Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 06. 12. 15:33

econet?  

Srácok szerintetek mi van az econettel? egy hónapja kicsit kiestem a pikszisből (vizsgaidőszak) és úgy vonultam el hogy megoldódnak a likviditási problémák, stb... és szárnyalni fog. ehhez képest 25%kal lejjeb van mint amikor utóljára láttam. van valami új hír?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 12. 22:45
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2003. 06. 13. 12:40
A helyzet az hogy,jelenleg tényleg nem nagy durranás a papir viszont ha valaki \"megtámogatná\" egy kis közbeszerzésselvagy egyéb módon tudná növelni a megrendeléseit akkor potenciálisan nagyon nagy emelkedés is benne van a papirban mivelez esetben akár eggyik évrõl a másikra a semmibõl is produkálhat 40-50FT-os részvényenkénti eredményt.
A helyzet tehát az hogy ezen az áron már sokat nem bukhatsz a dolgon de ha bármi bumm beindul akkor könnyen 3 szorozhatod a pénzt.
Én amondó vagyok hogy ez nem egy klasszikus konzervativ befektetés de portfoliót szinesíteni a legjobb papir. A befektetett pénz 3-5% át ha beleteszed akkor, ha nem jön be, na bumm ha igen, jelentõsen hozzáadhat az össz eredményedhez.
Törölt felhasználó 2003. 06. 13. 10:57
Előzmény: #7  brand
Brandy!
A Phynek olvastam eleget, ültem is rajta fél évig, és egyenlőre ennyi elég volt - ha lesz valami érdekes, azonnal visszatérünk rá! :))
brand 2003. 06. 13. 10:34
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Boeing osztom a nézeteidet, én is inkább a fundamentumokat tekintem, és ha már valamilyen kis papírra fáj a fogad Lau akkor kicsit olvas utána a Phylaxiának is, én inkább oda teszem le a voksomat, no persze idén ne várj sokat a papírtól, de kb. 3 éves távlatban érdekes lehet...
Törölt felhasználó 2003. 06. 13. 09:49
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
boeing!
Érdekes amit írsz, utánanézek magam is - de szerintem 70 és 100 között egyenlőre lehet vele játszani.
Lehet, hogy a portfolio.hu-t is megveszik? :))))))
Törölt felhasználó 2003. 06. 13. 09:27
Előzmény: #3  brand
Érdekel valakit a háttér, hogy mire tradeltek? Kicsit hasonlít a Humethez a történet.
Adva van egy csődközeli helyzetben lévő cég, ahova a deklaráltan bóvlirészvényekbe fektető Kaptár tett egy kis pénzt, de azt sem részvények vásárlására fordította, hanem hitelként adta, biztos fedezettel (IHM-es pénz befolyásából kell kifizetni). A részvényeket névleges áron vette/kapta hozzá, az jelentheti az upside-ot.
Ezek után meglepő volt a tőkemelésről szóló hír. Ki az a f.sz, aki névérték felett, azaz 560 m Ft-os cégérték felett tenne pénzt egy csődközeli cégbe? Csodák nincsenek, a tranzakció összetett. A Kaptár fő tulajdonosának közvetett érdekeltségében van egy internetes site (adatbázisokkal foglalkozik), ami régóta jól működik, pénzügyileg azonban nulla. Az anno beletett pénzt már régen leírták, most azonban felcsillant a remény. Jól hangzó módon tőkét emelnek az econetben, s az econet rögtön csinál egy akvizíciót, s az ő pénzükből megveszi tőlük a portalt. Azaz pénz az ablakban, az új econet tulajdonosok pedig szép lassan kicsepegtetik majd a részvényeiket, a spekulánsok felszívják pár hét alatt.
Így lehet egy halott, már régen leírt internetes befektetésből pénzhet jutni. Az econetnek nem volt más választása, be kellett nyelnie ezt a tranzakciót a túléléshez. Senki mástól nem kaptak pénzt semmilyen feltételek mellett. Így viszont kaptak még egy esélyt, hogy politikai mutyizások révén elnyerjenek egy-két testre szabott közbeszerzést. A pályát megtisztították, a Fidesz alapító Both Vilmos már nem vezérigazgató a cégnél, így most már minden csak a pályázati feltételek megfelelő alakításán múlik.
Egyébként a buli még nincs teljesen lejátszva, valaki meggondolhatta magát. Már kérték a felfüggesztést a tőkeemelésről szóló döntés miatt, s megindult az emberek beetetése is, aztán mégsem döntöttek. Az igazgatóság két tagja beteg lett. Na már aki ismeri az econet igazgatóság összetételét, annak működését, az jót mosolyog ezen. Ennél sokkal formálisabb testületeknél is szoktak faxon szavazni, ha valaki akadályoztatva van. Itt azonban nem erről van szó, két ember nem akarja a nevét adni a tranzakcióhoz.
Törölt felhasználó 2003. 06. 13. 08:59
Előzmény: #3  brand
én is 70 alattra gondoltam. mélypontot nehéz elkapni, inkább csak árszintre megyek, és bízom a Kaptárban... :))
brand 2003. 06. 13. 08:17
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Lau én azért megvárnám valamelyik gyorsjelentését a cégnek, mivel az utolsó hónapokban, amik még nyílvánosságo kaptak, nem csak a likviditási helyzet volt gyenge (katasztrófális), hanem az árbevétel dinamika is romlott. Én a nyarat még megvárnám némi készpénzzel a zsebemben, aztán, ha valami alakul, vagy visszacsorgunk hetven alá mindent bele. Addig max. csipegetem a papírt, vagy extra rövid távon játszadozom vele kis pénzzel :)
Nekem amúgy nagy kedvencem volt a papír, bár eléggé megégettem vel magam egyszer, bár már egy revansot vettem :)
Törölt felhasználó 2003. 06. 12. 15:52
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
pont ez az, hogy nem volt semmi, és erősödött az eladói nyomás - rövid távú spekik kiszállóban - sztem ez nyomta vissza.
Tegnapelőtt kijött a tőkeemeléses hír, ami tegnap átmenetileg nem jött össze, mire visszaesett 75-re. Kivárás...
Szvsz hosszú távon jó buli, biztos befektetés...
De azért jó elkapni a 25%-os felfutásokat :))

Topik gazda

gomboc2
5 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek