Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 09. 14. 12:33

Az Európai Bizottság közbeszól: nem csökkenthetjük csak az üzemanyag-ÁFA-ját!  

Ugrás a cikkhez
Az Európai Bizottság szerint Magyarország nem teheti meg, hogy csupán az üzemanyagok ÁFA-tartalmát csökkenti a tervek szerint október elsejétől. Ha ezt meg akarja tenni, akkor valamennyi termék esetében csökkenteni kell az ÁFA-kulcsot a jelenlegi 25%-ról - jelentette a Reuters.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=58720
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Knight Tyris 2005. 09. 14. 13:56
Előzmény: #4  elemes
Naná, hogy boldogan. Szerintem már előre tudták, hogy ez lesz. Azért ígértek olyan könnyen.
Törölt felhasználó 2005. 09. 14. 13:49
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Azért van lehetőség, csak akrni kell. Valamelyik fasisztoid (értsd jobboldali) párt például azt javasolta, hogy az Áfa ne terhelje a jövedéki adót, így maradhatna az Áfa 25%, mégis kb. 25 Ft-tal csökkenne a benzin ára.
Persze ez túl sok lenne a jóból, ebben az esetben kiürülne a kassza, így emelni kéne a jövedéki adót is.
Az viszont elég furcsán hangzana, a "nagy" adócsökkentőktől.
jancsika 2005. 09. 14. 13:47
Előzmény: #4  elemes
Azt csinálunk amit akarunk.

Ha azt akarjuk eltörölhetjük a jövedéki adót és az üzemanyagokat átsorolhatjuk akár az 5%-os kulcsba is. De azt is megcsinálhatjuk, hogy betiltjuk a benzint és a gázolajat is.

Csak mindennek ára van az unio felé.
Megjegyzem még jó, hogy az ADÓ a tagországok belügye, és az UNIOban szabadon vándorolhat a munakerő, és jó, hogy mindegyik agrártermelőt egyformán támogatja az unio.

Az egészséghez való jog is unios direktíva, mégis a legnagyobb környezet és egészségszennyezésből van az UNIOS országoknak a legnagyobb költrségvetési bevételük........

Tíltsuk be a foszilis üzemanyagokat, ( de még foszilis meghajtású repülőgéppel se lehessen hazánk légterét használni).
KÖNYÖRGÖM VALAKI GONDOLKODJON MÁR. Ez az UNIO egyetlen esélye a Föld megmentésére, illetve a fejlődés élére állni.

A másikat már elbasztuk (klónozás)
elemes
elemes 2005. 09. 14. 13:34
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Boldogan széttárják a karjukat: "mi megpróbáltuk..."
.
Az ÁFA-csökkentés több milliárd forinttal rontaná a ktgvetés helyzetét. Igazi haszna a jövedéki adó csökkentésének lehetett volna, mert azt a fuvarozók is megéreznék.
Törölt felhasználó 2005. 09. 14. 12:59
Hát erre én is kíváncsi vagyok, hölgyem! Szerintem úgy, hogy a mol fogja megfizetni - a gázon. Válsztások jönnek... :)
Törölt felhasználó 2005. 09. 14. 12:47
Előzmény: #1  portfolio
Na ebből vajon hogyan mászik ki a kormány?

Topik gazda

csokasy
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek