Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 11. 17. 17:24

A Trump!  

4 évig aktuális lesz a topik ))))))))

és izgalmas
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 02. 28. 08:58
#1498
08:37A koronavírus még idén elhozhatja Donald Trump bukását
,
csak akkor ha nagyobb szájú demokrata populista lesz a kihívója
és erre meg van az esély
_Macika_
_Macika_ 2020. 02. 24. 12:30
#1492
csilla23
csilla23 2020. 02. 14. 09:38
Előzmény: #1477  kispangit
#1478
kispangit 2020. 02. 14. 09:01
#1477
Nagyobbat fog nyerni, mint 4 éve.
Oszt jónapot.
-bubu-
-bubu- 2020. 01. 24. 14:21
Előzmény: #1473  _Macika_
#1474
na összefeszül ez a tetű babis meg a barom trump :o))
nézzük mire jutnak , gondolom babis behúzza fülét farkát oszt nyűszítve visszakozik majd 
_Macika_
_Macika_ 2020. 01. 17. 17:18
#1472
Annak ellenére, hogy a 2011-ben feloszlott R.E.M. zenekar tagjai többször megtiltották, hogy Donald Trump bármilyen fórumon felhasználja a zenéjüket, az elnök keddi kampányrendezvényén ismét elhangzottak az együttes Everybody Hurts és Losing my Relegion című számai, számolt be a CNN.Tudomásunk van arról, hogy az elnök továbbra is használja a zenénket a kampányában. Minden jogi lehetőséget megvizsgálunk, hogy ezt megakadályozzuk, de ha ez nem lehetséges, akkor tudatjuk, hogy elhatárolódunk attól,. hogy ez a csaló használja a zenénket.-írta kedd éjszaka twitteren Mike Mills, a zenekar basszusgitárosa.
https://www.youtube.com/watch?v=YYOKMUTTDdA&list=PLW2ewqjgm1zxtLwCGOk_BDjg5DHXrBESy&index=3
SeldonKuper 2019. 12. 19. 09:48
Előzmény: #1468  _Macika_
#1470
Csak nem tudják bizonyítani!
Szavaznak ide szavaznak oda, csak mindenki mosolyog a törvények leszavazását látva!
-bubu-
-bubu- 2019. 12. 19. 08:26
Előzmény: #1468  _Macika_
#1469
 A mostani döntés után az ügy a felsőház, a Szenátus elé kerül, amely lényegében a legfelsőbb bíróság elnökének vezetésével egy bírósági tárgyalást vezet le és várhatóan a republikánus többség miatt nagy valószínűséggel Trump elmozdítása nélkül ér véget az eljárás.
SeldonKuper 2019. 11. 11. 09:40
Előzmény: #1463  _Macika_
#1464
Emberek halnak meg? Hihetetlen érvelés! 
Ennyit az árulásról! 
_Macika_
_Macika_ 2019. 11. 11. 06:42
#1463
A könyvből kiderül, hogy Rex Tillerson és John Kelly megpróbálta Haleyt a maga oldalára állítani és Trump-ellenes állásfoglalásokra rábírni.Tillerson bizalmasan elmondta nekem, hogy amikor ők ketten (Kellyvel) ellenálltak az elnöknek, ezt nem engedetlenségből tették, hanem azért, hogy megpróbálják megmenteni az országot- írta Haley, aki a volt külügyminisztert fárasztó és dölyfös embernek írta le, John Kellyről pedig azt tartotta, hogy gyanakvással viseltetett iránta, mert szabad bejárása volt az elnökhöz.
_
A két volt kormánytag nézeteiről Nikki Haley megállapította: "azt mondták, az ő döntésük és nem az elnöké, hogy mi a legjobb az amerikaiaknak, és az elnök nem is tudja, mit csinál". Nikki Haley szerint Tillerson azt is fejtegette neki, hogy "ha Trump munkáját nem hekkelik meg, akkor emberek halnak majd meg".
-
A The Washington Post megkereste a két volt politikust. Tillerson nem reagált, Kelly pedig csak annyit mondott: "ha a döntéshozatalhoz szükséges legjobb és legnyitottabb jogi és etikai tanácsok Trump-ellenes tevékenységet jelentenek, akkor bűnös vagyok a felhozott vádakban".
,
https://index.hu/kulfold/2019/11/11/a_volt_amerikai_ensz-nagykovet_elmeselte_mikent_probaltak_trump_kollegai_alaasni_az_elnok_hatalmat/
_Macika_
_Macika_ 2019. 09. 08. 19:01
#1461
Egyre nagyobb hullámokat ver a Trump által a Fehér Házban bemutatott hurrikántérkép és annak az utóélete. Az amerikai elnök szerdán egy olyan térképet mutatott, amin valaki (a gyanakvók szerint maga az elnök) utólag fekete filccel megnagyobbította azt a területet, amit veszélyeztethet a Bahamát letaroló Dorian hurrikán. Trump arról beszélt, hogy Alabama déli része is veszélyben van, és hogy ezt bizonyítsa, előkapta ezt az átrajzolt térképet, amit előzetesen a stábja nem is akart használni.A bemutató után az alabamai amerikai meteorológiai szolgálat a Twitteren gyorsan cáfolta, hogy az államukat érintené a vihar: „Alabamát sehogy NEM fogja elérni a Dorian. Megismételjük, a Dorian hurrikán nem lesz érezhető sehol Alabamában. A rendszer ehhez messze keleten marad”.  Erre Trump bedühödött, és visszaírta, hogy igenis igaz, amit mutatott.Fotó: Jonathan Ernst / ReutersAz előző napokban a 75 részletes hurrikánelőrejelzés egyike sem említette Alabamát, és eleinte úgy tűnt, hogy a szakma egyértelműen cáfolja az elnököt. Péntek este azonban a szövetségi időjárási hatóság, a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) váratlanul Trump mellé állt. Közleményük szerint ők igenis arról tájékoztatták a fehér Házat, hogy Alabamát is elérheti a hurrikán. Szerintük a helyi meteorológusok tévedtek, a kijelentésük, hogy ott nincs veszély, nem volt konzisztens az előrejelzési adatokkal.Ez főleg azért furcsa, mert a nyilvánosság előtt korábban a NOAA is végig azt mondta, hogy Alabamáig nem ér el a hurrikán (nem is ért, azóta kiderült, hogy valóban nem érintette a déli államot).A NOAA Trump melletti közleménye sok meteorológust felbőszített, szerintük az ügynökség politikai céloknak akarhat megfelelni. Bill Read, a National Hurricane Center korábbi igazgatója szerint a NOAA vezetése vagy szakmailag alkalmatlan, és nem tudja, hogy kell használni a valószínűségi előrejelzéseket, vagy utasították őket, hogy ezt kell mondani.
Példátlan, hogy a NOAA tudományos alap nélkül, politikai okokból megkérdőjelezze a saját alkalmazottait. Ilyesmi egyetlen vezetés alatt sem történt idáig, ez nem történhet meg– nyilatkozta Dan Sobian, az amerikai meteorológusok érdekvédelmi szervezetének vezetője.
_Macika_
_Macika_ 2019. 09. 05. 11:08
#1460
Trump nem bírja a fejlődést, most visszahozza a hagyományos égőket.
Még egy másik republikánus elnök, George W. Bush alatt fogadták el 2007-ben a jogszabályt, amely 2020-ra teljesen eltüntette volna az amerikai háztartásokból hagyományos villanykörtéket. Azok nem kerülhettek volna forgalomba, helyettük már csak fénycsöves világítótesteket vagy LED-eket lehetett volna használni. A rendszabály bevezetése évi 14 milliárd dollár megtakarítást jelentett volna a fogyasztóknak.
,
A szénszálasok helyébe már 2014-től halogén izzók léptek. Azok ugyan kevésbé hatékonyak, mint a legkorszerűbb fényforrások, de 2010 óta így is 6 százalékkal csökkent az amerikai háztartások áramfogyasztása.
,
Az iparág üdvözölte az elnök döntését. Szakértők viszont arra figyelmeztettek, hogy az alacsony fogyasztású fényforrásokra való teljes áttéréssel 24 nagy erőmű teljesítményét, illetve 38 millió tonna széndioxid kibocsátást lehetne kiváltani, írta a The New York 
,
Times.Trump eleve kétségbe vonta az éghajlatváltozást és tagadta annak következményeit. 
,
Döntése csak egy a sorban intézkedései közül, amelyekkel szembemegy a környezetvédelem szempontjaival. A múlt héten jelentett be széles körű tervet arra, hogy feloldják a metángáz-kibocsátással kapcsolatos korlátozásokat. Korábban azt javasolta, hogy fagyasszák be, a jövőben ne szigorítsák az autók károsanyag-kibocsátását szabályozó előírásokat.
-bubu-
-bubu- 2019. 09. 03. 09:47
Előzmény: #1458  _Macika_
#1459
Hétfő estig öt halálos áldozatról érkezett jelentés a Dorian hurrikán pusztította Bahama-szigetekről, helyi idő szerint este az amerikai Virginia államban is szükségállapotot hirdetett a kormányzó. 
Donald Trump elnököt, aki délután virginiai klubjában golfozott, a katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) óránként tájékoztatta a fejleményekről. Ron DeSantis floridai kormányzó telefonon konzultált az elnökkel.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 30. 10:09
#1458
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 29. 15:10
#1457
Engedélyezné a világ legnagyobb mérsékelt övi esőerdeje, az alaszkai Tongass Nemzeti Erdő faipari, bányászati és energetikai hasznosítását az amerikai elnök - írja a The Washington Post értesülésére hivatkozva az MTI.A lap szerint
,
DONALD TRUMP UTASÍTOTTA SONNY PERDUE MEZŐGAZDASÁGI MINISZTERT, HOGY A GAZDASÁGI HASZNOSÍTÁS ÉRDEKÉBEN OLDJA FEL A FAKIVÁGÁST TILTÓ CSAKNEM KÉT ÉVTIZEDES JOGSZABÁLYT AZ ALASZKA DÉLKELETI NYÚLVÁNYÁN ELTERÜLŐ, CSAKNEM 68 EZER NÉGYZETKILOMÉTERES TERÜLETEN.
,
A terv megvalósulása esetén a világ mérsékelt övi esőerdeinek több mint felét kitevő erdőségek védettsége szűnne meg - írta a Washington Post, amely úgy tudja, hogy az alaszkai kormányzó és Alaszka szenátora erőltette Trumpnál a védett státusz, mint fejlődést akadályozó tényező megszüntetését.A Tongass-erdőt 2001-ben helyezte védelem alá Bill Clinton akkori elnök. A fakivágási tilalom feloldásával már utódja, George W. Bush is megpróbálkozott, de őt a bíróság megakadályozta ebben.
,
A TÉRSÉG GAZDAG FENYŐBEN, CÉDRUSBAN, LAZACCAL TELI FOLYÓKBAN, LÉLEGZETELÁLLÍTÓ FJORDOKBAN, RITKA ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYFAJOKBAN
,
- írja a Washington Post, ami szerint ezen a vidéken a fakitermelés mindössze a munkahelyek 1 százalékát biztosítja, miközben a foglalkoztatás 17 százalékát a minőségi turizmus, 8 százalékát pedig a halfeldolgozás adja.Trump a legkevésbé alkalmas pillanatot választotta ki erre a lépésre, amikor az egész világ a hatalmas kiterjedésű amazonasi erdőtüzek miatt aggódik.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 29. 09:05
#1456
SeldonKuper 2019. 08. 22. 13:53
#1454
https://www.portfolio.hu/gazdasag/donald-trump-a-kivalasztott-megnyeri-a-kereskedelmi-haborut-ha-tudja.5.334983.html ;
-
Árfolyamok kereskedelmi egyenlegre gyakorolt hatás(ár)a.
Az IMF javaslata a probléma feloldására mindkét félnek szól: Amerikának, mint deficit ország, többet kéne befektetnie a munkásai képzésébe és elő kéne segítenie az öregkori megtakarításokat. E lépések tartalmazhatnának innovációra vonatkozó adóösztönzőket a K+F területeken, továbbá csökkenteni kéne a belépési korlátokat a szolgáltatói üzletágban és a szabályozott szakmában. 
-
Kína részére pedig az IMF azt tanácsolja, hogy további strukturális reformok szükségesek, hogy sikeres külső egyensúlyozás menjen végbe kereskedelmi téren, annak érdekében, hogy kezelje a privát és állami adósságnak való kitettségét. További javaslatok, hogy az állami cégeket megreformálják, és hogy további szektorokat nyissanak meg a magánszektor és a külföldi szereplők számára.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 21. 20:19
#1453
Trump újra nekiment a Fed-elnöknek
Kovács-Dobák Géza2019. augusztus 21. 20:10      
 Szerda reggel az Amerikai Egyesült Államok elnöke egy újabb Twitter-hadjárattal kezdte a napot. Újonnan szokásává vált, hogy Jerome Powellt, a Fed elnökét, hibáztassa az amerikai gazdaság esetleges lassulása miatt. Trump úgy látja, hogy a gazdaság teljesen egészséges és jól működik. Az "egyetlen probléma" a Federal Reserve, ami vissza akarja fogni az amerikai gazdasági növekedését.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 16. 07:24
#1452
https://www.portfolio.hu/gazdasag/donald-trump-megvenne-gronlandot.334533.html
Jönnének az olajfúrók, bányák tömegével
annyi volna az érintetlen tájnak
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 13. 13:27
#1451
A változtatás megkönnyítené a bányáknak, olaj- és gázcégeknek a terjeszkedést olyan helyeken, ahol védett fajok élnek. Az új rendelet nehezíti a klímaváltozás figyelembevételét a fajokra a döntéshozásnál, valamint, hogy az adott faj védelemre szorul-e vagy sem. Ezen kívül a lehető legminimálisabbra csökkentik a válságos területeknek a méretét, és gazdasági szempontokból is vizsgálni fogják, hogy mennyire értékes a terület, és a döntésnél ez is szerepet fog játszani. A módosítás még ezen a héten megjelenhet a kormány közlönyében, ami után 30 nappal érvénybe lép. https://index.hu/techtud/2019/08/12/donald_trump_veszelyeztetett_faj_torveny/
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 07. 16:33
#1450
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 09. 07:28
#1442
Trump odavan a saját környezetvédelmi politikájától.
,
Kormányzata környezetvédelmi politikáját dicsérte Donald Trump amerikai elnök a környezetvédelmi hivatal elnökével, szakembereivel és aktivistákkal tartott tanácskozáson a Fehér Házban. Trump elmondta, lehetségesnek tartja, hogy az Egyesült Államok vezesse a környezetszennyezés elleni harcot a világban és egyúttal előmozdítsa, segítse a fosszilis fűtőanyagok alkalmazását. Beszélt arról is, Egyesült Államok az első helyen áll a világban a tiszta ivóvíz biztosításában, és úgy csökkentette a levegő szennyezését és fogta vissza a káros anyagok kibocsátását, hogy közben erősítette az ipari tevékenységet és csökkentette a túlburjánzó szabályozást. "
,
Az erős gazdaság életfontosságú az egészséges környezet fenntartásához" - fogalmazott. Donald Trump több mint egy tucatnyi szabályozást törölt el és általában véve is lazított a szigorú környezetvédelmi előírásokon, lehetővé tett ingatlanfejlesztéseket természetvédelmi területeken, és 2017-ben bejelentette az Egyesült Államok kivonulását a párizsi klímavédelmi egyezményből.(MTI)
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 09. 07:17
#1441
  • 22:14 | Donald Trump jól nekiment Theresa Maynek

  • Ahogyan az várható volt, Donald Trump nem hagyta szó nélkül, hogy a hétvégén kiszivárgott: a brit nagykövet lesújtó véleménnyel van az Egyesült Államok kormányzatáról és ezt a Londonnak írt feljegyzéseiben a diplomáciai szóvirágok mellőzésével fogalmazta meg. Trump erre a Twitteren gyorsan közölte, hogy szerinte a brit miniszterelnök Theresa May rosszul kezeli a Brexitet, a nagykövetet nem ismeri, de nem szereti, viszont a királynő lenyűgözi

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek