Story :
Látom ám, hogy a roma-koma, kerékpározik a földúton. Amivel semmi bajom nem lenne hacsak ...
A kerékpárvázán szépen sorban szerszámok : Ásó, kapa, csákány !
Ez - gondoltam magamban - dolgozni megy ! Feltöri az ugart ! Vagy építkezésen alapot ás ...
Csakhogy ...
Abban az irányban amerre haladt a környékbeli reptér van. Nem feltörésre váró gyep, nem kiásásra váró alap.
Gondoltam egyet, utánna mentem ...
Látom ám, hogy a reptér betonját övező terület lövészárkokkal szabdalt harctérre inkább hasonlít, mint legeltetésre alkalmas gyepre! Dolgoztak ottan vagy heten is! (ennyien fértek a kimustrált Ladába)
A régi vezetékekről lehántott szigetelést meg vígan lobogtatta a szél ...
Látom ám, hogy a roma-koma, kerékpározik a földúton. Amivel semmi bajom nem lenne hacsak ...
A kerékpárvázán szépen sorban szerszámok : Ásó, kapa, csákány !
Ez - gondoltam magamban - dolgozni megy ! Feltöri az ugart ! Vagy építkezésen alapot ás ...
Csakhogy ...
Abban az irányban amerre haladt a környékbeli reptér van. Nem feltörésre váró gyep, nem kiásásra váró alap.
Gondoltam egyet, utánna mentem ...
Látom ám, hogy a reptér betonját övező terület lövészárkokkal szabdalt harctérre inkább hasonlít, mint legeltetésre alkalmas gyepre! Dolgoztak ottan vagy heten is! (ennyien fértek a kimustrált Ladába)
A régi vezetékekről lehántott szigetelést meg vígan lobogtatta a szél ...
A nap mondata
Kolompár Orbán: Kevesebb, mint az országgyûlési választásokon. Az eddigi tapasztalatok legalábbis ezt mutatták. Egyébként fölöslegesnek tartom, hogy négy-ötmilliárdot költenek el a népszavazásra. Ebbõl a pénzbõl mind az 550 cigánytelepet fel lehetne számolni Magyarországon, enyhíteni lehetne a romák szociális nyomorán.
Különben is, elképzelhetõ, hogy azon a napon a cigányok többsége már kinn lesz a földeken, mert kezdõdnek a tavaszi munkák.