Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 11. 19. 10:05

államcsőd!!??  

kedves ismerosok ismeretlenek, altalam nagyra tartott vagy nem commentalt forumtagok!!

gondoltam futtathatnank kicsit az eszmenket e temat illetoen. vagjunk bele, meglassuk!!

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kassziopeia 2008. 11. 19. 12:47
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Üdvözlet!

Már nagyban rakják a vízművek értékesítésének alapjait.
A készülő magánjogi törvény állítólag ennek is szabad utat ad.

Szép volt!!!!!
Törölt felhasználó 2008. 11. 19. 12:13
Előzmény: #11  zepi
kezdem azt érezni h ha itt igen komoly reccs lesz, majdhogynem a legkisebb gondom lesz néhány milla sorsa..

Ennyiire nem látni előre a vélhető kovetkezmenyeket vagy csak mindenki magába folytja..Dlph,togyozo,drop,stb ti mire szmitotok egy ilyen esetben mint kovetkezmenyek ?orulnek a velemenyeteknek
copa 2008. 11. 19. 11:34
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Kockázatot nem tűrő befektetés:
Ha a későbbiekben Magyarországon akarod elkölteni, akkor forintbetét, rövid futamidejű.
Egy esetleges forintgyengülés nem okoz olyan nagy áremelkedést.
zepi
zepi 2008. 11. 19. 11:06
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Kihagytam valamit? :)
ühüm
oktatás, termelés,új érték előállítás, szándékos, céltudatos sorvasztása
Törölt felhasználó 2008. 11. 19. 11:01
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
benne vagyunk. Aműgy magyarosan. Közigazgatás működésképtelen, bírósági döntések átfutása tíz év, politikusok a napi betevőért küzdenek, stratégia nulla (már négy évre sem, befektetők elmentek, újak nem jönnek, eü összeomlóban, nyugdíjbomba ketyeg (mindjárt robban), cigánybomba ketyeg (mindjárt robban), külső finanszírozás aranyáron, olaj hamarosan fordul és jön (itt van) az energiaválság. Kihagytam valamit? :)
Törölt felhasználó 2008. 11. 19. 10:45
Előzmény: törölt hozzászólás
na és izlandot vajh miért hagyták?
És ha csak valutaválság?
Necces szmomra meg mindig h a kockázatot nem tűrő befekteteseimet mibe tegyem, ftban jó a hozam de nem érzékelem pontosan ezzel mekkora kockázatot vallanek.. Devizába átállni a mostani árfolyamok mellett szintén kockázatos lehet..
Ismerve egy allamcsod valutaválság kovetkezmenyeit okosabban tudnék mérlegelni..
kissherceg 2008. 11. 19. 10:25
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 11. 19. 10:17
Előzmény: törölt hozzászólás
hu kicsit nem ertem amit irtal..marmint miert is vagyunk vedve egy allamcsodtol? a hitelspiral vege pont az lehet hogy piff paff puff.. akkora hiteleket kapunk hogy tuti soha nem torlesztjuk..

biztos te is lattad a Zeitgeist addendumot.. hat amit imf stb mondanak ugy 1001%-ra ra lehet huzni hazankra is:( szepen mindent atjaszunk kulfoldieknek mi meg nezunk ki a fejunkbol a hatalmas adossagokkat:(
stock33
stock33 2008. 11. 19. 10:16
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Én minimális esélyt adnék a magyar államcsődnek, mivel az egy olyan dominót indítana el, ami messze nyugatra is elérne (főleg a bankrendszeren keresztül).
De ha nagyon kíváncsi vagy és ilyen sok elpazarolni való időd van, akkor pl. nézd meg mi történt 10 éve az oroszoknál. Ennyi.
kissherceg 2008. 11. 19. 10:13
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 11. 19. 10:09
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
herceg: inkabb allam szinten erdekelne.. bar azt valszeg azzótépé is megerezne szepen..
Törölt felhasználó 2008. 11. 19. 10:09
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
sokan vagyunk akik ugy gondoljuk bekovetkezhet a nem is olyan tavoli jovoben..

az en velemenyem hogy ez egyutt jarna ugyebar egy valutavalsaggal is mert a toke innen sipirc kifele (nem mintha most nagy tomegevel aramlana befele..)

viszont szamomra kerdes hogy mit jelentene ez kb nagysagrendileg. 350ft os eur arfolyamot? tobbet kevesebbet?

illetve sokat morfondiroztam azon, mivel is jarna egy allamcsod/valutavalsag a lakossag szamara. nyilvan kezenfekvo h devizahitelesek kopp, importorok kopp, stb.. de inkabb az erdekelne, az atlag halando mit erzekelne.. arak, ft megtakaritasok erteke stb..

koszonom megtisztelo valaszaitokat remelem sok ertelmes dolog gyulik majd ossze
kissherceg 2008. 11. 19. 10:07
Törölt hozzászólás

Topik gazda

blas-jr
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek