Kilövésre felkészülni? Most még csak találgatni lehet, hogy mennyire árazhatták már be a hazai választások okozta egyszer tételeket a befektetők, az azonban, hogy az osztalékvágást követően is gyorsan magára talált a részvény szintén azt jelzi, hogy a befektetők látnak még fantáziát a Nyomdában egy ekkora emelkedés után is. Új impulzusként az augusztus 15-én érkező második negyedéves gyorsjelentés szolgálhat a befektetőknek, a friss számok hatására pedig egy nagyon fontos szintet is áttörhet a Nyomda árfolyama, hiszen a 4300-4360 forintos zóna egy nagyon erős támasz volt az előző hónapokban, melyet május óta négyszer sem tudott áttörni a Nyomda. Fontos kiemelni még azt is, hogy azzal, hogy május vége óta megtorpant az emelkedés megszűnt a túlvettség napos idősíkon a Nyomda részvényeiben, emellett pedig az 50 napos mozgóátlag is a mostani szintek közelébe ért, amely az időszak során többször is megfelelő támasznak bizonyult már. Ami a támaszokat illeti, a már említett 50 napos mozgóátlag mellett támaszok szempontjából láthatunk még egy rövid távú emelkedő trendvonalat is a Nyomda grafikonján, amely szintén megfelelő támaszként funkcionálhat esés esetén. Amennyiben pedig kiesne az árfolyam ebből az emelkedő trendből, úgy a 4070 forintos szint foghatják meg az esést. Lévén, hogy történelmi csúcs közelében van a Nyomda árfolyama, nehéz jóslatokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy meddig is emelkedhetne az árfolyam sikeres kitörés esetén. A múltbeli árfolyammozgások azonban azt mutatják, hogy a kerek árfolyamszintek rendre meghatározónak bizonyultak. Sikeres kitörést követően így elsőként a 4400 forintos szint funkcionálhat ellenállásként rövid távon, igazán meghatározó lélektani szint pedig a 4500 forintos szinten húzódik. Utóbbi szint áttörését követően pedig akár a 4500 és 5000 forint közötti sávba is emelkedhet az árfolyam az év végére, amennyiben kitart a növekedés. Természetesen nem szabad megfeledkezni a nemzetközi hangulatról, amely igencsak bizonytalanná vált az elmúlt napokban. Amerikában felerősödni látszanak a recessziós félelmek, a tőzsdék pedig a tengerentúlon és Európában is komoly korrekcióba kezdtek, a magyar tőzsde azonban jól állja a sarat, a BUX csak jóval kisebb mértékben esett az elmúlt két napban, így van ok a bizakodásra a hazai eszközök esetében. Nagyobb eladói nyomás viszont abban az esetben jelentkezhet a magyar piacon, ha a forint gyengülése begyorsul, és az euró-forint árfolyam átlépné a 400-as szintet.
Nagy izgalmak jöhetnek a magyar tőzsde sztárpapírjánál! Ugyan az elmúlt két hónapban alábbhagyott a lendület, ennek ellenére továbbra is az év egyik legnagyobb hazai tőzsdei sztorija az Állami Nyomda részvényeinek emelkedése. A befektetőknek új impulzust adhat a vállalat két hét múlva érkező gyorsjelentése, ráadásul most kifejezetten izgalmas szinten mozog a cég részvényárfolyama, hamarosan pedig jöhet a kitörés és az újabb felfelé kör a Nyomda részvényeiben. A Nyomda árfolyama az idei évben már közel 73 százalékkal került feljebb, míg eközben a BUX alig több mint 21 százalékot emelkedett ezen időszak alatt, tehát jócskán felülteljesítő volt az idei évben eddig a Nyomda nem csak a magyar tőzsdeindexhez, de átlagban a többi hazai papírhoz képest is. A Nyomda esetében elsősorban a fő sztorit az előző negyedévek során a megugró külföldi értékesítés szolgáltatta, a meredek árfolyam emelkedéshez pedig remek osztalékhozam is társult, amely a jövőben is felveheti a versenyt az állampapírhozamokkal. Az osztalékszelvény lekerülésével járó árfolyamesést ráadásul gyorsan ledolgozta a Nyomda árfolyama, ami nem is meglepő annak fényében, hogy továbbra is kedvezőek a vállalat kilátásai.Ugyan az előző negyedévek a külföldi értékesítés meredek növekedéséről szóltak, de az augusztus 15-én érkező második negyedéves számok azonban a hazai számok terén is fontosak lesznek, márpedig azért, mert ebben az időszakban tartották hazánkban az önkormányzati és EP-választásokat, melyekhez a Nyomda szállította a nyomtatványokat, így kiugró számokra van kilátás ezen a téren.
Benne van a nevében: Spam Spam jelentése: kéretlen üzenet, az így kapott
információk túlnyomó része érdektelen, így
fölösleges sávszélességet, tárhelyet, szellemi ráfordítást igényel.
Most nem találok én sem,de a bét írt valamit a napokban! Azt gondolom, hogy jó lesz a jelentés augusztus közepén! Nem véletlen nem adtak bele ma sem,valaki nagyon veszi a lehulló papírokat!
én arra gondoltam hogy jön egy kovid féle idöszak .ujra és akkor ha nem jön ez marad igy -de ha mégis jön -alján venni kell mint a meszes.ez a világ káoszos -semmi sem biztos-pedig ez a legsatabilabb részvény a világon-de ez is beesett akkor-na ezért kell igyelni
Persze tudom igazad van... bármikor jöhet egy kihagyhatatlan alkalom,felez valamelyik blue! Most ezt éreztem...meglátom:) Jelentés előtt nem mozdulunk?
Állami Nyomda