Vannak olyanok akik távlatokban gondolkodnak és a nagy képet nézik. Rövid távon én sem látom fundásan az 500 forint esélyét De ez a tőzsde ! és vannak akik előre áraznak :-)
Pedig de. Borítékolom, max nem jön be.. De nem pár forinton basszakszol vételen ha nagyon venni akarod. Vagy puffer direkt a szint alá hogy elé ferjenek vagy arra vár hogy raontsek.
Én 500-at sosem írtam! 1 € viszont igen. Egyébként évek múlva akár 500 is lehet. Miért ne? Közben egy példa. Nézzük a Teslát.. nem az AutoWallis miatt. 52 milliárd dollára értékeli a piac a céget és finoman szólva sem termel túl sok nyereséget. Veszteséget annál inkább. Minek foglalkozol a "beültetőkkel"? Neked azt kell eldönteni, hogy neked mennyit ér! Vagy tévednék?
Már leírtam a választ mert tudtam, hogy jön az akkor is:-) Nincs más teendőd csak az, hogy olvass utána hogyan értékelj egy céget szösszenetnek is. Hatalmas irodalma van a neten.
Nekem például a fejemben van :-) de hidd el ha rákeresel a BÉT közlemények között is akkor tutira megtalálod mert kb 10 alkalommal közölték. 2017-es árbevétel 66 milliárd volt , adózott eredmény 1.8 milliárd forint. Ráadásul egy cég értékelésénel csak az egyik tényező az aktuális P/E érték. EST-et nulla forint bevétellel is majdnem 19 milliárdra "értékelte a piac" de számos egyéb példát tudnék még felhozni de sem időm sem energián nincs rá :-)
Rosszul emlékszel:-) és éppen ezért nem kellene hatalmas magabiztosággal valótlanságokat állítani(visszaesőlegesen :-) . 1.8 milliárd volt. Nem halálos bűn ha nem vagy tisztában a számokkal de akkor miért nem nézel utána ? mielőtt magabiztosan kijelented, hogy az nem úgy van. Elárulnád nekem, hogy honnan veszed az értesületlenségeidet? Mert akkor én ott nem vásásrlok! :-)
AutoWallis Nyrt.