincsenek pontos adatok, ahogy azt le is írtad még az elején - szóval nem derült ki, csak úgy becsülted.
"A folyamat pontos méreteiről még a munkaerő elvándorlásánál is
nehezebb információhoz jutni, hiszen még kevésbé vannak átfogó
statisztikák." - tehát ebben az írásban is egy becslés, találgatás következik.
Ez csak az egyik fele. A másik fele az, hogy sajnos itt maradnak Magyarországon azok, akik a jövőnket rombolják.
Például akik bolsevik hevülettel löknek bele minket Paks2-be, akik történelmi tapasztalataink ellenére oroszbarátok és Európa-ellenesek.
Nekik kellene elmenniük, hogy a többiek közül többen maradhassanak és kevesebben válasszák a szabad világot.
Nincs ebben semmi különös... ma már az emberfia fogyasztói világba születik, a lehetőségek vonzóak nyugaton, miért is maradjon egy leszakadt régióban, aki kint esetleg jobban tudna érvényesülni ? Már maga a cím is vicces...
Egyre többen hagyják itt Magyarországot, akiknek a jövõt kellene építeni
Ugrás a cikkhez