Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Arra értettem, hogy csak RSI értékre nem lehet kereskedni. (vót téma mostanában nem csak itt) Rövideket lehet csak, az esti felhúzás után nyitottam én is, de a kezem az egéren végig és 943 körül zártam. Veszélyes terep az most :) , de ezt nálam sokkal okosabbak már rég leírták itt! 16965-ig húzták az éjjel.
" A FED FOMC NYILATKOZAT ÖSSZEFOGLALÁSA: 1. A Fed változatlanul 5,50%-on tartotta a kamatot! Sorozatban ez a harmadik olyan találkozó, amelyen a Fed változatlanul hagyta a kamatokat. 2. A Fed nyilatkozata szerint a továbbiakban folyamatosan mérlegelni fogja „BÁRMILYEN” további kamat politika igazítás szükségességét hozzáadva a szöveghez „bármely” szót. 3. A Fed Dot-Plot azt mutatja, hogy a FOMC kamatemeléseknek vége és 2024-ben háromszor is csökkenti majd a testület a dollár kamatot. 4. A Fed közlemény és a Dot-Plot is azt a nézetet támasztja alá, hogy az Egyesült Államokban elértük a kamat csúcsot és a kamat csökkentések kerülnek előtérbe. Azonnali piaci reakció:- Dollár zuhanóban.- A kötvények hozamai zuhannak.- Részvény Rally ON !- Arany és a nemesfémek emelkednek. Á legfontosabb megjegyzendők: (1) A Fed nyilatkozata rendkívül "galamb" tónusú volt.(2) A Fed valószínűleg nem emel már tovább kamatot, ami véget vet az elmúlt évtizedek legagresszívebb monetáris szigorítási ciklusának.(3) A FOMC tagjai HÁROM kamatcsökkentést jósolnak 2024-re, ami 75 bázispontot jelenthet a legrosszabb esetben is. "
közhely sok: a tőzsde nem logikus és a jövőt árazza ...már volt....:) . „tőzsdei reakciók alapja 10% a tény, és 90% pszichológia” Kosztó "A közgazdászok mind tönkremennek a tőzsdén" Kosztó
igen, az gyűrűzik be a grafikonon...kezdi az óráson, aztán 4 órás, aztán néha naposig is kifut, na akkor már tényleg érik a zakó. itt a napos egyelőre csak túlvett... 17Knál várható korrekció, szerintem is. amit viszont nem értek: eddig ugye a magas kamatok miatt dögledezett be az ingatlan és az autópiac... ugye most a kamatcsökkentéstől várja mindenki a rakettát a tőzsdén, pedig a kamatcsökkentés azért szokta visszafogni a vásárlóerőt, mert mindenki az alacsony kamatot várja...tehát nem lesznek túl jó fogyasztások, elvileg, továbbra sem. ez hogyan rakettázná a tőzsdét?
Jól látom,hogy pl. az utolsó szeptember 14.-i görgetésnél ugrott 200 pontot felfelé? Ezt ki küszöbölik,ill.ellentételezik valamivel,vagy ilyenkor a longos nyer,a shortos bukik? Gondolom nem..
Urak a DAX 14.-i görgetéséről írna valaki pár szót? Ha mégis átvinném a shortomat 14 -15-re,mi szokott történni? Ezt a részét nem próbáltam még ezen a platformon ahol most vagyok. (XTB) Előre is köszönöm a választ..
már volt párszor....:) „ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A tréderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?