Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 14:14
Előzmény: #11518  Törölt felhasználó
És ha eladod a 30 éve épült házadat akkor azután is ilyen szépen progresszívan adóznál? Szted mekkora lenne az adózási hajlandóság? Egy hivatalban nem hülyék ülnek, hogy olyan kulcsot szabjanak ki ami után senki nem fizetne be semmit. De azért kérvényezd nyugodtan. Kiváncsi vagyok meddig viszed. :) Ebből 15%-os kulcs lesz ha egyszer végre meglépik, ahogy a legtöbb normálisabb országban is max akkora mint a részvényeknél..Mondjuk a németeknél konkrétan nulla a te 95%-od. Nem beszélnél velük is?
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 14:10
Előzmény: #11509  szieszta
Neked amúgy valamilyen fóbiád van? Nyugodtan tegezz ha jól tudom kisnyugdíjas vagy. A nevem konkrétan teljesen más és nem az vagyok akivel kötekedtél itt hónapokig, ha az lennék miért tagadnám? Mi lenne benne a logika? Hm? Azt bevallom azért hogy vele értettem egyet, mert tőled semmi szakmai infó nem hangzott el itt sosem, így számomra nem vagy hiteles. De mindenki eldönti kinek hisz. Egyébként annak mi értelme hogy másokat nem a nevén szólítasz? Ezt meg tudnád indokolni? Esetleg valami betegség ez? Komolyan kérdezem.
Törölt felhasználó 2020. 09. 07. 14:08
Előzmény: #11513  AlonsoRenault
Az ekkora árfolyamnyereség esetében progresszív adóztatás bevezetését javasolnám a Hatóságoknak. A btc-k blokkláncon való ide-oda mozgatása nyilvános. Nem jelentene túlzott ráfordítást a készletmozgásokhoz tartozó usd-árfolyamok nyomon követése. Aki mondjuk 100 usd alatt halmozott fel x mennyiségű btc-t és 1 millió dolláron szeretné azt cash-be transzferálni, az adózzon utána teszem azt 95%-ot. 
.
Csak ex-has mondtam egy számot, a törvényhozók ehhez jobban értenek :-)
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 14:05
Előzmény: #11515  Törölt felhasználó
Látom elgurult valami..:) Már minden nagyobb váltó nem anonim, gondolom nem zavarnak a tények. Hogyan gondoltad az adóhivatal részéről kontrollálni a btc birtoklást?
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 13:59
Előzmény: #11511  szieszta
Kvótát ja..mert ennek se olvastál utána. Gondolom Kínában is a kvóták miatt mennek a vízerőművekhez. A szegényebb országokban inkább azért olcsó, mert államilag támogatják.
Törölt felhasználó 2020. 09. 07. 13:54
Előzmény: #11512  Törölt felhasználó
Egyébként a fiat-világbeli szabályozó hatóságoknak számos lehetősége volna a tether által pumpált köztörvényes btc-biznisz részleges vagy akár teljes megfojtására. A már amúgy is tervezett tulajdonosi anonimitás megszüntetése mellett a btc-->fiat visszaváltásból származó fiat-jövedelmet pld. 50-60-xx százalékos extra jövedelamadókulccsal is méltányolhatnák. A nagymennyiségű btc-t birtokló nyilvános kulcsok mögött állókat pedig a törvényes pénzügyi rendszer felforgatására és aláásására, bűnszövetségben elkövetett tiltott pénzügyi tevékenység miatt kezdhetnék kóstolgatni. Korábban említettem Al Capone példáját. Őt sem a bűnüldöző szervek vonták ki végül örökre a forgalomból, hanem az Adóhivatal.
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 13:53
Előzmény: #11512  Törölt felhasználó
Az megvan, hogy nem csak garázstőzsdék vannak?
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 13:51
Előzmény: #11508  Törölt felhasználó
Miért baj ha elveszted az anonimitást? Max. számodra lehetett ez hívószöveg. Nemzetközi adókötelezettség? Ott adózol amilyen állampolgár vagy. Miről beszélsz?
"Ebben az esetben lesz 1 millió virtuális usd-nyi btc-d, amivel ugyanúgy nem fogsz tudni semmit sem kezdeni a fiat-piacon"
Mi az, hogy nem tudsz mit kezdeni? Feltöltöd egy oldalra a személyid, átváltod, leadózod és ennyi. Hú de körülményes.
Törölt felhasználó 2020. 09. 07. 13:30
Előzmény: #11510  szieszta
Az előbb a btc-->usd konverziót vázoltam, ahol azt tételeztem fel, hogy a btc-det cold wallet-ban tartod, de valamiért ki szeretnéd utaltatni magadnak fiat-currency formájában. Ehhez ugye meg kell mozdítanod a blokkláncon a visszaváltani szándékozott mennyiséget, és hozzá kell rendelned a tranzakcióhoz egy fiat-világbeli szabályozott pénzügyi szolgáltatót.
.
Tether-->usd konverzió esetén vélhetően hasonló a procedúra, csak ott nem a cold-walletedből akarsz fiat-ba váltani, hanem a garázstőzsdén tárolt, tether-be convertált btc-walletedből. A végeredmény ugyanaz: a tranzakció bármikor nem várt nehézségekbe ütközhet, ugyanakkor a kripto-anonimitásodnak is fuccs.
szieszta 2020. 09. 07. 13:25
Előzmény: #11507  AlonsoRenault
A megújulók csak azért kezdenek olcsóbbá válni, mivel a hagyományosoknál a CO2 kvótát bevezették. Tehát nem a zöld olcsóbb, hanem a hagyományos drágul. De a szegény országoknál nincs CO2 kvóta. Ott azért olcsó.
szieszta 2020. 09. 07. 13:22
Előzmény: #11508  Törölt felhasználó

Nem tudom, milyen procedúra  tethert dollárrá váltani, mivel soha nem csináltam, de azt hallottam, hogy BTC automatából pénzt felvenni akár 1 órát is eltarthat. Szerintem éppen a tether a piramisjáték, ahol nyomtatnak egy csomót, amiből egy részér dollárrá teszik, és azzal fizetik ki a kiszállókat.
szieszta 2020. 09. 07. 13:14
Előzmény: #11504  AlonsoRenault

Szerintem Dénes már itt is van közöttünk.  Szia! Ugye nem gond, hogy tegezlek!
Törölt felhasználó 2020. 09. 07. 13:14
Előzmény: #11501  szieszta
"..De ha menekülni kell, valamit adni kell a menekülőknek, mivel nincs mögötte semmi, nem tudják dollárra váltani. .."
.
Pont ez az. Már most is expert-szintű pilótavizsga kell ahhoz, hogy valaki fiat-ra tudja visszaváltani a shitcoin-ját. Ha esetleg hajlandó vagy, hogy a tervezett btc-->fiat visszaváltási procedúra előtt gyakorlatilag meztelenre vetkőzz a tranzakció fiat-oldalán álló szabályozott pénzügyi inkvizítor-szolgáltató előtt (többszintű azonosítás, nemzetközi adókötelezettség, privát adatok utáni kérdezősködés stb.), akkor alig 1-2 hét alatt a számládon lehet a menet közben alaposan megfejt fiat-összeg. Mindezt úgy, hogy közben az anonimitásodat elvesztetted. Emlékszünk még, hogy a kezdetekkor még ez volt a legmenőbb csaliszöveg a btc mellett? 
Ha meg úgysem akarod visszaváltani a btc-det mert hardcore hodler vagy, aki türelmesen kivárja az 1 millió usd/ 1 btc árfolyamot, akkor persze mindezt a fenti tortúrát elkerülheted. Ebben az esetben lesz 1 millió virtuális usd-nyi btc-d, amivel ugyanúgy nem fogsz tudni semmit sem kezdeni a fiat-piacon. Sőt még sokkal kevesebbet, mint a mostani árfolyam mellett.
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 12:53
Előzmény: #11506  AlonsoRenault
Ráadásul a megújulók arány nő, mert egyre inkább ezek a legoclsóbb lehetőségek. Humbákságot beszélsz.
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 12:52
Előzmény: #11500  szieszta
Most is csúsztatsz, nagyrészt megújulóval nyomatják. Persze vannak ezek a kivételek is amit te úgy állítasz be, hogy ez a standard. Szeretsz csúszatani de nagyon, biztos jó ez neked valamiért. A bankokon is számon kéred hogy honnan veszik az áramot a szerverekhez?
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 12:50
Előzmény: #11502  szieszta
Na mit tanultál erről a forgalomról az elmúlt évek alatt? Na mit?? Hogy kamu forgalmak ezek és nem hitelesek és hogy a robotok adják veszik, de ezen te jól kiakadsz évek óta. Szerinted amúgy az rendben van hogy egy ember nem tudja túltenni magát évek óta egy őt kvázi nem érdeklő témán? Sőt fel van háborodva. Nem tök mindegy neked? Miért nem mindegy? Shortoltad?
AlonsoRenault 2020. 09. 07. 12:47
Előzmény: #11497  szieszta
Csak tudod kinek van kedve ide írni, amikor egy ember csak tetherezik itt, mint aki nem 100-as. Képzeld tudom kiről beszélsz, vele beszéltétek, hogy 2 dollár óta lesed  dolgokat és még mindig nem esettt le neked a tantusz. Arra is emlékszek, hogy te nevezted el Dénesnek, holott leírta 50*, hogy nem úgy hívják. Gondolom elege lett abból, hogy küzd azzal, hogy a konkrét adataira te humbákságokkal reagálsz és nem akart lesüllyedni erre a szintre. Sajnálom, hogy már nem írkál, remélem olvassa ezt, mert tőled sok újat nem tudunk meg, csak és kizárólag a konteóid nyomod és rontod a színvonalat itt. Vajon itt van még a fórumon? A nevére nem emlékszem már. Vajon hány embert tévesztettél meg itt eddig a téziseiddel? Biztos, hogy sokat. Árfolyamjóslás témában pedig szerintem ne foglaljon állást az aki 2 sollár óta várja az összeomlást. Nálad nagyobbat tévedni kb. képtelenség. Egyébként kit akarsz átverni azzal hogy te nem a kitiltot nemelemző vagy? Mivel napi szinten olvasom a fórumot elég egyértelmű, hogy pont ugyanaz a témátok, tehát te egy kitiltott klón vagy. Vajon meddig? Ezrével állítanak elő coint..ja..te is csinálhatsz csak épp egyik se lesz olyan hiteles mint a btc. Ezt se érted meg valamiért évek óta..Mondtad itt hogy lekapcsolják an etet meg belenyúlnak aztán annyi a bányászatnak, na erre írtam hogy ez lehetetlen és a hozzá nem értésedről tanúskodik. Inkább legyen üres egy fórum mint hogy 100* leírja valaki a képzelgéseit. A kevesebb néha több. Tele vannak az írásaid csúsztatásokkal az a legnagyobb baj. Felfoghatatlan, hogy miért csinálod ha baromságnak tartod az egészet. Tudsz erre válaszolni? Dühös vagy az elúszott lehetőségre?
szieszta 2020. 09. 07. 12:41
Előzmény: #11494  Törölt felhasználó

Itt lehet látni, kiket támogatnak a coinerek. Végre a legszegényebbek érik el a legnagyobb nyereséget. Hajrá, vegyétek, legyen nekik is egy kis felemelkedés.
Csak ne feledjük, a szegényeknél az áram előállítás olcsó, de nagyon környezetszennyező. Na , most már tapsolhatunk!
szieszta 2020. 09. 07. 12:36
Előzmény: #11501  szieszta
A forgalomról nem is beszélve, mivel eszerint a tether magasan a legkeresettebb coin.
szieszta 2020. 09. 07. 12:34
Előzmény: #11496  easyrider

Ha az árfolyamokat nézem, bizony a tether elsöpri a bitcoint.
Már megértettem, most azért kell annyi tether, mert ebbe menekülnek a coinerek.
Pumpálni tudnak kisebb mennyiséggel is, mivel 10 szer is megofgatják az egész mennyiségét. De ha menekülni kell, valamit adni kell a menekülőknek, mivel nincs mögötte semmi, nem tudják dollárra váltani.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek