Itt is kérhette volna az igazgatóság a csődvédelmet. Csak még a felszámolást elrendelő elsőfokú ítélet előtt kellett volna beadni a kérvényt. Az is sokat elárul, hogy meg se próbálkoztak vele. Bár lehet kérték is, csak elutasította a bíróság. Ez se lenne túl biztató a jövőre nézve.
Felszámolásnál az első lépés, hogy kidobják a céget a tőzsdéről. A BÉT-re csak úgy kerülhet vissza, ha újra bevezetnék, amit nem hiszem, hogy a BÉT és az MNB megengedne, szimplán presztízs miatt se. Azaz aki a kivezetéskor részvényes, az egy zrt részvényese lesz. Még ha nevében nyrt is marad a felszámolás alatt a cég. Ha a felszámolás valami csoda folytán megegyezéssel zárulna, és mégse kerül törlésre a cég, akkor zrt-ként folytathatná a létét. Te lennél egy zrt 0,0000001%-os tulajdonosa? Eleve, több száz, akár több ezer részvényessel működésképtelen is lehet egy zrt, többet költene postára, mint bérekre.
És ha még egy tanácsot elfogadsz, kedves Csita! Amikor már valami nagyon nem megy, akkor nem szabad várni, venni kell egy nagy levegőt, és le kell nyelni a veszteséget. És utána el kell felejteni, a pozíciót lezártnak kell tekinteni, és úgy folytatni a tőzsdézést. Én rengeteget buktam ilyen miatt korábban, és nem tudtam továbblépni, mert benne állt a pénzem. Így még esélyem sem volt arra, hogy a veszteségem mással kompenzáljam.
CSEPEL