Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
1)Igen; egy verbeli value-s nagyjabol igy tett/tesz OTP_vel.
Az OTP 120-140Mrd nyereseget tud hozni evente, 280M reszvenyre, az intrinsic erteke egy PE=10 szorzoval 5000Ft/reszvenyre jon ki. Es amikor azt eleri, a value invesztor elad. Csak gratulalni tudok.
Ehhez kepest most, 9000Ft korul, tele van a topic megvadult bull erzelemmel. Es amikor idonkent egy sort oda irok a jozansagra hajlandoknak, ne tudd meg mit kapok a fejemre;-)
2)SDRL tema
Nem kell am sok, hogy feltamadjon; es SDRL konnyeden tud 10x lenni innen. Nagyon elkepzelhetetlen egy olajorszag instabilitas? Egy kis puccs vagy polgarhaboru?
En nyugodtan tartanam, es amint latszik ilyesmibol valami, meg ra id duplaznek.
" ha Hillary nyer, akkor is ugyanígy kilőttek volna a tőzsdék"
Abszolut. Sot.
A #14317 az EUR/USD topicban. Ott vitaba keveredtem par napja; de atmasolom ide, annyira egyetertek.
+++++++++++++++++++++++++++++
A elnok-valasztas elott penteken, Nov.4. en 2083 szinten volt az SPY also pontja. Es meg aznap elindult fel.
Akkor meg mindenki a noi, egy Clinton nevu jelolt gyozelmet varta. Es a rakovetkezo hetfon, amikor az utolso poll-okat publikaltak, nos, amice, mindegyik Hillary gyozelmet prognosztozalta.
Szoval, ha a teoriad igaz lenne, ott nagy shortba kellett volna allnod.
Igen. A piac egyaltalan nem a TRUMP hirnek a hatasara indult el fel. Az csak a keddi zaras utan, joval ejfel utan derult ki, 4 nappal kesobb. Hoppa.
Es a piac ra se hederitett az elnokvalasztasi hirre, mert mire az kijott, mar SPYban 50 ponttal feljebb jart. Es egy ora pici lenges utan folyatta a rallyt.
Bizony am: A trump-rallyt csupan kenyelmi okokbol hivjuk annak. De semmi koze Trumphoz...a piac a sajat mozgasat kovette, mert elotte eppen 2 honapot esett korrekcioban, es ugy hozta uri kedve, hogy akkoriban fordult..Trump hir elott. Az tortent, amit letagadsz: bizony az a helyzet, hogy piac NEM a hir hatasara fordult.
+++++++++++++++++++++
Ezek a rossz befektetések a stratégia részei. A stop loss annyi, hogy egyszer beszállok és nem veszek rá. Vagy ha veszek is rá egyetlen egyszer, összességében még mindig nem költöttem rá 1%-nál többet.
Nekem a frankfurti tőzsdéről van a Seadrill. 83% a nem realizált veszteségem rajta. Ilyen esetekre jó az a szabály, hogy a tőkémnek max 0.5-1%-át költöm egy cégre.
Nem, bekötött a 2300-as eladás, de mikor nem akart esni, inkább nullában kidobtam, nehogy sok legyen.
Az 5 sp mellé még vannak ugyanis dax, ftse, dow, nasdaq meg asx shortjaim is (elosztogatva a 2 számlám között, h ne legyen gond az egyenleggel)
A dow, dax, ftse meg nasdaq mind mikro-pozik, tehát összegszerűen nem nagyok, de azért még egy sp shortot már nem akartam, nehogy sok legyen.
A kicsiket esés közben zárogatom is (illetve a rendszer, mert most nem voltam gépnél). Az sp-k maradnak hosszú távra:)
Az indexetek, az asx megint a piac előtt jár kicsivel, mint tavaly ősszel.
Akkor is hamarabb kezdett esni, mint az sp, most is.
Jól jelzi a belépési pontot :)
Teljesen igazad van, csak mivel én relatíve nem nagy pozikkal kereskedek, (ráadásul a shortjaim eleve hosszú távú pozinak nyíltak) ezért sokkal inkább ülök benne a shortban úgy is, ha esetleg valamennyit még ellenem megy, mintsem h kimaradjak belőle.
Ilyen short lehetőségek, mint mostanában, asszem csak néhányszor akadnak az életben.
Természetesen margin meg türelem kell hozzá, de hát istenem.
Persze, jobb lenne a csúcson beszállni, de azt pipre pontosan úgyse tudom belőni.
Trump szerintem csak az indok, az emelkedés valódi oka a 0 kamatszint és a rengeteg jegybanki lóvé.
Ugyan ezt már soha nem bizonyítja senki, de szerintem ha Hillary nyer, akkor is ugyanígy kilőttek volna a tőzsdék, aznap éjjel már vaskos pluszban volt a futi, mielőtt a Trump-győzelem hírére beejtették.
Most meg áradozik mindenki, milyen jó lesz a magasabb kamat a bankoknak, nő az eredményük.
Ja, csak azt felejtik ki, hogy ezzel párhuzamosan a nem fizető/csődbe menő ügyfeleik száma is nő majd.
Ázsia: mérsékelt optimizmus
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019