Azt nem gondolnám, hogy hirtelen elkezdtek likvidálni, bááár kis hazánkban mindent el tudok képzelni.
De azt gondolom, hogy igenis, hamar meleg lesz a pite a mny pénztáraknak. Persze, nem mindenkinek, de sokan nem fogják ezt mosolyogva végig nézni.
Szia Kedves Szőkeség!
NYERTEM!...és a csapat is....ledöntöttük őket az első helyről...
OV nem buta, sőt....csak egy kicsit elszokott a gondolkodásunk a kormányzati töketlenkedések közepette attól, hogy van még kormányfő, akinek van gondolata
a sakkozóknál dívik egy mondás...írtam már...
a rossz terv még mindig jobb, mintha nem lenne terved
Ebben alapvetően egyet értek, de azért tudnék olyan céget mondani, ami állami, nyereséges és mégis el fogják adni. Szóval, részemről, hiszem, ha látom. Bármennyire oda húz a szívem, én már szkeptikus vagyok.
szerintem van...csak még fogalmunk sincs róla..
a jelenlegi kormányunk nem hiszem, hogy az államadósság csökkentését a meglévő vagyon olcsó eladásából származó pénzzel szeretné megoldani...ez mondjuk sokaknak fáj...
az államnál akarnak(erővel is) tartani olyan vagyoni eszközöket, melyekkel egy erősebb gazdaság képes lesz a növekedésével finanszírozni az államadósságot...
gazdaságpolitikailag ez nekem sokkal szimpatikusabb, mint némely korábbi kormány tevékenysége...lásd Bokros csomag
Most, hogy olvasgatlak, tul.képpen leesett, hogy egy véleményen vagyunk.
1.) Ez a magánnyugdíjpénztári mizéria pánik-gerjesztés . Egyszerre az összes nyugdíjpénztár rájött csütörtökön-pénteken, hogy most aztán adni kell ?
2.) MOL-t meg fogják venni Viktorék.
Tömören és szigorúan ez a magánvéleményem.
Egyébként pedig mindenki azt vesz és ad, amit akar. :-)))
Bár péntek délelőtt majdnem nyomkodtam én is gombokat, de aztán inkább áramtalanítottam ! :-)))
Vaaaagy, ezt betolják valami helyett, technikai megoldásnak és abból a valamiből fizetnek. Nnnna akkor nem kell eladni semmit. Csak kérdés van e ilyen valami. :)
figyelj csak...az én elméletem szerint nem akarnak egyáltalán eladni...nem pénz kell, hanem az, hogy a költségvetési hiányt papíron csökkentsék...amíg a magánny. pénztári számlán van, addig az állam számára nincs
Nem arról volt szó, hogy ezeket a pénzeket az államadósság törlesztésére fordítanák?
Akkor viszont nem csak technikailag kell a pénz....
gondolom... továbbra is azt mondom, hogy csak idő kérdése, de előbb utóbb ebből realizálni kell majd. Teljesen mindegy, hogy az állam vagy a nyp ak fogják megtenni....
Az állam talán kicsit jobb.... hiszen vannak érdekei, önös érdekei. A tőzsde beborytása pedig nem tartozik ezek közé... remélem.
én csak azon gondolkoztam, hogy részvényekben átadva a pénzt magasabb árak mellett járnak jól és jobban, mint ha eladnák és pénzben fizetnének.
Hiszen hiába nem tudnának eladni azon az áron x millió részvényt, de 1 mégis annyit érhet aktuálisan amit kialakítanak.
A gondolatmenetet itt megaksztottam, lehet tartja az állam, lehet folyamatosan realizálnak belőle 1-2 év alatt ahogy jónak látják, de kitömést nem gondolnék, ha így alakulna.
szia...
nem tömik ki a népet...ez a lényeg..
a fidesz filozófiája, hogy a magyar cégeket megerősítse.....stratégiai cég (mol) legyen magyar tulajdonban...ha muszáj, akkor állami tulajdonban(nincs magánembereknek elég vagyona)
egis topik