Nincs azzal sem semmi baj, csupán a BIF befektetésem 2,5 év alatti duplázásának (általam leszűrt) receptjét írtam le. Mivel a két cég hasonló profillal bír, a recept itt is működ(hét)ne akár. 😉
Hát csak most éppen nem osztalékot akarnak fizetni, hanem értékteremtő beruházásokba teszik a pénzt. (Remélem, ha a szállodák elkészülnek, akkor nem csak gyönyörködhetünk bennük, hanem sikerül is majd gazdaságosan üzemeltetni is azokat!)
A BIF pont ezt tette az elmúlt 2,5 évben. Ha követni szeretnénk a példáját, két dolgot tehetne a menedzsment: (1) elkötelezi magát a szit-té válás mellett, (2) osztalékot fizet (akár rv-ben is, amire volt már itt is példa).
Azt az aprócska kis dolgot hagytam ki a számításból, hogy Jellinek is Balázs Attila is nagy-nagy valószínüséggel 300 Ft-nál nem drágábban vették a részvényeiket. (Rohadt jó lenne, ha Nyrt. részvényeit tőzsdén kívül adják-veszik a nagy szereplők, illetve nagy tételben teszik, akkor kötelező lenne közölni az árat! Vagy legalább akkor, ha az üzletkötés napján a napi átlagártól több, mint +/- 10-15%-kal eltérne.Persze az üzletkötés napját is közölni kellene!)
Viszont 350 alatt nagyon jó vétel...hosszú távon simán 500 felett leszünk...sőt! Vettem 210/280/350/380on is jövő év végére szép lesz az árfolyam. Addig ezt az uborkaszezoni újabb vetelekre használom...inkább mint hír után vegyek 400 felett ;) Próbálom nem idegesíteni magam a lecsorgással...aminek kedvez a BÉT, tőzsdék lecsorgása is...
Nekem egy problémám van, de az rohadt nagy, hogy eddig 396 óta egy rövid 385-ös felpattanást leszámítva csak lefelé megyünk. A vételi oldal olyan szinten kiüresedett, hogy az már félelmetes.😞 Most vagy megtépik, vagy ha nem, akkor visszaesik pikk-pakk 300 környékére vagy alá is. (Mondom ezt úgy, hogy nagyítóval kell itt a fórumon azokat keresni, akiknek a db száma az enyém közelébe van.Inkább csak töredéke annak.)
Ugye látod, mindenki látja hogy ez mind baromi pozitív...te meg úgy írsz róla mintha ez probléma lenne...most építik a jövő pénztermelő eszközeit, hajrá!!! Sok sok cég megirigyelhetné a listát! ;)
Appeninn real