Draskovics Tibor pénzügyminiszter egy mai üzleti konferencián az inflációval kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az mostanra váratlanul alacsony szintre csökkent, túl gyors a dezinfláció sebessége - tudósított a Dow Jones.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=51875
azért túlzol, sztem Drazsé rosszab mint Járai, mert a PMben a staff is fa..ságokat kénytelen megcsinálni, míg az MNBben nem (ÁFA mizéria, stb.) másrászt e kormány gazdpol. fő eszköze az árfolyamgyengítésen segítette elinflálás on és az adóemelésen (ÁFA, Tb járulékplafon) keresztül megvalósított cezaromán költekezés folytatása, de itt a gebasz.... van igenis közjó, de ez a kormány csak oszt és oszt főleg haveri cégeknek (OM, Bp. Airport ügyei, stb, Tankönyvkiadó), autópályaépítőknek akik visszacsengetneka pártkasszákba..... + mindenkit kilóra megvenne és nem azokon hajtja be akin kellne, hanem tőleellenes bűnbakot keres (bankok), de Csányi perzse ezt is kilobbizza. még 2 ilyen év és emigrálok.....
"Az állam értünk, állampolgárokért van." A felvilágosodás korából itt maradt utópia. Drazsé megérdemli Járait, láthatóan egy szinvonalon vannak. Amit ezen a szinten elcsesznek azt meg ki a frász terhére lehetne rendbe tenni, csak a lakosság terhére.
Uristen !! Ez a penzugyminiszter kijelentese volt ? Zarjon be vagy 5 ezer uzletet, szolgaltatot, stb, es mindjart helyre pofozza az inflaciot. Legyunk oszintek ; magas a kamat es kesz.Es en is csak vicceltem a fontiekben.
Törölt felhasználó2005. 03. 10. 18:46
Valamit nem értek. Az infláció rossz az állampolgároknak. Az állam értünk, állampolgárokért van. Ha valami rossznak a mértéke csökken, felelős államhivatalnok hogy mondhat akkora ostobaságot, hogy nem így kellene lennie? Aki ennyire ostoba, ne legyen pénzügyminiszter, sőt egyáltalán ne kapjon semmiféle állami fizetést az én adómból! . Persze, tudom én, mi a gond: felelőtlen politikai ígérgetések következtében létrejövő államcsőd, amit de jó is lenne elinflálni (a lakosság terhére, ahogy szokták).
a 240 mrd visszatartott importáfa a tavalyi hiányból lett idénre áthúzva, akárcsak a közalkalmazottak 13. havi bére (utóbbi szimpla könyvelési trükkel). . Szóval a tavalyi ESA szerinti ÁHT hiány kozmetikázás nélkül nem 5.3%, hanem inkább 7% körül lehetett...
Rakjuk még ehhez a 240Mrd visszatartott ÁFa-t és utána nézzük végig az ÁHT-hiány elszállását... Lehet, hogy idén csúcsot döntünk és áprilisra meglesz az egész évre tervezett összeg. :-(((
Végül is nem csodálokozom azon, hogy most meg ez a probléma: Ha alacsony lesz az infláció, akkor lassabb lesz a költségvetés bevételi oldalának növekedése (tavaly év végére lelassult a kisker forgalom növekedése, az emberek már jól kiköltekezétk magukat és eladósodtak, a tavalyi reálbér csökkenés csak most fog majd igazán érződni), ezért gond lesz az áFA bevételekkel (februárban 20 MRD volt az elmaradás) alacsonyabb lesz a nominális GDP is a tervezettnél, mert az is lassulni fog tavalyhoz képest (a mezőgazdasági boom nem valószínű, hogy megismétlődne, és tavalyi 4 %-ból kb. 1%pontot ez hozott (ergo 3% lett volna a növekedés) Így a GDP arányos áht hiány két oldalról is túllövésre van ítélve. De az erős forint helyett inkább a tavalyi rekord mezőgazdasági termelés és az olcsóbb import a felelős szvsz...
Draskovics: túl gyors az inflációcsökkenés az erős forint miatt
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=51875