Helló! THX!!! Olvastam a jelentést és gratulálok! Az elmúlt pár hónapban lassan te maradtál egyedül az optimista véleményeddel. Az első körben magamtól vettem elég szép eredménnyel adtam 50% körüli nyereséget realizálta. A 2. kört viszont a te véleményedet is figyelembe véve vettem és úgy tűnik ez sem lesz rossz. Köszi!
Az eredményből az egyszeri tételek 2,722 mrd Ft-t tesznek ki, amelyek az MKB akvizícióhoz kapcsolódnak. Ezt kiszűrve 0-án ketyeg a cég. Q3-ban és Q4-ben sem termelt értékelhető eredményt, t-képpen maradt az első féléves szinten. Nem sok újdonságot tartalmaz az előző két negyedéves jelentéshez képest.
Sztem az adott tételeket a megfelelő helyen és kontextusban kell értékelni. Az hogy az adott tétel egyszeri eredménynövelő nem baj, csak ennek megfelelően kell vizsgálni.
Hmm, akkor az új értékesítésbe beleszámolták az MKB-t is, azért lett 98%-os és 63%-os növekedés a 2 üzletágban? Ezt akkor félreértettem, azt hittem ez nem új értékesítés. Cikk kevésbé pozitív.
Milyen kis visszafogott a PF: "Összességében kedvezőnek mondható a CIG Pannónia negyedik negyedéves gyorsjelentése" Sztem ez több mint kedvező de biztosan ők tudják jobban
Egyetértek, de a gyj nagyon kellemes meglepetés, remek lökést adhat a kereskedésnek, ma még talán sokan beszállhatnak, ez a növekedés csak a kezdet, a fordulat éve, ahogy írtad 2017 volt, vagy ahogyan a pf kiemeli, Mészáros még szinte (hivatalos jóváhagyás) meg sem érkezett és már duplázott a CIG.
CIG Pannónia