brand

Regisztráció: 2002-09-15 20:54

Hozzászólások száma: 231

Utolsó hozzászólás: 2004-06-10 22:49


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 2
Népszerűség: 2


utolsó 20 hozzászólás

Érik a tőzsdekrach? 2004. 06. 10. 22:49
#43
Kedves Marques!
Örülök, hogy egy kicsit segíthettem, de hogy mibe fektess a nyáron, háát ahhoz, asszem le kéne ülni egy jó mondjuk 1993, vagy inkább '88-as Tokaji mellé, és eltűnődni azon, mik a céljaid, milyen időtávban gondolkodsz, mennyire jók az idegeid, mennyire jó a humorérzéked, és mennyire vagy képes érzelmileg kötődni egy részvényhez, stb. és a sor végtelen. Én a magam utját járom, most már három éve, sajnos az előtte lévő négyben ritkán tettem ezt, de talán sikerült tanulnom a hibáimból. Egybként én javasolhatok bármit, a döntést Neked kell meghozni, másrészt, a múltbeli sikerek vagy éppen bukások nem jelentik azt, hogy a jövőben is így lesz. De, hogy mégsem hagyjalak tpp nélkül, adok négyet is OTP, Graphi, Phylax, BIF, ezekkel azért kényelmesen megkereshető a havi 10%...
ám aki többről álmodik, az tartsa meg az aranytojást tojó tyúkot, és nehogy levágja idő előtt, mégha a többiek mást is mondanak.
brand
/világvége nyáron, olyan még nem volt :)/
Rába és a láma 2004. 05. 30. 01:21
Láma, láma az örök optimista, kérlek józanodj ki, és néhány perc erejéig hagyd el a Kisbüdös áporodott, dohányfüsttől nehéz levegőjét, s lépj ki a szabad légbe.
Te is látni fogod, hogy a cég, kemény árengedmények árán képes csak árbevételt generálni, ez egy nagyon régi Rábás hagyomány, ezzel meg lehet téveszteni a befektetőket, és szépen mutat a Cash-Flow is.
De ez üzemi eredményre kevés. Emléxel, már lassan két éve mondunk egymásnak ellent, és csoádlva kitartásodat, ám most ismét csak azt kell, hogy mondjam, a Rába idén sem lesz üzemi szinten eredméynes.
Ennyi...
brand
Érik a tőzsdekrach? 2004. 05. 30. 01:15
#38
Hát én úgy vagyok ezzel, olyan kérdésre kell válaszolnom amire nem létezik jó válasz. Mert ugyebár mindenki a hírket figyeli, meg a bizalmi indexeket, meg a gazdasági mutatókat. Kérdem én, és akkor most mi is volt előbb a tyúk vagy a tojás. Vagyis a hírek, és egyéb mutatók generálják a tőzsdei hullámvölgyeket, vagy fordítva.
Nekem nem az olajár, meg az Al-kaida a GYANUS hanem sok hír. Túl sokan kezdenek megint a tőzsdéről írni, azzal foglalkozni, hogy azt mondja, az EU csatlakozás fellendülést hoz, a piacon, meg a konvergencia rally folytatódik, meg a Mol áttöri a 10000-et, az OTP az 5000-et veeri, meg az eséseket úgyis emelkedés követi. Igez a legtőb részvény még emelkedő trendben van, nem is akarok károgni, csak azért nem árt résen lenni. Én azért lassan építkezem, lefele, de bunkert még nem építek, itt a nyár remélem forróbb lesz még a levegő, akkor majd dobunk egy kis pénzt a katlanba, had csapjon magasabbra a láng :)
brand
Rába és a láma 2004. 05. 14. 20:10
Kedves Láma!
Rég nem szóltam már a fórumba, de örömmel láttam, hogy irodalmi jellege mit sem kopott az elmúlt pár hónapban, miközben kedvenc részvényed értéke eléggé erodálodott időközben.
És véleményem mely már lassan másfél éve ellentétes a Tiéddel most sem változott. Szép szép az árbevétel növekedése, de kérem hol itt az eredmény, mert hát abból élünk meg neem?
Szóval lehet itt USD-ről, USA-ról meg HM-ről áradozni, ha a Rába befektetési céggé alakul át akkor majd jól bevásárolok belőlle, mert a pénzügyi eredmény az legalább pozitív. ÉN továbbra is azt mondom, akkor ülök belel hosszútávon a cégbe, ha képes lesz egy nyereséges bulit összehozni, nem pedig veszteséggel bevállalni dolgokat csak az árbevételért. Addig viszont jól lehet shortolni, hiszen eddig is szépen hozott...
Üdv,
brand
Köhög a Graphi 2004. 03. 09. 17:06
Üdv Kedves Graphisok!
Úgy látom tavaszodik :)))
Most kell csak igazán a nyugalom :)
brand
Köhög a Graphi 2004. 03. 01. 16:07
Kedves Darwin!
Megértem aggodalmadat, valószínűleg túl gyakran tekintesz a tickerre, ami nem csak az idegrendszernek, de a szemnek is káros. Ha visszaemlékszel egy negyedévvel korábbra, akkor szintén egy jó, bár nem ennyire jó, gyorsjelentés után egészen 1190-ig csúszott a papír minden indok nélkül. A kérdés csak az, hogy mekkora, és milyen poziban csücsülsz, szorongatnak-e a hitelezőid, vagy sem? A Graphi mindig is egy ilyen papír volt, és ne felejtsük el, hogy nem kis vágtát tudhat maga mögött az elmúlt félévben. Szerintem éppen itt az ideje egy kis bázisépítésnek, különben honnan venne lendületet a 950-es bázisról, ugye jobb lenne egy 1200-1300-es bázis, hát akkor had építgesse szegény. Az a néhány 50-100 darabos kötés engem a legkevésbé sem zavar, sőt jókat derülök rajta, és hetente el anekdotázgatok azon, vajon kik játszhatnak íly "hatalmas összegekkel" és, hogy a remegőkezűektől szép lassan apránként veszik el az értékes papírokat, üggyelve arra, nehogy bedöntsék a piacot, hisz ez most már Nekik sem érdekük. Azért néha adogassátok össze mennyi részvény fordult meg az előző esésben és bázisépítésben, meg a mostaniban.
No de még tél van, úgyhogy vissza is vonulok jó meleg kuckómba.
Annyit azonban érdemes megjegyeznem, hogy a piac jobban honorál egy növekvő árbevételdinamikát, mint egy spórolós gazdálkodás eredményeként elért javuló végösszegeket a mérlegben...
Üdv,
br and
Köhög a Graphi 2004. 02. 16. 20:04
Látjátok feleim szömtükkel mik vogymuk?
Jó kis cég vogymuk...
S erre hamarosan ráharapnak a nagyok is, addig még lehet pecázgatni. Gratulálok a cég vezetésének, és további sikereket kívánok, mint kitartó kisbefektetőjük!
üdv ,
brand
Rába és a láma 2004. 02. 13. 08:18
Hát én nem is tudom... mindenesetre ha igaz, akkor hosszú lábadozási idővel számoljatok.
Nekem azért kellemes volt ez az utolsó negyedév, végül is a sielésrevalót meg lehetett keresni a papíron :)
Üdv,
brand
Rába és a láma 2004. 02. 12. 13:28
Én megmondtam, hogy a Rába még nagyon beteg, de már megint csak károgok, igaz Láma? :)
üdv,
brand
Köhög a Graphi 2004. 02. 09. 07:54
Kedves Darwin!
Nem vagyok maci :)
Sőt szép kis poziban csücsülök, csak alszom téli álmomat :)
Majd úgy 1650 körül ébredezem, s remélem 1950-nél már sikerül kitörölnöm a csipát a szememből :)
Üdv,
brand
Köhög a Graphi 2004. 02. 02. 17:33
Ma kijött a medve a barlangjából, és állítólag kinn is maradt, no persze ezt a ne a tőzsdére értsük. Egy kicsit én is kinéztem a barlangomból, és szép dolgokat láttam. Én nem gondolkodok rövid, közép távon, én ebbe a cégbe befektettem a pénzemet, és szép pozíciót építettem fel, ezért azt nem is adom akármennyiért. Az idei célárfolyamom 1650 ill. 1950. Persze arra nem árt odafigyelni, hogy 1450-80 körül kemény ellenállás van jelen.
Szóval jöhet még hó, fagy, a medve akár kinn is maradhat, de a Graphi a már jól ismert metódus szerint fog mozogni. A gyorsjelentés előtt kicsit megmozgatják, bár nagy tere már nincs felfelé (1480), aztán a gyorsjelentés napján remélem jól megrántják.
brand
Rába és a láma 2004. 01. 30. 17:56
Valami nem stimmel nekem..., szerződések, bevételek, de az eredményességről mindenki hallgat, a vezér magához ragadja a hatalmat a Futóműben, az Alkatrész a HM megrendelés kapcsán csak az árbevételről regél, Nekem ez nagyon ismerős, kb. két és fél évvel ezelőtről, akkor nem lett túl jó vége...
brand
Baumgartner: ebből nem lesz Forma1 2004. 01. 16. 12:24
#14
Másrészt itthon a foci már csak tényleg a végső fanatikusokat érdekli, az utolsó mohikánokat, szerintem ha úgy tennénk fel a kérdést, Egyet ért-e Ön azzal, hogy a magyar fociba jelenleg felesleg pénzt ölni, döntő többsége az embereknek igennel válaszolna.
Egy csoportban vagyunk a horvátokkal, legalább lesz a csoportból magyar érdekeltségű továbbjutó, lesz kinek szurkolni :)))
brand
Baumgartner: ebből nem lesz Forma1 2004. 01. 16. 12:21
#13
Kedves Alain!
Ha Te cégvezető lennél, és hírdetni szeretnél. Boldog lennél, ha úgy jegyeznének meg, mint az a cég amelyik a folyton kieső autókon virít...
Akkor inkább maradjunk a Tempo dízel reklámnál :)
brand
Kérjük, ötleteikkel segítsék a Pénzügyminisztériumo t! - a hívás ingyenes 2004. 01. 16. 08:27
#20
Állami tisztségviselők természetbeni juttatásainak megnyírbálása.
Takar ékos állam, a képviselői létszámot felére csökkenteni, pártoknak jutó támogatás minek, így is úgy is van összefonódás gazdasági társaságokkal. Bizottságok számát felére csökkenteni, a bürokraták számát ténylegesen csökkenteni, nem pedig úgy, hogy felveszünk év végén (2003) x embert, aztán majd 2004-ben elküldjük azokat, ha nagyon muszáj. Minisztériumok számát csökkenteni. Nos ez ugyan megnöveli a munkanélküliségi rátát, de a GDP nem fog csökkenni, sőt, az elbocsájtottak közül, páran még termelő munkát is fognak végezni, így a GDP nő. :)
És akkor még mennyi mindenhez nem nyúltunk. :)
brand
Baumgartner: ebből nem lesz Forma1 2004. 01. 16. 08:18
#5
Üdv Mindenkinek!
Látom az indulatok alaposan fel lettek korbácsolva. Én, bár Forma-1 rajongónak érzem magam, mégsem tudom felkapni ezen a döntésen a vizet. Mert ugyebár ha Zsolti jó pilóta, akkor még egy-két év és beleülhet egy olyan autóba, ami talán végig is megy a versenyen, állambácsi megspóról 800 millát, már csak 119,2 Mrd van hátra. A MOL pedig gondolom nem kért azért olyan teljesíthetetlen garanciákat, melyek ne a részvényesi értéket védték volna. Egyébként, én jó húzásnak tartom, hogy a MOL kemény pénzeket öl a horvát fociba, mert ott legalább van foci, itthon meg... Másrészt azért szertnénk, ha a MOL egy Közép-Európai Olajmulti lenne, ehhez pedig a horvát belépő szerintem briliáns ötlet volt, reméljük be is jön ez a merész húzás.
No már most egy Minardi kocsira felkerülni szponzornak nem túl jó reklám. Illetve Zsolti 380 millája nem hiszem, hogy annyit hozna a cég konyhájára, mint a horvát milliárdok. Amúgy mi abban az élvezet, ha szegény Zsolti nevét a 10 kör után csak a kiesők között olvashatnánk...
Üdv,
brand
Rába és a láma 2004. 01. 15. 08:40
Erste 905 Ft célárfolyam, szépen belőtte a bázist :)
brand
Köhög a Graphi 2004. 01. 14. 08:03
#87
Talán majd ma kiderül :)
No persze nem név szerint, de azért az 1400 most még egy kicsit nagy falat lenne a papírnak, ezt talán a vevők is érzik, bár ha több infójuk van mint nekünk, akkor már lehet, hogy nem is olyan rossz business 1400-1500-ért bevásárolni így, a kereskedés végéhez közeledve, nehogy nagyon felhívjuk "magunkra" a figyelmet...
brand
Köhög a Graphi 2004. 01. 10. 08:01
#83
Szép volt a tegnapi nap, bár estünk. De a forgalom még a felét sem tette ki a csütörtökinek, ráadásul a BUX alatt maratt a korrekció, talán kezd lábra kapni a papír :).
Az 1410 azért kicsit sok lett volna két nap alatt hírek nélkül, de szép tesztelés volt, had gyengüljön csak az az ellenállás :).
Emellett az 1350 is szépen viselkedett. Szóval ha nem rondítanak bele a képbe "drága" politikusaink akkor szépen 1370 körül építhetnénk egy kis bázist vagy zászlót, aztán jöhet az 1400.
brand
Köhög a Graphi 2004. 01. 09. 08:28
#79
Nos hát a forgalom meglett, de dupláztuk a növekedést, kérdés mennyit ad ma vissza belőlle a papír, és milyen forgalommal?
brand