Nos, új témát nyitottam, mert nem találtam régebbit (bár lehet, hogy van).
Ez egy elég kicsi papír, szinte nulla mozgással. De ma szép csendben volt 172 m HUF-os forgalom, árfolyamváltozás nélkül. Ilyet nem láttam rég, pedig figyelem a papírt egy ideje.
Kiváncsi lennék a véleményekre a Book-kal kapcsolatban.
Jön a karácsony (olyankor mozog a könyvpiac 80%-a), stb.
Érdekes.
Az biztos, hogy egy óriási befektetés zajlott le. 30% ért!?
Folytatódnia kell a vásárlásnak vagy az árfolyamnak kell nagy forgalommal jelentősen megemelkednie.
Biztos nem véletlen próbavásárlás volt.
Lehet, hogy ezen keresztül hozza be a tőzsdére az Indexet?
Törölt felhasználó2006. 12. 13. 13:16
Előzmény:
törölt hozzászólás
Hát, igen, látszik, hogy megjöttek a kicsik (nem én voltam :)), eddig 2 m HUF forgalom.
A 900 körüli beszálló szerintem is jó lehet, addig nem vállalkoznék.
Vajon akkor miért vannak börzén? Az is benne van évi néhány millában.
Könnyen meglehet hogy egy izmos kibocsátásra gyúrnak, és előtte feltupírozzák a könyvértéket informatikai know-how-kkal, meg átértékelési tartalélkokkal... stb, amit ezzel a piaccal belehet etetni (lásd pl. Globex, Gardénia, Globus... talán még az Eco is, hogy ne csak a G pontot említsem :-))
Ebben az esetben lehet ráció a vásárlásban, de szerintem nem éri meg a kockázatot.
Törölt felhasználó2006. 12. 13. 11:27
Előzmény:
törölt hozzászólás
Hát igen. Tőzsdére jöttek de a papírokat csak maguk között csoportosították át. Igazán a kereskedés nem indult be. Pár 10 ezer darabnál nincs több kint.
Ahhoz, hogy vegyen valaki 1 millió db-t kell legyen eladó és fordítva is.
De a névérték 9X ét megadták érte!
Nagy játékok mennek az biztos. Kiváncsi leszek a közgyűlésre.
ajánlanám mindenkinek szíves figyelmébe, hogy mr. forrás rt eddig minden szívbaj nélkül adta 900-on mázsaszám, és van még neki 300.000 db fölött, kérdés azzal mi a terve, de éppenséggel lehet ez még 900 pillanatokon belül, nulla a forgalom a 900-as forgalomhoz képest. 300k-t adni itt már nem tud.
már csak azért sem, ami viszont nem valószínűsíti, hogy eladná, mert sydi már nem nagyon vehet többet, különben átszalad a 33%-on...
nem véletlenül vannak a bidek sem ott, ahol vannak.
hmmm...
Elég jól csinálják.
van kb 3.000.000 millió papír, amiből most vett 1 millát NK, és a piacon hagyott kb 1000 darab papírral kergetik egymást a befektetők :-))))
Ennyi erővel Agrimpexet is vehetnétek, ott is hasonló a helyzet, és most épít valami giga-mega ingatlankomplexumot: link
Kik viszik a SydInvest Zrt-t?
Nemlehet hogy a Korányinak vagy a Forrásnak köze van ehhez a céghez?
Miért érte meg bukni a 10%-os pakkon Korányinak? (906-on vette és 900-on adta)
A Sydinvest (most figyu!) Nobilis Kristóf tulajdona!
Az egyik legnyobb magyar online befektető (aki nem ismerné), 2005 óta felvásárolta pl. az Index.hu-t, és a portfolio.hu-t üzemeltető cégeket is!!!
Asszem összekaparom a konyhapénzt, és beszállok.
A Bookline.hu Nyrt. Igazgatósága bejelentette, hogy részvényestől kapott tájékoztatása szerint a Sydinvest Zrt. 2006.12.11-én tőzsdei forgalomban 625,432 darab, a 2006.12.12-i tőzsdenapon pedig 374,568 darab Bookline.hu részvényt vásárolt 900 Ft-os átlagáron, ezáltal 1,000,000 darab részvény került birtokába, mellyel a Bookline.hu Nyrt.-ben 30.534%-os befolyást szerzett.
....ez most jót jelent / het/ ?
Én nem is hatalomátvételre gondolnék, hanem a közgyűlés után - ahol tevékenységbővítésről döntenek - jön a tőkeemelés szerintem. Abban meg kérdés, hogy az akkori tulajok milyen formában és mennyiért vesznek részt.
veheti a rendkívüli közgyűlésre is éppen, ajánlattal már nem ért volna oda, de ha valami hatalomváltást készítenének, akkor meg már meglevő tulajjal összehangolt magatartás miatt ajánlat köteles...
vicces, hogy itt van a cég vagy 4 hónapja, aztán máris szinte nyilvános vételi ajánlatot tesznek rá.
1 millió db az 30%-os részesedés. Ha valaki vesz 30-at egy ekkora cégben, az nagy valószínűséggel venne 50-et, vagy 75-t is, úgyhogy csodálkoznék, ha nem ajánlat lenne ebből hamarosan.
érdekes módon a vevő nem siet nagyon a bejelentéssel, pedig 5% felett és 5%-onként mondani kellene valamit. Még nem is késett el, ez is igaz.
Bookline
Ez egy elég kicsi papír, szinte nulla mozgással. De ma szép csendben volt 172 m HUF-os forgalom, árfolyamváltozás nélkül. Ilyet nem láttam rég, pedig figyelem a papírt egy ideje.
Kiváncsi lennék a véleményekre a Book-kal kapcsolatban.
Jön a karácsony (olyankor mozog a könyvpiac 80%-a), stb.