Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 09. 08. 12:26

Drága lehet-e a MOL-nak a Tüpras?  

Ugrás a cikkhez
A MOL maximum 2.5 és 3 mrd dollár közötti összeget ajánl majd a török Tüpras 51%-os állami pakettjéért a hétfőn megrendezésre kerülő nyílt aukció során - írja a Concorde Call.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=58492
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 17:27
Santiago! Szerintem nincs köztünk nézetkülönbség. Hiszen amit mondasz, az nem azonnal, hanem kicsit később derül majd ki. És addig még evickélhet felfelé...
santiago
santiago 2005. 09. 09. 17:13
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Szerintem pont az a baj ha megszerzi.. Belemegy egy idióta, hülye látványos árversenybe és csak akkor kapja meg ha "egekbe" árazva is ajánlatot tesz.. Ha megkapja, szerintem short ezerrel!!
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 15:02
Legyetek nyugodtak, meglesz neki. Gyáva voltam, és nem vettem molt - ezt AKS-nek is mondom. Tuti, hogy hétfőn még felmegy vagy 2-3%-ot az akvizíció hatására.
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 14:57
És mi van, ha mégis meglesz nekik a Tüpras?
A jelenlegi hangulatot látva, itt szerintem el fog szabadulni a bika.
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 14:16
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
én a MOL-management helyében már rég eladtam volna 24k körül minden részvényemet (lehet ez is történt, ezért a nagy leöntés :))))
7főn eldől... szeretem a hétfőket :)
tüpras vagy nem tüpras, ez itt a kérdés...
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 12:42
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
úgy látom, a piac máris beárazta az akvizíciót... nagy MOL-zakó lesz, ha nem sikerül neki. Márpedig van még pár vevőjelölt... ismerős az eset a Q2 eredményekre történő eséshez...
Törölt felhasználó 2005. 09. 09. 00:24
Előzmény: #1  portfolio
" A 2.5 és 3 mrd dollár közötti össze a társaság részvényeit 15 körüli P/E rátára értékeli, míg a papírok jelenleg 10.9-es 2005-ös és 11.3-as 2006-os P/E-vel forognak. A Concorde Call szerint az akvizíció árazása az utóbbi időszakban történt nemzetközi akvizíciókat figyelembe véve nem lenne kiemelkedően drága, a potenciális akvizíció árazási szintje azonban közrejátszhatott az elmúlt napok MOL árfolyam csökkenésében.
A török cég megvásárlása esetén a MOL finomítói kapacitása a jelenlegi 279 ezer hordóról (az INA nélkül) 846 ezerre emelkedne. "
.
A MOL-nak meg kell szereznie a Tüpras-t, ehhez nem fer ketseg.A finomitoi kapacitas ezen novelesevel sok profitot tudna termelni a ceg, de mindenkeppen nelkulozhetetlen a terjeszkedes szempontjabol. Bar a Roman Petromot sikerult elszalasztani -ketseg nem ferhet ahhoz, hogy a Tupras ,mostani ,kotelezo megvetelijevel a Petrom elszalasztasat megegyszer meg kene siratni - a Tuprast nem szabad!(hatna)
A C.Call szerint nem lenne draga az akvizicio, de az biztos, hogy sokat kell erte majd fizetni; az olaj emelkedni fog!!

Topik gazda

JP
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek