Ezen kívül több mint egy éve tudjuk, hogy SZIT társaságként tőzsdére akar lépni a WestEnd. "Demján Sándor még életében jóváhagyta, üzlettársai pedig várhatóan végrehajtják azt, hogy még idén ősszel tőzsdére viszik a WestEndet." Ez egy 2018. októberi riportból van, 2019. januárjában pedig azt olvashattuk, hogy " A WestEnd-részvények tőzsdére vitelének előkészületei zajlanak". Azóta csend van, elképzelhető, hogy arra várnak, hogy az Akko rendet tegyen a háza táján, aztán jöhet a bejelentés.
Igen elolvastam, mondjuk nem estem sem a cikktől, sem a Praktikertől hanyatt, csak megpróbáltam udvariasan fogalmazni:). Én pont azt gondolom a wing túl jó cég ahhoz, hogy esetleg Lölö rákívánjon, másrészt miközben rendezgették az AKKO saját rv-eit, azért csendben átrendezték a Veress Úr “ingatlanműködtető” cégének tulajdonviszonyait is. Ami a westend-et illet azért ott is van lehetséges kapcsolat: Csányi-Ádámosi vonal.
Elolvastad amit belinkeltem? Ingatlanhasznosito ceg... A wing most jelentette be az osztalekelsobbsegi reszvenyek bevezeteset, tul jo ceg ahhoz, h tozsdere vigyek. A westend nem kotodik az Adamosi/Veres körhöz, market meg lehet, de az is jo kifozetohely a ner vonalnak.
Lehet, hogy igazad lesz, bár ebből nem derül ki számomra, hogy miért nem valószínű a westend, vagy a wing. Azok mellett szól egy 1-2 érv amit itt már végigbeszéltünk. Ha tippelgetni kell akkor azert van még 1-2 magyar kézben lévő cég, amit felsorolhatnánk:). Sztem jelenleg 3 legvalószínűbb oka lehet egy cegnek a BÉT-re jönni: 1 SZIT, 2 a tulajdonosi szerkezet szélesebbé tétele ami megvéd egy visszautasíthatatlan vételi ajánlattól és 3. az MNB kötvényprogramja ( de ennek jo resze valszeg a 4ig-hez opushoz fog menni). Ez alapján ingatlanhasznosítással foglalkozó céget várnék ide:).
“Útulajdonoshoz került a magyarországi Praktiker áruházlánc: a társaság tulajdonában álló ingatlanokat a Wallis csoport vette meg, az operatív cég pedig a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. jelenlegi ügyvezetője, Karl-Heinz Keth tulajdonába került – közölte a barkácsáruházlánc csütörtökön az MTI-vel.A Wallis csoport és Karl-Heinz Keth abban állapodtak meg, hogy az áruházakat üzemeltető operatív céget, valamint az ingatlanokat a jövőben együtt kívánják működtetni egy, a Wallis csoport többségi tulajdonában álló közös cég keretében.”
Remek hetet zártunk, egyre izgalmasabb lesz a papír a befektetők számára. Szépen lassan csordogálunk a startvonalhoz, aztán onnan kilövés... Messze még a story vége, szerintem 2019 legnagyobb dobása lesz ez. ;) Fórumot elnézve jönnek a lemaradók és a károgók is, pedig mi szóltunk h itt lehet csipegetni az akciós cuccosból...
Tenyleg nem kötekedésből kérdezem de miért nem tartod valószínűnek sem a winget sem westendet? Felmerült egyébként sz indotek csoport, Market sőt még az Airport is. Én mondjuk ingatlanos céget várok továbbra is:).
Akko Invest