Na ezt szeretem. Ez lennél, amikor a logikát veszed elő!
Mindenesetre ennek a mondatodnak csak felével értek egyet:Nem kell elfogadni a történészek meghatározását, sokkal értelmetlenebb a beszélgetés, ha mindenki a magáét hajtogatja.
Most miért fáj neked az, hogy Soros támogatta Orbán Viktort, és még egy rakás FIDESZ tagot?
Vagy azzal van bajod, hogy a FIDESZ több tagja is az úgynevezett civil szervezeteknél dolgozott?
És ha a brüsszeli pénzek elcsorognak egészen Orbán Viktor családtagjaiig? Hogy úgy nőnek a milliárdosok Orbán Viktor körül, mint gaz a trágyázás után?
Inkább térjünk vissza az eredeti témához!
Nem az volt a Kádár rendszer legnagyobb baja, hogy nem lehetett pofázni, Kínában sem lehet most. Hanem az, hogy ha leszartál mindent, akkor is megvoltál a langyos életszínvonal, de ha tanultál, fejlődtél, akkor sem vihetted többre, hacsak nem voltál pártkatona.
Szocializmusban nem volt ilyen egyenlotlenseg,Baffet ur aki nem kommunista talan, ugyanerrol ir.....egyes volt kommunista parttagok szerint mindenki kommunista aki a regi rendszerrol valami pozitivat mond....ami ugye nem nehez a maival osszevetve.:)
Szóval, az MSZMP adta a kormányt, vagy nem? Vagy a kisgazdák?
Bármilyen, a diktatúra haszonélvezőinek nem tetsző politikai tartalmú plakát elhelyezhető-e szabadon egy diktatúrában?
"A diktatúra lehet totális (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára). A diktatórikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat.
Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett (azaz például léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek, vélemények). A diktatúra mindig rendelkezik külső vagy belső támogatókkal, érdekcsoportokkal, akik érdekében a diktatúrát gyakorolják a nép fölött."
ezen (történészi) definíció alapján oroszország egyértelműen diktatúra, magyarország közel van hozzá.
Nem kell elfogadni a történészek meghatározását, sokkal értelmetlenebb a beszélgetés, ha mindenki a magáét hajtogatja.
Süket ember, ki a vízben lubickol! Neked szerződésed van erre az értelmetlen mondatodra?
DIKTATÚRÁBAN NINCS KORMÁNYPÁRT!Mi lenne neked az a politikai tartalmú plakát, amit mindenáron el akarsz helyezni egy diktatúrában?
Nem azért újkomcsik, mert sokuk valóban komcsi volt az előző rendszerben, majd nagy mellénnyel keresztény-konzervatív, hanem azért, mert a szocializmushoz nagyon hasonlító rendszert építenek.
Talan a sajat sorsodra emlekszel,meg a hasonlokera.Igenis lehetett pofazni,elegedetlenkedni,legfeljebb nem kaptal premiumot,de megkozelitoleg se b@sztak ki veled ennyira,mint most ugyanezert....egyebkent rendszerellenes voltam akkor is most is:)
"Sajnálom, hogy unalmassá fog válni!"
Az a helyzet, hogy unalmas = háttérzaj. jelentéktelen. fölösleges. nem éri el az ingerküszöböt. Szellemi maszturbáció.
Ha azt akarnád, hogy a szavaid termékenyek legyenek, akkor gondolkodnál, mielőtt beszélsz.
Ezt az általad vizionált diktatúrát elmélettel soha nem győzheted le!
Legyőzni gazdasági szankciókkal, hazug ideológia keresésével és pénzügyi blokáddal lehet!
"Mar bocsas meg de annyi volt a gdp mint most"
én ezt konkrétan nem hiszem el.
arra viszont emlékszem, hogy a zsigulira, miután kb két évnyi fizetésemet kicsengettem, hat évet kellett várni.
a ford mondeóm, ami kétszer annyi lóerős, mint a zsiguli volt, szűk fél évnyi fizetésem és három hét alatt kaptam meg.
szóval ÉN EMLÉKSZEM a kádárrendszerre, nem csak a napos oldalára. ha te azt a fos rendszert dicséred, az rólad szól: gerinctelen, igénytelen vagy kollaboráns voltál (mint sokan) -- de az is maradtál. az, hogy európában ma magyarország áll erkölcsileg legrosszabbul a keleti blokk országai között, pont a kádári, megalkuvásra nevelő rendszer következménye.
DIKTATÚRÁKBAN a kormánypárton kívül köztéren ki helyezhet még el politikai tartalmú plakátokat?
Szóval diktatúrákban hogyan megy a politikai plakátolás?