jegyezni ilyen áron én sem fogok. egyenlőre a veszeteséget termeli csak. mitől érné meg a névérték 15szörösét, én még a cikk szerint is négy évig csak a veszeteséget fogja termelni. kúrvasokat kérnek ért. ne legyen igazam de majd kétszáz forint környékén lesz vinnyogás.
Helyszín: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Kezdete:2009. nov. 05.
A határozat szerint 2010 december végéig szeretnék végrehajtani a tőzsdére lépést, de ennek pontos részletei és menetrendje még nem ismeretesek. A bevezetést tőkeemeléssel összekötött (IPO) formában tervezik. Elsősorban hazai magánszemélyeknek, másodsorban hazai intézményi befektetőknek kínálnák részvényeiket, ám külföldiek előtt is nyitottak. Kezdetben néhány tízmillió euróval lennének jelen a BÉT-en. A tőzsdei bevezetéshez szükséges befektetési szolgáltató kiválasztásáról szóló pályázat értékelése már zajlik, és elkezdődött a cég tőzsdére való felkészítése is. A leendő kisrészvényesek között elsőbbséget élveznek azok, akik dec. 31-ig kötnek biztosítást a társaságnál, ők ugyanis 20%-os kedvezménnyel jegyezhetnek majd részvényt.
8. ha nincs legalább középszintű pénzügyi ismereted, hívj inkább egy alkuszt. Mert még a végén kiderül, hogy kérdezni sem tudsz.
Nem MLM-es "majdnem-alkuszt", hanem alkusz-alkuszt, tudod, a független fajtából, aki tudja mit beszél és megmutatja az ügyfelének mi és miért történik a pénzével. Hidd el van pár, és növekszik a számuk.
...gondolom ha elromlik a TV-d nem te szereled meg, hanem hívsz egy szakit?
semmi különöset, csak írtad, hogy "Ha jól tudom, akkor a CIG fő ügyfélköre a Brókernetes ügyfélkör, és a termékek döntő részét is a Brókerneten keresztül terjesztik. "
a lenti link ezt a feltételezésed erősíti meg. (szerintem)
zotya, ezzel mit akarsz mondani? hogy igen fölöslegesen túlburjánzik a pénzügyi szféra a sok léhűtő pénzügyi közvetítővel?
A Figyelő írt a csuda termékekről és a tanulságairól, amihez én egy 0.-at hozzátennék (de ez a többi 7-ből is következik):
0. SOHA NA ALKALMAZZ PÉNZÜGYI KÖZVETÍTŐT
mert gyakorlatilag a semmiért (illetve hamis illuziókért/önbecsapásért) fizetsz
"7 tanulság és tipp a jövőre
1. Nyilvánvaló, mégis gyakran elfelejtett alapszabály: bármit javasol is a pénzügyi szolgáltató, a termék kockázatát egyedül az ügyfél futja.
2. Az ügyfél soha sem lehet biztos abban, hogy a neki ajánlott termék valóban az ő érdekét szolgálja.
3. Soha nem szabad olyan termékbe fektetni, amelynek a működését nem értjük 100 százalékosan – különösen igaz ez a kockázatokra.
4. Ha értjük is, kerüljük az olyan konstrukciót, amelynél a bank szabadon változtatgathat a kondíciókon, fedezeti követelményeken.
5. Egy bonyolultabb terméknél nagy hangsúlyt fektessünk a legrosszabb kimenetel feltérképezésére: modellezzük magunk, mit produkál a befektetés extrém piaci helyzetben.
6. Minden számsort, jövőbeli hatást kérjünk leírva.
7. Ha valami nem világos, kekeckedjünk, érdeklődjünk órákig. Ha látszik a bizonytalanság a szolgáltatón, hagyjuk a csudába az egészet." link
link
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. határon átnyúló szolgáltatás formájában megkezdte értékesítési tevékenységét Szlovákiában stratégiai partnerével, a BROKERNET-tel.
DMolnár, igen
és szerintem az ilyen vállalkozásoktól (pénzügyi szféra tulburjánzásától) indult be a válság az USÁ-ban is amibe a Lehmans Brothers is beledőlt, ha jól gondolom.
Ha jól tudom, akkor a CIG fő ügyfélköre a Brókernetes ügyfélkör, és a termékek döntő részét is a Brókerneten keresztül terjesztik.
Szerintem éppeszű ember egyébként sem áll szóba a Brókernettel (ahogy pl. a Providenttel sem vagy a már lesittelt Capital Partnersesekkel sem).
oszt mire longolnád? a kezdeti birkagyűjtő periódusra? bár amit Genesis-ben látni, a birkák fenn tudnak tartani irreális árfolyamokat hosszabb időre is :)))
A CIG tök szükségtelen termékeket tukmál az emberekre amit már felfuttattak és a részvényesekre marad majd a szívás része. Szerintem sima kiszállóra készülhetnek Járaiék.
CIG Pannonia