A MOL maximum 2.5 és 3 mrd dollár közötti összeget ajánl majd a török Tüpras 51%-os állami pakettjéért a hétfőn megrendezésre kerülő nyílt aukció során - írja a Concorde Call.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=58492
Santiago! Szerintem nincs köztünk nézetkülönbség. Hiszen amit mondasz, az nem azonnal, hanem kicsit később derül majd ki. És addig még evickélhet felfelé...
Szerintem pont az a baj ha megszerzi.. Belemegy egy idióta, hülye látványos árversenybe és csak akkor kapja meg ha "egekbe" árazva is ajánlatot tesz.. Ha megkapja, szerintem short ezerrel!!
Törölt felhasználó2005. 09. 09. 15:02
Legyetek nyugodtak, meglesz neki. Gyáva voltam, és nem vettem molt - ezt AKS-nek is mondom. Tuti, hogy hétfőn még felmegy vagy 2-3%-ot az akvizíció hatására.
Törölt felhasználó2005. 09. 09. 14:57
És mi van, ha mégis meglesz nekik a Tüpras? A jelenlegi hangulatot látva, itt szerintem el fog szabadulni a bika.
én a MOL-management helyében már rég eladtam volna 24k körül minden részvényemet (lehet ez is történt, ezért a nagy leöntés :)))) 7főn eldől... szeretem a hétfőket :) tüpras vagy nem tüpras, ez itt a kérdés...
úgy látom, a piac máris beárazta az akvizíciót... nagy MOL-zakó lesz, ha nem sikerül neki. Márpedig van még pár vevőjelölt... ismerős az eset a Q2 eredményekre történő eséshez...
" A 2.5 és 3 mrd dollár közötti össze a társaság részvényeit 15 körüli P/E rátára értékeli, míg a papírok jelenleg 10.9-es 2005-ös és 11.3-as 2006-os P/E-vel forognak. A Concorde Call szerint az akvizíció árazása az utóbbi időszakban történt nemzetközi akvizíciókat figyelembe véve nem lenne kiemelkedően drága, a potenciális akvizíció árazási szintje azonban közrejátszhatott az elmúlt napok MOL árfolyam csökkenésében. A török cég megvásárlása esetén a MOL finomítói kapacitása a jelenlegi 279 ezer hordóról (az INA nélkül) 846 ezerre emelkedne. " . A MOL-nak meg kell szereznie a Tüpras-t, ehhez nem fer ketseg.A finomitoi kapacitas ezen novelesevel sok profitot tudna termelni a ceg, de mindenkeppen nelkulozhetetlen a terjeszkedes szempontjabol. Bar a Roman Petromot sikerult elszalasztani -ketseg nem ferhet ahhoz, hogy a Tupras ,mostani ,kotelezo megvetelijevel a Petrom elszalasztasat megegyszer meg kene siratni - a Tuprast nem szabad!(hatna) A C.Call szerint nem lenne draga az akvizicio, de az biztos, hogy sokat kell erte majd fizetni; az olaj emelkedni fog!!
Drága lehet-e a MOL-nak a Tüpras?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=58492