Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Felőlem mehet :)
Lassan 1,5 hónapja nem nyitok dax-ra. Mint írtam is anno, számomra túl sok benne a tér felfelé és lefelé is. Igaz így kimaradtam a brexit utáni nagy felfelé raliból, de számomra ez most kívül esett a bevállalható kockázati szinten.
"a charton minden (bennfentes) információ diszkontálva látszik, mit akarsz még azon kívül tudni?"
A chart a multat mutatja, nem a jövöt. Én ha jövőt szeretném tudni. Ha a chartból tudnád a jövöt már rég ultimiliárdos lennél.
OHH!!!
Igen valóban, most megvilágosodtam!
Igazad van! Bár :)
Én azért jobban örülök az éves 30-50-100% (mikor milyen évem van) profitomnak valós számlán, mint mondjuk egy demoszámlás versenyen 1 hónap alatt "összeharácsolt" 100-200%-nak.
Igaz, lehet én csinálom rosszul!
De őszintén szólva nekem sokkal merevebb a risk és money management-em a valós számlán valós pénzzel, mint a demó számlán játékpénzzel. Arról nem is beszélve, hogy demón sokszor nyitok olyan instrumentumokra, amelyek meg se fordulnak a fejemben, hogy valós számlán benyissam (pl.: részvény...).
Jelenleg egyébként el vagyok látva elegendő "valós" tudásanyaggal, úgyhogy amíg azokkal nem végzek egyenlőre passzolom az ehhez hasonló lehetőségeket :)
Csak csendben jegyzem meg, hogy az ezüst is szépen visszaemelkedik lassan újra lokális csúcsra... kicsivel több, mint 0,5 USD hiányzik hozzá. Lehet itt is érdemes lenne kapirgálni? ;)
Meglátjuk :)
Bár sajna a várt korrekciónak akár keresztbe is fekhet a holnapi BoJ "akció"...
Mindenesetre, hogy ne csak gopát kövezzétek nálam is két-három hete US500 és US100 short-ok épülnek :) Óvatosan, szépen apránként, de akkor is esésre nyitok nem további emelkedésre. Persze nem őszinte a mosolyom az újabb és újabb napi csúcsok láttán, de ez van. Meg időm is, hogy kiüljem, ja és margin is mielőtt még valaki felemlegetné.
A fedezetet meg bővítem közben WTI, EURUSD és AUDUSD pozikból csöpögő profitokkal...
Meglátjuk :)
Bár sajna a várt korrekciónak akár keresztbe is fekhet a holnapi BoJ "akció"...
Mindenesetre, hogy ne csak gopát kövezzétek nálam is két-három hete US500 és US100 short-ok épülnek :) Óvatosan, szépen apránként, de akkor is esésre nyitok nem további emelkedésre. Persze nem őszinte a mosolyom az újabb és újabb napi csúcsok láttán, de ez van. Meg időm is, hogy kiüljem, ja és margin is mielőtt még valaki felemlegetné.
A fedezetet meg bővítem közben WTI, EURUSD és AUDUSD pozikból csöpögő profitokkal...
:)
Akkor hajrá!
Kívánok ennek hatására jó sok újbelépőt, akiknek a letétjével nő a likviditás a piacon - legalábbis egy darabig :)
Azért demószámlán kísérletezgetni és valós pénzzel játszani nem ugyanaz a pálya. De ez csak az én véleményem.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?