A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Szia! 400 millió USD-ért csak a 0,2% százalékát vehette meg a teljes BTC készletnek. Vagy elszámoltam volna valamit? Az ügylet és a kivitelezése természetesen így is rendkívüli. Köszi.
Nem reg hallgattam meg Michael Saylor interjujat... Az o egyik cegenek a keszpenz tartalekat tettek BTC-be. A tranzakcio Ugye tobb mint 400millio USD erteket kepviselt. 89000 tranzakcioval sikerult megvasarolniuk a BTC 2%~at. Ami azt jelenti hogy 2-3BTC vasaroltak atlagosan/tranzakcio. Szoval amikor coinbarok, meg balnakkal dobaloznak mert az arfolyam elmozdult nehany %~ot AZ csak arrol tanuskodik, hogy AZ illetonek fogalma sincs hogy mukodik a piac; hogyan celszeru vasarolni I’ll. eladni. Nem kell zseninek lenni ahoz h az ember belassa ha valaki betesz 1-2 nagyobb veteli vagy eladasi megbizast azt a tapasztaltabb kereskedok kiszurjak Es beallnak fole I’ll. ala... Ha valaki tudja h szeretne venni valamibol 400millioert akkor nem fogja AZ arat sajat maga elott felhajtani 5-10%-al; de meg 2%-al sem mert az 400milliona cirka 8millio$. Az mas kerdes h nehany zugbroker akik AZ ugyfeleket tokeatteteles ugyletekre csabitjak, hogy minnel tobb bort lehuzhassanak AZ ugyfelekrol ill. Hogy kirabolhassak azzal h eltoljak AZ arat amikor kedvesbe likvid idoszak van. Egyebkent az elmult 3 honapban a BTC volatilitasa mar kezdet alacsonyabb lenni mint a nagy tech cegekke...lasd AMAZON, Tesla etc...
Youtuber ??? Kikerestem neked : Libanoni Amerikai Egyetem közgazdaságtan- professzora és a Columbia Egyetem Kapitalizmus és Társadalom Központjának tagja. A Columbia Egyetemen szerzett PhD - fokozatot fenttartható fejlődés témában....
Satoshi:"A Bitcoin genezis blokkjába a rejtélyes alapító által kódolt The Times szalagcím az előző pénzügyi válság csúcsán. Kinyilvánítás, ami magában foglalja mindazt, ami ellen a Bitcoin létrejött: az uralkodó elitista globális pénzrendszerrel szemben, a fiatpénz kiskirályokkal szemben, a hegemonikus bankokkal és más köztes pénzügyi szereplőkkel szemben. A fedezet nélküli hitelpénzzel szemben, ami a társadalmi kontroll egyik fő eszköze." -a fiatpénz kiskirályokkal szemben a coinpiacon a coinbálnák uralkodnak, (coinbárók), arról ne is beszéljünk, hogy szerintem a hegemonikus bankok is nyakig benne vannak, csak nem zsákolják, hanem spekulációval rángatják. -igaz a tether nem bitcoin, de ez is a coincsaládba tartozik, amit 100 milliós nagyságban tolnak naponta a coinpiacra, fenntartva azt, büszkén hírdetve, hogy senkinek semmi köze, hogy van-e mögötte fedezet.
Milyen szépen szétrollkodod a trollok nélküli másik btc fórumot, neked való, nincs már gazdája ahogy látom. A színvonal is megvan. Remélem ott nem szól rád senki, hogy offolod a topikot. Hajrá!
Ok, de Sziesztát se találok a wikipedian. Lehet elromlott a guglim. Ilyen emberek ezrével nyomatják az anti btcs reklámaikat. Hány ezer ember meglovagolja a coinvilágot, hogy figyeljen rá valaki, most épp hsz formájában.
A jelenlegi rendszerrel kapcsolatban is lehetne ilyeneket mondani. Ha megszalad a nyomda, ha rossz lábbal kel fel Trumpi bácsi. Az, hogy te nem tudod mire használni azegy dolog. Jó pár százezren használják elég komoly dolgokra. Miért mindig magadból indulsz ki? Meg ezek a konteók istenem..Ha valami utálsz (btc) minek foglalkozol vele? Nem jobb lenne csinálni egy btc elleni lázadó csoportot a fbn aztán utána ha összegyűlik 10 ember, akkor mehetnétek politikusékhoz lobbizni ez ügyben..
Ha ilyen közgazdász, akkor is hitelesebb mint aki 2 dollár óta várja a btc összeomlását (tudok ilyenről). %-ban kevesebbett tévedett Atyám! Milyen szépen elbagatelizálódik itt minden nevesebb ember véleménye. Bezzeg egy délutáni szunyókára hallgatni kéne. :) Ez lenne a racionális döntés? Háát..
Valaki ismeri ezt a világhírű közgazdászt? Milyen végzettsége van? Én inkább bitcoin youtuber-nek nevezném. Ilyen tudósok ezrével nyomják a youtub-en a bitcoin reklámot. Még a wikipedia sem ismeri. Ő is csak meglovagolja a coinvilágot, hogy pénzt keressen, most éppen könyv formájában.
A bitcoin olyan mint.....ezt már annyi mindenre ráhúzták.... legtöbbször az internetet szokták hozzá hasonlítani. Tíz év után azt lehet látni, a spekuláción kívül másra nem nagyon lehet használni. Még az a szerencse, hogy a reklám hatására(hodlerek), meg a coinbárók ravaszsága miatt a nagy részét sikerült kivonni a forgalomból, így az a maroknyi mennyiség nem dönti be a piacot. Ha igazán elkezdenék fizetésre használni és akár a satoshi csomagja is hírtelen megjelenne a piacon, pár napon belül az utcán söpörnék. Szerintem a következő szlogen az lesz, a bitcoin olyan, mint a víz, igaz, hogy belefulladhatsz, de az élethez elengedhetetlen. :-). Így mindenki csak egy pohárral tartson otthon.
Éppen ezt akartam írni, hogy visszasírják az aranystandardot, ami alíg működött. Nemrég volt egy jó kis dokumentumfilm, ahol azt fejtegették, hogy több mint valószínű, a dollár mögött sohasem volt elegendő arany. Leltározáskor titkosítva volt az eredmény és a dollár aranyra váltása is nagyon döcögősen ment. Azt viszont látom, hogy a coinerek tűzzel vassal be akarják bizonyítani, beetetni az embereket, hogy ez a digitális lábnyom az arany, minden áron aranyat szeretnének belőle csinálni. Ilyen már nagyon sokszor előfordult a történelemben, de végül kiderült, az aranymágusok csak egyszerű csalók voltak.
Az aranyra úgy kell tekinteni mint valami biztosíték, na nem a közemberek, hanem a bankok és politika biztosítására. Az aranykészlet 80% van bankok és a jegybankok kezében úgy összességében. A fiat pénzeknek hamarosan vége lesz, készül erre a bankrendszer és politikai rendszer is, jöhetnek majd újra az arany fedezetű pénzek egészen addig ameddig ez is újra bebukik. Tudja azt a bankrendszer is, hogy a bitconi a válasz ezekre, de addig ameddig az emberek nem ismerik fel, addig próbálnak még minél többet elvenni a polgároktól. Tehát úgy a végkimenetelt tekintve a Bitcoinnál fogunk kikötni, kérdés csak az, hogy ez a folyamat milyen gyorsan fog lezajlani. Úgyhogy szieszta meg tornagatya (de inkább gatyában szieszta, mivel a két személy csak 1-ember) jobb ha időben felkészültök a változásokra. Ahogy az idő telik, úgy fog elfogyni csendesen a fiat pénzek becsülete.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046