Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Ha láttad a 4 képet, amit belinkeltem. Már napokkal ezelőtt mutattam, hogy jöhet ez a zsiráfos borulás. Persze jóslatok. Borultak? borultak. Hó végi zárás. Hó eleje van: korrekció egyből. "Azt kereskedd amit látsz", 10. ZÖLD 1h-s gyertya. Szinte végig emelkedő aljakkal. Sávaljról. Sávalj: Vétel: Sávtető: eladás. Én csak azt sajnálom, ha holnapra jön egy +1,5, vagy még ma, akkor ? Akkor már nem mersz longot nyitni, "mert beeshetnek". DE ugyanakkor megértem, inkább a biztos, mint a bizonytalan. Trump ma böffent egyet, és vége mindennek. Nagy nyerőből max egy 0-zás. Szerintem ez az egész Trump mesterterve. Pánikkeltés, aztán galamb módjára repked. Ha emlékszel, Trump büszke volt arra, hogy az ő ideje alatt repültek a tőzsdék, most miért akarná ennek az ellentettjét? Túlvett, túlhypeolt indexeket, korrekcióra megérett. Lentebb kellett vinni. Erre a nasdaq volt a tesztalany, a legnagyobb boruló. Ez mutathatja ki a fogafehérjét most. Én erre várnék. Ha Trump nem mond marhaságokat: Nasdaq sávtető: 20.000 környéke TA szemmel: 19930-19950 Ezt GAP-el kellene átlépni, nyitóban, és akkor réssel erőből észak. >>TIPPMIX.
Én nem merülök bele olyen mélységekben a technikába. Meg nem os hiszek benne annyira. Viszont azt észre veszem,hogy pl Nvífia 149-ről 109-re esett,Tesla lefeleződött#Nasi pedig 3000 pontot dobott el..Amíg a Dax pl ATH-zott. Szóval azért ha elkezdik ezeket újra venni,akkor azért lesz itt emelkedés még. Persze ha pánikolnak Trumpra,akkor még lejtmenet is lehet. Ezért nem jó túl sokáig ülni egy pozin..
Ahogy én látom: Dax naposan beszorult a 20 és 50 EMA közé. Ha eléri a 20 EMA-t, ami majdnem a Bollinger-szalag közepe, újabb esés jöhet. Hacsak nem töri át fel.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart Kerestem a magyarázatot 19100-ra, mert abból tanulok...talán te is hiszel benne 1x:D. https://kephost.net/p/MTg3MDAxNg.png Ettől még persze kaszinó. Valami ilyesmit tudok elképzelni. (mint sáv), nem esett mélyebbre, 2 erős zölddel jön északnak. Amilyennel még nem jött az elmúlt időszakban soha, főleg nem sávaljról. Bejelöltem a korábbi 19100-as pontokat karikával. Valószínűleg a korábbi 19150-es aljak is ezt akarták "védeni", csak előtte megvették. Van ez a csökkenő tetős piros vonal, szerintem ezt megküldi még ma, ott majd elgondolkodnak a jövöt illetően, valahol 19600-19640 környékére teszem. Technikailag TA szemmel a gyertyákat nézem, az 19660-at mutat. No de, utólag majd okosabbak leszünk.
Dehát délben laza 200 pontos lefordilás volt...15.30-kor meg újabb beijesztés -120 pont,Dow-nál meg -1%.. Ilyenkor azért elmegy az önbizalma az embernek a tartással kapcsolatban.. Persze mostmár látszik,hogy jó volt visszaszállni..de hogy mit hoz a holnap,az ember legyen a talpán aki megmondja..Úgyhogy jobb a békesség..Profit a zsebben,és figyelés..
Engem vinne a hév. A jóslatok:D. DAX 22580-at vártam, megcsípte. DAX 22580 NASDAQ 19400 Törvényszerű, hogy a legkritikusabb pontnál együtt vannak, amikor kell. Egyelőre tartják a 19400-at, nagy az ellenállás.
20250326_NQ100 1D https://kephost.net/p/MTg1MDk1Mg.png 20250326_NQ100 4h https://kephost.net/p/MTg1MDk1NQ.png 20250328_NQ100 1D https://kephost.net/p/MTg1Njg4OQ.png 20250331_nasi 1d közelről https://kephost.net/p/MTg2NjEyMA.png Ezek pár napról származó jóslatok. Nevezzük jóslatoknak. A legtöbbnél jelöltem a 19400-at. (zöld illetve kék vonallal a 19400 dupla aljat) Nem lehet azt mondani, hogy nem másolták le a múltbéli mozgást, mert lemásolták.. Augusztus 3-án JPY + Buffett kiszálló + eleve szar gazdasági adatok jöttek sokáig. Most kapott m5-ön egy inverz kalapácsot 19400-nél. Látod. Sokan eddig várták. Most kellene egy MASSZÍV short kipörgetés, PADLÓGÁZ, BUY BUY BUY, csattogjanak a stoppok. A kalapács teteje 19427, itt fognak csattogni a stoppok, csak érjék el.
Long,long,long.. Nem kell ennek semmit átvinni,csak időben észre kellett venni a fordulatot.. Én már zártam is.. Megküzdöttem érte,főleg tegnap reggel volt meleg a pite..Mielőtt megkerdeznéd miért nem tartom tovább,nem tudom rá a választ.. Így vagyok nyugodt.. Nyerő a számlán.. Mehetek a dolgomra..😉
Írtam reggel, RESPECT, hogy longolsz. És olvasd vissza mit írtam. Toljad, tartsad. Ne zárd. Ha ki-beszállással is nyertél, akkor gratula. Te írod: túl sokat esett, a legtöbbet a nagyok közül: megmagyarázhatatlanul, pont emiatt jöhetne itt a legnagyobb korrekció. Anno egy másik topicban ezeket ilyen zsiráf vagy mi tököm alakzatnak becézték., amikor a nagy pofára esés jön. Ami MOST alulról jön, az a fordítottja, a long erő. 1x az életben ne legyél a saját pénztárcád ellensége. Tartsad a longot.
Nasdaq: Én 19000-et vártam volna visszatesztnek, ez a tegnapi test alja. De 19100-ig jöttek csak. Ha valaki meg tudja mondani előre, hogy Mi a fordulópont, le a kalappal. Ma mindenki nyerhetett 50-100akat, bőségesen, jókor jó helyen. DAX 200 fel DAX 200 LE DAX 160 fel DAX 140 LE DAX most 180 FEL. Ebből napi szinten csak 100-at összevadásznék boldog ember lennék, még az 50-nek is örülnék. Nem egy megvalósíthatatlan álom.
Délben kénytelen voltam zárni a nasi longomat,nafyon bosszús is voltam,hogy levágódott 200 pontot.. Nem is mertem visszaszállni,megvártam amcsi nyitást,és a kezdeti lecsorgást..Aztán visszaszálltam longba.. Mert szerintem az irány megfordult tegnap..Daxnál is,Nasinál is. Nasi pedig vélemé yem szerint kicsit túl este magát..Ktamas szerint ez még csak a kezdet..Szerintem egyelőre megállnak..Most is a Dow és az Sp volt nagyobb minuszban,nem a Nasi..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?