Újabb cég a tőzsdén.
Nem tűnik valami nagy durranásnak.
182 milliós bevétel mellett 32 milliós veszteséget könyvelt el 2017-ben, és a korábbi évei se voltak fényesek.
Egyetértek vele: "A járvány ösztönözte egyébként egy korábbi, szintén kisebbségi befektetésem, a tőzsdei Cyberg Corp. Nyrt. informatikai fejlesztését, egy olyan applikációt, amellyel az éttermekben pincér nélkül lehet akár előre rendelni és fizetni. Jól jöhet ez: egyszerre csökkenthető a fertőzésveszély és enyhíthető a vendéglátóipar munkaerőhiánya."
Látom, hogy a kis csoportokra épülő, rugalmas oktatási szisztéma mennyire sikeres, gyorsan átálltak a digitális oktatásra, ha kellett, egy nap alatt módosították az órarendet, és még azt is meg tudták oldani, hogy a tanítás személyre szabott maradjon.Most 600 diák jár ide, de azt szeretnénk, hogy legalább kétezren legyenek. A járvány ösztönözte egyébként egy korábbi, szintén kisebbségi befektetésem, a tőzsdei Cyberg Corp. Nyrt. informatikai fejlesztését, egy olyan applikációt, amellyel az éttermekben pincér nélkül lehet akár előre rendelni és fizetni. Jól jöhet ez: egyszerre csökkenthető a fertőzésveszély és enyhíthető a vendéglátóipar munkaerőhiánya. De továbbra is hiszek a gyorsan növekvő Gránit Bankban, a következő tőkeemeléskor visszaszállok.
Lassan megadja magát az 1800-as ellenállás is. Amikor 800-ért (és alatta) lehetett venni, kevesen hittek/hittünk benne, hogy onnan visszajön erre a szintre. A könyvben 2000 alatt csak 1800-on volt (Cyberges viszonylatban) nagyobb eladó tétel. . Hajrá Cyberg! . (Csak erős idegzetű befektetőknek ajánlott. 😎)
Amikor kiderült, hogy a CSC-ben nem tudtak tulajdonrészt szerezni, az nem volt jó hír. Viszont, szerintem, jól jártak vele, hogy nem lett belőle semmi. Az lenne jó hír, ha a CSC bevezetné az AnyUppot. Marco Scharf, hogy mennyit tud segíteni nekik azt passzolom. . Ami biztató, hogy a kaja bizniszből átállnak egy majdnem tisztán informatikai cég modellre, egy eladható termékkel. Olyan technológiákat alkalmazva, amik trendiek. . De a tőkém max 5%-át teszem rájuk, annak ellenére, hogy nagyon tetszik az új modell.
Az AnyUpp egy nagyon jó ötlet és termék. Ha ebben egy amerikai cég lát fantáziát, és szerintem lesz ilyen, akkor legalább 2x-es áron (értsd kb 4000 Ft/rv) felvásárolják és terítik. (Ha a konkurenciánál annyival jobb, mint ahogy azt a prezentációban írják.) A prezentációban levő EBIT tervek kidobhatók, szerintem. Vagy kurva sikeres lesz az AnyUpp, sokkal gyorsabban, mint ahogy azt írják a prezentációban (és kapnak egy ellenállhatatlan ajánlatot), vagy becsődöl az egész. Szerintem egy nagyon izgalmas papír most a CyBerg. Én a sikerre tettem, de nem merem rátenni a pénzem nagy részét. (Soha nem fogok nagyot nyerni, de, remélem, nagyot bukni sem felfogással.)
A tőkebevonásra két lehetséges forgatókönyvet vázolt fel a CyBERG. Az egyik, hogy a társaság lehetőséget teremt kockázati tőkebefektetésre egy újonnan létrehozott projektcégbe (SPV), míg a másik opció, hogy a tőzsdei anyavállalatban zártkörű részvénykibocsátást valósít meg...... Szerinted melyik lesz?
CyBERG Corp. Nyrt. "f.a."
Nem tűnik valami nagy durranásnak.
182 milliós bevétel mellett 32 milliós veszteséget könyvelt el 2017-ben, és a korábbi évei se voltak fényesek.