Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Főleg azért beszédes, mert a DAX árfolyamát a cégek jelentései emelik. És azok jót jelentenek. Németország !=DAX, ezt már sokszor beszéltük. Ha beindul az EU gazdasága, főleg Németországé, nem 20k lesz a tető, hanem 25k. (optimális esetben) 20%-os rallyról beszélünk. S&P 6000.
A tőzsde NEM egyelő gazdaság " A német (hagyományos) üzleti/ipari modell a következőkön alapult: 1. Legyen olcsó energia (Oroszországból) 2. Legyenek olcsó munkaerőt foglalkoztató üzemek/alvállalkozók (Kelet-Európában) 3. Folyamatosan növekvő export KínábaMára - úgy tűnik - mindhárom eltűnőben van.. Vajon mi hozhatja el az ébredést ebből a csipkerózsika-álomból? Megjegyzés: a DAX-on szerencsére ez mostanában nem látszik. A vezető német index csúcs közelében továbbra is, de a lenti Bloomberg chart azért elég beszédes. A folyamat már jóval a Covid előtt indult. " https://www.kepfeltoltes.eu/images/2024/05/27/438443733545_136294179131.jpg
hát széllel szemben kissé necces pisilni és hogy mikor váltizik a széljárás nem tudható , jelenleg a túlvettség is megszünőben (megszünt) a dax nas, söpö tróban...ha a dax 760 fölé keveredik szinte boritékolható a dupla csúcs naposon a nasi meg ha feltöri az egyik napos emelkedő trendvonalat szintén zenész lesz ketojva a h4 ék féleséget...valami lesz https://www.kepfeltoltes.eu/images/2024/05/27/604_NQ100_Daily.png
Jó napot! Private Banking friss:-DAX, napi: Egészségesebb emelkedő trendben
mozog, mint az amerikai indexek, de a rövid képen
látni már a gyengülő momentum jeleit.
Hosszabb távon az alul emelkedő ideális vastag zöld
trendvonal határozhatja meg egy korrekció
lehetséges mélységét.
Még nem utal semmi egy komolyabb trendszerű
esésre. A 18 125 letörése lehetne problémás, ebben
az esetben a 16 250 körül helyezkednek el erős
támaszok.
Ellenállások: 18 750; 19 375; 20 000.
Támaszok: 16 875; 16 250; 15 625; 15 000; 14 375.
pont ezzel van bajom. 1500 pont emelkedés után "atom mák kell", hogy kifogd a nagy esést, ha egyáltalán NAGY esés jön. valószínűleg a 200 pontos GAP okozta, hogy tovább zúgott. techinkailag is. minden szar esést megfognak. mozi.
Nem volt stop lossom,mert bíztam abban,hogy csak korrigálja az esést,és újra lefordul pénteken..Vártam ameddig csak birtam,aztán zártam kézzel..utólag milyen könnyű azt mondani,hogy fordítani kellett volna longra.. Akkor oda-vissza nyerés,mivel a shortot jókor indítottam el.. Amúgy meg ki nem állhatom ezeket az 1 napos irány váltásokat..a napon belüliket meg mégjobban.. Ha egyszer fordul,akkor tartson vagy 4-5 napig minimum...Az áprilisi korrekció az pl 20 napig tartott..Nemsokára be fog következni egy hasonló...ez csak egy megérzés..
Én ezt mind tudom amit leírtál,nem vagyok már kezdő..Le is írtam csütörtök este,hogy mit,hol,és miért kell csinálni..Csak nem hajtottam végre.. "csdobos csütörtök, 20:46Előzmény: #267955 ktamaskElméletileg itt zárnom kellene..Fogja a 200 napos h1-en,meg a bolialj+50 napos h4-en..Ezeken még át kéne küzdeni magát..."
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?