idővel szeretnék saját hedge fundot, vmi ehhez kapcsolódó pénzügyi tevékenységet cég formában.
Ezenfelül egy ideje ökológiai kutatásokkal foglalkozom, azt a szálat sem akarom, hogy teljesen elhaljon.
És most épp erősen gondolkozom körny.védelem területén, hogy elhelyezkedjek, ill. talán úgy néz ki, kapnék körny.-i hatástanulmányvizsgálatokban is megbízást.
Meglátjuk, egyelőre sok lovat próbálok egy fenékkel megülni. De ha dönteni kell, mert kapok jó lehetőséget, nem fogok vacilálni. Mikor ehhez a céghez jöttem, akkor se gondolkoztam tul sokat, összepakoltam, és költöztem. Akkor az volt a jó döntés. De lassan ideje lesz továbbállni.
kukoricabogár nálunk nem vészes, de ugy tudom (kivéve néhány évet) egész Mo-on nem olyan egetrengető probléma. Főleg nem akkora, mint amekkorának a monsanto beállítja :)
A vadkárból összehasonlíthatatlanul több bosszúságunk adódik
gyógynövények? Puh, arról nekem fogalmam sincs :S Nagyon érdekesen hangzik, de nem ismerek senkit, aki gyógynövényt termeszt :S
Persze tuti van rá igény, mert nekem is tele van a szekrényem vele, de más tapasztalatom nincs vele :(
És a védjegy megszerzése, ellenőrzés hogyna zajlik?illetve nálatok a kukoricabogár nem csinál komoly kárt? Egyébként teljesen igazad van az erdőt illetően.
nálunk az energiaerdő az egyetlen erdők között, ami a vizes foltoko rentábilisabb, mint a szántó
Törölt felhasználó2009. 01. 03. 22:58
Szakik,
mi a véleményetek erről az ágazatról? Mikor, hol érdemes, érdemes-e egyáltalán gyógynövények termesztésére adni a fejünket, földet venni, feldolgozni, csomagolni,stb.?
gyomirtáshoz semmi extrát nem használunk. Tárcsa, középmélyszántás, tarlókezelés, kapálógép, kézi kapáltatás.
Perzselőgépet, stb-t nem használunk, túl drága, ennyi plussz bevételt azért nem hoz még a mi bionk se. (Demeter védjegyes, a legdrágább kategória)
Piac: Svájc, Ausztria, No.
egyébként igy van, az értékesítés a nehezebb része. Ill. kivárni, mire letelik az átállási idő stb. Ha sikerül értékesíteni, akkor egyértelműen jobban megéri, mint a konvencionális. No persze mióta a parlagfűbüntetésekért olyan horror összegeket kell fizetni, ez jelentősen csökkentette a bio előnyét.
Bio gabona termelése